题目内容

【题目】Dear Tommy,

I’m writing to you on your third birthday. I want to tell you something about your grandma’s time. I was born sixty-eight years ago in a small village. Transportation used to be a big problem. When we traveled from village to village, we used to walk or ride horses.

Shopping was not an easy job, either. There were no supermarkets in the neighborhood. We used to grow most of our own food: rice and vegetables. We kept things cool in a special underground room.

The biggest difference is that you have electricity. We didn’t have electricity until very late in our small village. We didn’t have any televisions of course. We used to perform our local music and enjoy it very much.

Life used to be very hard, but I was not upset. I would like you to know about the old days and be happy about what you have when you grow up. Remember, feeling good about life is the key to happiness.

Love,

Your grandma

1This letter is written by_______ .

A.a grandfather to a grandsonB.a grandmother to a grandson

C.a grandfather to a granddaughterD.a grandmother to a granddaughter

2Tommy is________ when the letter is written.

A.oneB.twoC.threeD.four

3This letter is mostly about_______ .

A.the writer’s old life experienceB.the writer’s future life

C.what a kid can do for old peopleD.how the writer has changed

【答案】

1B

2C

3A

【解析】

这篇文章主要讲了奶奶给给孙子写信,讲述奶奶年轻时的事情,让孩子知道,对生活感觉良好是幸福的关键。

1推理判断。根据最后落款Love,Your grandma,可判定是一个奶奶写给孙子的信,可知选B

2细节理解题。根据I’m writing to you on your third birthday.我在你的第三个生日时给你写信。故选C

3细节理解题。根据I want to tell you something about your grandma’s time.我想告诉你一些关于你的奶奶的时光。故选A

这篇短文是一封奶奶给给孙子写信,讲述奶奶年轻时的事情,让孩子知道,对生活感觉良好是幸福的关键。

短文主题明确、突出,线索也非常清楚,比较有利于学生们的做题。后面的题目设置包括细节理解、词义猜测和主旨大意题。细节题都可以在短文中寻找到相关信息去作答。如第2小题,考查细节理解题。根据I’m writing to you on your third birthday.我在你的第三个生日时给你写信。故选C

练习册系列答案
相关题目

【题目】阅读下面短文,根据短文内容完成表格中所缺信息,每空一词。

When it comes to judgement (评价) of their bodies, women can’t win. I spoke to two women who were shamed for being fat, and after losing weight, shamed for being fit.

Sarah Moore is a 29-year-old mother of three children from Indiana, US. She became a personal trainer after losing more than 45 kg. She remembers the fat-shaming that happened to her before her weight loss. When waiting to get on a roller coaster, people behind her were complaining about the wait, and the person who worked there said, “Don’t worry. She’s probably not going to fit on here, and you’ll be next.” But after losing weight, Moore said people commented (评论) on her body even more. “Now I get comments like, ‘Are you sure you can eat that?’ I think they’re worried I’ll get the weight back,” she said. How does it make her feel? “Fat-shaming brought me sadness and I couldn’t get any help. Fit-shaming makes me feel angry,” she said.

Changes in body weight can also influence relationships. It can break the balance because people who lose weight can not only become more confident but also be the envy of others.

Fit-shaming has been more difficult to deal with for Andrea Sereda, a 38-year-old social worker in Canada. She said judgement of her body is something she’s faced for years. Sereda said that when she was 9, her grandfather said to her at a birthday party, “I don’t think you should eat cake,” and made comments about how many calories each bite had inside as she ate it. The judgement of Sereda’s body increased after she lost 57 kg. Closer friends seemed to compare their own bodies negatively (消极的) with Sereda’s new body type. “I am afraid of going out and having to deal with all these comments,” Sereda said.

Let us try to understand that just because someone has lost weight, it doesn’t make them fair game (可抨击的对象) for comments on their new shapes. Everyone should live free of being body shamed, paying no attention to how they look.

Shamed for being fat or 1

Examples

Sarah Moore

Andrea Sereda

Before

losing weight

Someone 2 whether she could fit on the roller coaster.

At a party, her grandfather 3 her eating cake.

4 losing weight

People made even 5 comments on her body.

It was not pleasant for her friends to

6 her new body type with their own.

The two

women’s

7

She used to feel sad and 8 for being fat and is angry for being fit now.

She was afraid to 9 out and deal with all these comments.

The writer’s ideas

· We’d better not comment on those who have lost weight.

· We should live 10 having shame for our body.

【题目】A boy carefully took his blind father to a seat in a noodle restaurant.

He called____for two bowls of beef noodles. When the restaurant owner was going to____the food, the boy suddenly whispered to him,“Only one bowl with____, the other without ---just plain noodles.”

In fact, the boy had a light purse and couldn’t afford____bowls of beef noodles. He called loudly just to let his____know.

When the noodles were sent to them, the father wasn’t in a hurry. He used his chopsticks to search in his bowls, trying to__________________________________________put it into his son’s bowl, saying kindly, “Eat some more. Have enough____so that you can study well.”

The boy accepted silently(默默地) and then quietly put the beef____to his father’s bowl.

When the restaurant owner saw this, he was____, then he asked a waiter to bring____some dishes from the kitchen. The boy thought____the waiter took the dishes to a wrong table, but the owner came up explaining with a smile, “Today is my restaurant’s anniversary(周年庆). The dishes are____

After the father and son left, the waiter____the bowls from the table and found some coins____one of them. The sum is just the price of the dishes.

1A.quicklyB.slowlyC.loudlyD.quietly

2A.askB.prepareC.eatD.heat

3A.porkB.chickenC.beefD.fish

4A.fiveB.twoC.threeD.four

5A.motherB.fatherC.friendD.waiter

6A.lookB.listenC.findD.see

7A.soB.butC.orD.and

8A.moneyB.bookC.foodD.work

9A.backB.upC.downD.off

10A.angryB.afraidC.movedD.nervous

11A.usB.himC.herD.them

12A.whoB.thatC.whereD.how

13A.freeB.cheapC.expensiveD.best

14A.foundB.cleanedC.finishedD.came

15A.outB.inC.onD.under

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网