题目内容

【题目】阅读理解
A young man went to a car shop. He was wearing rubber boots(橡胶靴子) and a dirty jacket. He needed a haircut(理发) very much. The young man looked at an expensive car carefully and then asked the shop owner(店主), “How much is this car?” “Nine thousand two hundred and eighteen,” the owner answered. “I want sixteen of them,” the young man said. The shop owner smiled coldly. He showed the door to the young man.
In another shop on the other side of the street the business was done(生意做成了). The young man took money out of his pocket and paid for the cars. He said the cars were for himself and his friends were. Each of them wanted to get one. He said that he and his friends were working on a fishing-boat. “We have got much money this season,” the young man said, “and we want to buy cars. ”
(1)The shop owner showed the young man the door means _______.
A.to ask him to go away
B.to ask him to look at the door of the car
C.to tell him where the door of the shop was
D.to let him enjoy the beautiful door of the car
(2)How many cars did the young man want to buy for his friends?
A.18.
B.17.
C.16.
D.15.
(3)How much is one of the cars?
A.9218.
B.92180.
C.147488.
D.138270.
(4)—What was the man?
—He was a _______.
A.bank clerk
B.school teacher
C.shop owner
D.fisherman
(5)The story tries to tell us _______.
A.we can't tell if a man is rich by his clothes
B.cars are expensive
C.people wearing rubber boots are rich
D.we can't show the door to others

【答案】
(1)A
(2)D
(3)A
(4)D
(5)A
【解析】本文是一篇记叙文,介绍了一个穿着一般的年轻人想买十六辆汽车,但是第一个店主以貌取人,没有做成这笔生意。而另一家商店做成了。从而告诉人们不能以貌取人的道理。
(1)考查细节理解。纵观全文可知,店主认为年轻人在开玩笑,所以他告诉年轻人那是非卖品,所以该句的意思是让年轻人走,所以选A。
(2)考查细节理解。根据第二段中的“He said the cars were for himself and his friends were. Each of them wanted to get one.”可知这十六辆车是给自己和朋友的,所以给朋友的是十五辆,一辆给自己,故选D。
(3)考查数字计算。根据第一段中的“How much is this car?” “Nine thousand two hundred and eighteen,”可知一辆车的价格是9128,故选A。
(4)考查细节理解。根据第二段中的“He said that he and his friends were working on a fishing-boat.”可知那个买车人是渔民,所以选D。
(5)考查细节理解。纵观全文可知,作者想告诉人们不要以貌取人,所以选A。

练习册系列答案
相关题目

【题目】完形填空

阅读下列短文,从文后各题所给四个选项中选出一个最佳答案。

Lang Lang went to a piano school in Beijing when he was just eight. “You need fortune(运气) , said his father. “But if you don’t work hard, no ________ will come.

What made him sad was that his piano teacher in Beijing didn’t like him. “You have no talent. You will never be a pianist. ________ a nine-year-old boy, Lang Lang was badly hurt. He decided that he didn’t want to be a ________ any more. Then, he didn’t touch the piano. ________ , his father didn’t push, but waited.

Luckily, the next day, his teacher asked him to ________ some holiday songs. He didn’t want to, but as he placed his fingers on the piano keys, he ________ that he could show others that he had talent. That day he told his father ________ he had been waiting to hear---that he wanted to study with a new teacher. From that point on, everything changed!

He started ________ competitions. In the 1994 International Competition for Young Pianists, when it was ________ that Lang Lang had won, he was too ________ to hold back his tears. Soon ________ was clear that he couldn’t stay in China forever---he had to play on the world big stages. In 1997 Lang Lang ________ again, this time to Philadelphia, U.S. There he spent two years practicing, and had worked hard enough for fortune to take over. After his ________ performance at Chicago’s Ravina Festival, gigs(特邀演出)started ________ . Lang Lang finally worked to reach the place where fortune spots(发现)him, and lets him ________.

【1】A. exercise B. fortune C. knowledge D. wealth

【2】A. Like B. With C. To D. As

【3】A. singer B. pianist C. composer D. player

【4】A. Hopefully B. Sadly C. Wisely D. Painfully

【5】A. play B. sing C. write D. study

【6】A. seemed B. attended C. noticed D. realized

【7】A. that B. what C. how D. when

【8】A. receiving B. accepting C. winning D. beating

【9】A. told B. mentioned C. announced D. shouted

【10】A. excited B. encouraged C. scared D. worried

【11】A. this B. it C. that D. what

【12】A. started B. left C. moved D. supposed

【13】A. successful B. cheerful C. careful D. meaningful

【14】A. pulling B. breaking C. falling D. pouring

【15】A. know B. shine C. admire D. develop

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网