题目内容
【题目】Studying makes you tired? How to deal with the worries and relax yourself? Here is some advice which may add happiness to your life.
1. Rest at weekends
Weekends are time for a rest. After a week's hard work, weekends are the best time for you to relax yourself. Having a nice lie-in(睡懒觉) is a good idea. Besides, good sleep makes sure of your study.
2.Cry out
If you feel sad, don't try to hide your feelings. Crying out may help reduce(减少) your sadness.
3.Keep a diary
You can write down all that you want to say. That's a great way to think about and remember life. You can do it on paper or on computers.
4.Enjoy a big meal
It's not a good idea for a kid to lose weight, so you don't need to eat less food. When you feel upset, enjoy a big meal. Eating delicious food will make you feel good.
5.Join in activities
Having a get-together(聚会) is great fun. Going out with friends for a trip will make you happy. And it will also bring you a good sleep.
【1】How many pieces of advice are given in the passage?
A. Four. B. Five. C. Six. D. Seven.
【2】If you feel sad, you'd better ________.
A. have a nice lie-in B. hide your feelings
C. cry out D. go to a party
【3】According to the passage, ________ can bring you a good sleep.
A. keeping a diary B. enjoying a big meal
C. listening to music D. joining in activities
【4】Which of the following is TRUE?
A. Good sleep makes sure of your study.
B. Writing a diary can hide your feelings.
C. It is a good idea for a kid to lose weight.
D. A kid shouldn't enjoy a big meal.
【5】The passage is mainly for ________.
A. students B. parents C. teachers D. fathers
【答案】
【1】B
【2】C
【3】D
【4】A
【5】A
【解析】
本文介绍了五种释放学习压力的方法。
【1】细节理解题。句意:文中给出了几条建议?根据短文可知一共给了5条建议,分别是Rest at weekends, Cry out, Keep a diary, Enjoy a big meal, Join in activities.
【2】细节理解题。句意:如果你感到悲伤,你最好…A“睡个懒觉”;B“隐藏你的情感”;C“大哭出来”;D“参加聚会”根据第二个建议的说明“If you feel sad, don't try to hide your feelings. Crying out may help reduce your sadness.” 可知选C。
【3】细节理解题。句意:根据文章内容什么可以给你带来一个好的睡眠?A“记日记”;B“享受一顿大餐”;C“听音乐”;D“参加活动”最后一段“Having a get-together is great fun. Going out with friends for a trip will make you happy. And it will also bring you a good sleep.” 对应的是第五个建议,可知选D。
【4】细节理解题。句意:下列哪项陈述是正确的?A“好的睡眠能够保证学习。”;B“记日记能够隐藏你的感情。”;C“对孩子们来说减肥是好的想法。”;D“一个孩子不应该享受一顿大餐。”根据第一个建议最后一句 “Besides, good sleep makes sure of your study.” 可知选A。
【5】推理判断题句意:文章主要是给谁读的?A“学生”;B“父母”;C“老师”;D“父亲”根据第一句“Studying makes you tired?”可判断这篇短文的读者是学生。
【题目】书面表达。
假如你们班的失物招领处里有一件无人认领的绿色外套,外套口袋里还有一张演唱会门票。请你根据以下表格中的提示写一篇英语短文,帮助生活委员分析一下这件外套是谁的。
Mary | Her coat is black. |
Kate | Her coat is green but she doesn't like listening to music. |
Tracy | Her coat is green and she likes rock music very much. |
要求:1.语言通顺、流畅,内容包括以上所有信息,可适当发挥;
2.词数:80左右。