题目内容

【题目】根据短文内容的理解,选择正确答案。D
For many years, scientists have said that the earth is getting warmer. Now they have found something new—hot cities! In the southern US, they have found that cities become very hot in summer. For example, the city of Atlanta in Georgia has roof(屋顶) temperature of up to 50oC while it is 27℃ in the streets! At night, the outside of buildings stays so hot that the heat of the city causes storms over the city!
China also has the same kind of problems. Every year more farmland is used for factories or offices. More housing is needed, too. As people become richer, they buy more cars. New roads are needed and new car parks are built in the city centers. This all makes cities hotter.
It isn't easy to change the situation. City planners say that we should plant more trees in the middle of cities. Every new street should have trees on both sides, they say. Trees make the temperature lower, so we should have more trees in our parks and squares. We should also paint our roofs white. If we do this, they do not become so hot. Every roof in a hot and sunny country should have solar(太阳的) roof panels. The electricity from these can be used to run the air conditioners (空调)in the buildings.
People continue to cut down forests around the cities. This makes the problem worse. Cities are growing faster and faster. By the year 2025, four fifths(五分之四) of the population will be living in cities. If we go on like this, there will not be enough farmland to feed everyone in the world.
(1)The scientists have found .
A.cities become very hot in summer
B.Atlanta is the hottest city in America
C.there are not as many storms as before
D.it is not as hot on the roof as in the street
(2)The way to make the city cooler is to .
A.plant more trees
B.try to use air conditioners more
C.build more parks and squares
D.paint the roofs of all the white buildings
(3)What will probably happen in the future according to the fourth paragraph(段落)?
A.Cities won't grow very fast
B.We will not have enough food
C.Most people will move to the countryside
D.People will plant more trees outside the cities
(4)What is the best title(题目) for the passage?
A.More Farmland Is Needed
B.Trees Make Cities Cooler
C.Cities Are Getting Hotter
D.Scientists Are Worried About Storms

【答案】
(1)A
(2)A
(3)B
(4)C
【解析】本文是一篇议论文,分析了全球变暖的原因,以及应对策略。
(1)考查细节理解。根据第一段中的” For many years, scientists have said that the earth is getting warmer. “以及” In the southern US, they have found that cities become very hot in summer.“可知他们发现地球变得越来越暖,城市夏天变得很热。因此选A。
(2)考查细节理解。根据第三段中的”City planners say that we should plant more trees in the middle of cities. Every new street should have trees on both sides, they say. Trees make the temperature lower, so we should have more trees in our parks and squares. “可知使城市变得凉爽的方法就是多种树,因此选A。
(3)考查推理判断。根据第四段中的”If we go on like this, there will not be enough farmland to feed everyone in the world.“可知没有足够的农田,因此可推知没有足够的食物,故选B。
(4)考查主旨大意。本文第一段”Now they have found something new—hot cities! “点名了主题,因此选C。

练习册系列答案
相关题目

【题目】缺词填空

根据短文内容和首字母提示,在下文空格处填入适当的词使短文完整。(每空一词)

In a tree in a jungle,there once lived many birds.They were 【1】h ____ in their small nests(鸟巢) and sang every day.Before the rainy season arrived,all the animals in the jungle repaired their homes.The birds 【2】a____ made their homes safer.

Many birds brought twigs (细枝) and leaves and others wove(编织) their nests."We 【3】s____ also store some food for our children," said one of the birds.And they collected food until they had enough to see them through the rainy season.They kept 【4】t____ busy getting ready for the bad times.

Soon the rain came.It was 【5】f____ by thunder and lightning.All the animals and birds stayed at their homes.It kept raining for many days.One day,a monkey wet in the rain came into the jungle.He sat on a branch(树枝),shaking【6】w____ cold.

The poor monkey tried his best to get a place,but 【7】f____.The leaves were not enough to save him from the rain."Brrr! It is so cold!" said the monkey.The birds were watching all this.They felt sorry for the monkey,【8】b____ there was little they could do for him.One of them said,"Brother! Our small nests are not big enough to give you shelter." Another bird said,"All of us prepared for the rainy season.If you had,you would not be in this difficult 【9】s ____ ".

"How dare you tell me what to do?" said the monkey,shouting at the "bird.The monkey 【10】a__hit the bird's nest and threw it on the ground.The bird and her babies were helpless.

The poor birds thought,"Fool never value(重视) good advice.It is better not to advise them ".

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网