题目内容

【题目】Jerry wants to find a job in the city. One day, he sees an advertisement (广告) on a window. It says, “Wanted: the best salesman (推销员) in the world.”

Jerry wants the job, so he goes into the building and says to a manager (经理), “I think I’m the best salesman in the world. Give me the job, please.” “You must prove (证明) you’re the best, my boy,” the manager says. “I’ll pass every test you give me,” Jerry says. “Good,” the manager says and takes some candies out of his desk. “Last week I bought 1,000 boxes of candies. If you can sell them all before the end of this week, you can have the job.” “That’s a piece of cake,” Jerry says.

Every day he goes from door to door and tries to sell the candies, but nobody buys them because they taste bad. At the end of the week, he goes back to the manager.

“I’m sorry, sir,” he says. “I was wrong about myself. I’m not the best salesman in the world, but I know who is.” “Oh? Who do you think is the best salesman?” the manager is surprised and asks. “The person who sold () you 1, 000 boxes of candies.”

1What does the manger want?

A. Some money. B. A good job.

C. 1, 000 boxes of candies. D. The best salesman in the world.

2What is Jerry’s test?

A. To buy 1,000 boxes of candies.

B. To answer a question about candies.

C. To sell 1,000 boxes of candies.

D. To tell the manager how to sell candies.

3What does Jerry think of the test at first?

A. Easy. B. Difficult.

C. Boring. D. Interesting.

4Why can Jerry NOT finish this job?

A. Because he isn’t good at selling things.

B. Because nobody likes eating candies.

C. Because the candies aren’t delicious.

D. Because the candies are expensive.

5What can we infer (推测) from the story?

A. The manager likes eating candies.

B. The manager is the best salesman.

C. The manager will be happy after hearing Jerry’s words.

D. Jerry doesn’t get the job at last.

【答案】

1 D

2 C

3 A

4 C

5 D

【解析】

Harry大学毕业想要找一个工作,一天他看到一个招聘销售员的广告便去应聘他看到经理时告诉经理:"我是世界上最好的销售员,请把工作给我。"经理让他必须证明自己,于是要求他在这周结束前卖出一千盒糖.Harry认为任务很简单,欣然接受了但是由于糖的质量太差他一个一个商店去卖这些糖别人都不买,这周结束时他回来找经理,告诉他自己不是最好的销售员,最好的销售员是卖给经理糖果的人

1细节理解题题干经理想要什么?由句子“Wanted: the best salesman (推销员) in the world.”可知,本广告是招聘世界上最好的推销员。故选D。

2细节理解题。题干:杰瑞的测验是什么?由句子Last week I bought 1,000 boxes of candies. If you can sell them all before the end of this week, you can have the job.可知杰瑞的测验是卖掉1000盒糖果。故选C。

3推理判断题。由句子“That’s a piece of cake,” Jerry says. 可知刚开始,Jerry认为卖掉糖果很简单。故选A。

4细节理解题。由句子Every day he goes from door to door and tries to sell the candies, but nobody buys them because they taste bad.可知他每天都挨家挨户地去卖糖果,但是没有人买,因为糖果味道不好。故选C。

5推理判断题。由短文的最后一段 “I’m sorry, sir,” he says. “I was wrong about myself. I’m not the best salesman in the world, but I know who is.” 可知,杰瑞最后没有得到那份工作。故选D。

怎样做细节理解题

用细节定位法来做细节理解题

细节理解题属直接解答性问题,是阅读理解题中最简单的一种,多数属中低难度的送分题。但由于中考所占的比例很大,应特别引起注意。

事实和细节题的命题特点是:把某词语、某个句子或某具体事实用不同于原文的另一方式或句型表达,即同义改写。解答这类题的窍门是:A)注意掌握英语的多种表达法;B)正确分析词语在句中的作用;C)熟练运用英语的句型转换;D)读懂题干所提出的问题,并准确地找到文中涉及该问题的句子。

做细节题具体方法与步骤如下:

略读材料,大概了解原文,掌握中心或主旨。

按文章的体裁,作者写作的组织模式及有关的信息词,如for example,first,second…等预测应该到何处寻找自己所需要的事实。

将自己精力放在寻找你所需要的细节上,快速通篇跳读,眼睛自左至右,自上而下呈Z形扫视,直到找到细节出处,待找到含细节句子时,放慢速度,仔细核对比较内容,直至找到答案。

练习册系列答案
相关题目

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网