题目内容

二、 阅读理解(30分)

     QQ is one of the most popular chat tools among teenagers. It is an important chat tool in our daily life because it has some advantages.

     First,we can make lots of e-friends on QQ. It is easy to find the person who has the same interest as us,and we can talk with him or her happily. Second,we can also join a QQ group to find the information we need. For example,if we want to learn English well,we can choose a group with many English lovers in it. Third,we can also play games with our friends on QQ and always have fun.

     QQ brings us a lot of benefits (益处) ,but it can also cause some problems. It's dangerous to tell strangers on QQ our real personal information like telephone number,address and ID number. If we spend too much time chatting online,it won’t be good for our study and health.

() 1. QQ is a kind of .

   A. game   B. chat tool   C. book   D. TV programme

() 2. Which of the following is NOT TRUE according to the passage?

   A. We can get lots of information on QQ. B. We can make friends on QQ.

   C. We can get everything on QQ. D. We can play games with friends on QQ.

() 3. Sometimes QQ may bring us some if we don't use it well.

   A. problems   B. benefits   C. interests   D. fun

() 4. QQ will be good for us if .

   A. we spend too much time chatting online

   B. we get some useful information we need

   C. we tell some strangers about our real telephone number

   D. we tell some strangers about out real address and ID number

() 5. If we want to learn English well,we can .

   A. do shopping on QQ

   B. always chat in Chinese on QQ

   C. play games with our friends on QQ

   D. join a QQ group with many English lovers in it

二、阅读理解

A

阅读提示:文章通过介绍聊天工具——QQ的好处和坏处,告诉我们一定要正确使用QQ,最终使其服务于我们。

1. B细节理解题。根据第一段第一句中的“QQ is one of the most popular chat tools.可知,QQ是一种聊天工具。

2. C细节理解题。根据第二段第三句可知答案为C项。

3. A细节理解题。根据第三段第一句“•••but it can also cause some problems. ”可知。

4. B推理判断题。根据第二段第三句可知,我们可以通过QQ获 取我们所需要的信息。

5. D细节理解题。根据第二段第四句可知,如果我们想学好英语, 就可以加人由英语爱好者建立的QQ群。

练习册系列答案
相关题目

     I bought a jasmine plant for my office. When I bought it'someone told me it would bloom (开花) and the sweet smell would fill my office. I had the plant for two months,and every day I looked at it,but there weren’t any flowers or pleasant smell. I was not happy,so I gave the plant to my friend Linda.

     One day,another friend Mary called and invited me to her office. When I walked in,her jasmine flowers surprised me. I reached out to touch the flowers. Mary cut some and gave them to me. I couldn’t help smelling them. Surrounded by the sweet smell of only a handful of these flowers,I suddenly understood something.

     Mary bought her plant the same time I did. It took a year for her jasmine to bloom. I was so impatient for mine to bloom;unhappily,I gave it away.

     In a way my life is like the jasmine plant. I need to be patient and let things happen.

     Last Sunday Linda told me that she was going abroad the next week. Before she left,she returned the plant to me. This time I am going to wait. Now I know that when we want something in our life,we have to be patient. I am slowly learning to have that patience to wait for my jasmine to bloom.

() 1. Before she gave the jasmine away,the writer had it for .

   A. one day   B. one year   C. two weeks   D. two months

() 2. When the writer saw Mary's jasmine,she felt .

   A. unhappy   B. peaceful   C. hopeful   D. surprised

() 3. What does the writer learn in the story?

   A. Patience is needed in life. B. Flowers can make life better.

   C. Friendship is necessary for us. D. A jasmine can be a wonderful plant.

二、 阅读理解(20分)

A

     A young man from a village called Nawalapitiya married a young woman from Malyuwa,a nearby village. They lived with the man's big family —his parents,his brothers,their wives and children. The family kept an elephant,in which the young woman soon took a great interest. Every day she fed it with fruit and sugar.

     Three months later,having quarreled with her husband,the woman went back to her parents’ home. Soon the elephant refused to eat or work. It appeared to be ill and heart-broken. One morning after several weeks the animal disappeared from the house.

      It went to the woman's home. On seeing her,the elephant waved its trunk and touched her with it. The young woman was so moved by the act of the animal. So she went back to her husband's home.

() 1. The woman left her new home .

   A. to visit her own parents in Malyuwa

   B. to see if the elephant would follow her

   C. because she was angry with her husband

   D. because she was tired of the large family

() 2. The word “disappeared” in the reading means .

   A. ran away   B. lost   C. hid   D. remained

() 3. After the young woman left her husband's home,the elephant .

   A. returned to the forest   B. was sad because it missed her

   C. went to look for a new house   D. was sick because nobody fed it

() 4. How did the elephant express its feeling when it saw the young woman?

   A. It waved its trunk and smiled. B. It touched her with its trunk.

   C. It touched her and cried. D. It waved its trunk and ran around her.

() 5. The writer wrote the story in order to .

   A. show that elephants are very clever

   B. tell how a woman trained a wild animal

   C. show that women care more for animals than men do

   D. tell how an animal got a husband and wife together again

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网