题目内容

【题目】

Have you ever heard of an avalanche(雪崩)?The avalanches is a kind of sudden natural disaster like earthquakes. During an avalanche a lot of snow and ice rush down the mountain. As they rush, the snow and ice move faster and faster. In fact, snow from an avalanche can move as fast as two hundred miles an hour. That is three times faster than a car on a highway!

Most avalanches happen after big storms. In the mountains like the Alps and the Himalayas, there is snow and ice all year round. After big storms, new snow puts more pressure(压力)on the snow that is already in the mountains. It can make the old snow rush down.

Avalandches are very dangerous. Heavy snow moving down the mountains may pull trees and rocks along. That can cause great damage, such as pushing down houses and killing people. Luckily, no one lives in the mountains where avalanches are easy to happen. So not many people die from avalanches each year.

Most people who may lose their lives in avalanches are ski(滑雪)lovers. It's important for them to stay safe while having fun in the snore mountains. Scientists can usually tell whether(是否)an avalanche might happen or not. If you are a ski lover, remember to pay attention to scientists' warnings before you go skiing.

1Which word best describes the avalanche according to Paragraph 1?

A.Sudden.B.Fast.C.Powerful.D.Dangerous.

2What makes the old snow rush down the mountain?

A.The pressure.B.The mountain.C.The storm.D.The ice.

3What does the underlined worddamage probably mean in Chinese?

A.噩耗.B.扫荡.C.赔偿.D.破坏.

4What should ski lovers do before skiing according to the passage?

A.Go and talk to scientists about avalanches.

B.Learn about how to keep themselves safe.

C.Check -whether there is an avalanche warning.

D.Live far away from the mountain with avalanches.

5The writer wrote the passage mainly to ____________

A.teach people to stay alive from avalanches

B.warn people of the possible avalanches

C.introduce a natural disaster

D.ask more people to go skiing

【答案】

1B

2A

3D

4C

5C

【解析】

文章讲述自然灾害雪崩。雪崩像地震一样非常危险。大多数可能在雪崩中丧生的人都是滑雪爱好者。

1细节理解题。根据“In fact, snow from an avalanche can move as fast as two hundred miles an hour “事实上,雪崩产生的雪可以以每小时200英里的速度移动”,说明速度快,故选B

2细节理解题。根据“After big storms, new snow puts more pressure(压力)on the snow that is already in the mountains. It can make the old snow rush down.”可知,压力使原来的雪冲下。故选A

3词义猜测题。根据后文“pushing down houses and killing people推倒房屋和害死人”可知,雪崩造成巨大的破坏。故选D

4细节理解题。根据最后一句“If you are a ski lover, remember to pay attention to scientists' warnings before you go skiing.”可知,滑雪前注意科学家关于雪崩的警告。故选C

5主旨大意题。通读全文可知,文章主要讲述自然灾害雪崩,破坏力很强,非常危险。故选C

练习册系列答案
相关题目

【题目】阅读理解
B
Not only kids of Tiger Moms go to Harvard.
Dawn Loggins of Lawndale, N.C. is on her way to Harvard, one of the eight world-famous universities in the eastern US. Nobody encouraged her to study or paid for her special classes. This girl created her own future.
The teen was abandoned by her family last summer, when her parents and two sisters moved to Tennessee. She found herself homeless and had to spend the night on friend's sofas.
The school bus driver learned about Dawn's situation and invited Dawn to move in with her family. Soon, Dawn had a job at Burns High School. She worked from 6 a.m. to 7:40 a.m. before the first school bell rang. she swept floors and picked up trash again in the afternoons, before diving(跳水)into her studies in the evenings.
Dawn's hard work paid off. she finished school with a 3.9 GPA and scored 2,110 on the SAT.
"There were times when I felt like it would be easiest if I gave up," the 18-year-old said."But it was never in me to give up, because I realized that I was never going to be successful unless I got an education."
Even before Dawn's family left her, she led a difficult life. Her family was poor and cups of noodles were often the only food. Dawn "studied by candlelight" because her parents couldn't afford to pay the electricity bill(电费).
Dawn has now reconnected with her family. They are proud of her accomplishments(成就) and are attending her high school graduation.
根据材料内容选择最佳答案。
(1)Why didn't Dawn give up her studies?
A.To reconnect with her family.
B.To thank those who had helped her.
C.To get an education to be successful.
D.To realize her dream of going to Harvard.
(2)Who helped Dawn when she found herself homeless?
A.Her teachers.
B.Her neighbors.
C.A Tiger Mom.
D.A school bus driver.
(3)What does the underlined word " abandoned " mean in Chinese?
A.宠爱
B.抛弃
C.鼓励
D.虐待
(4)Which of the following words describes Dawn?
A.Open-minded.
B.Good-natured.
C.Strong-willed.
D.Warm-hearted
(5)What is the best title for the text?
A.Another Harvard girl.
B.A girl in candlelight.
C.From homeless to Harvard.
D.The role of Tiger Moms.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网