题目内容

【题目】通读下面的短文,掌握其大意,然后从各题所给的ABC三个选项中选出一个最佳答案。

Bill is an American boy. He wants to have a friend in China. He likes _______ very much. It's relaxing for him. He plays sports _______ his classmates after class. He has five soccer balls, two volleyballs and one basketball. _______ he doesn't like tennis. He thinks it's _______ .

Bill has a healthy eating habit. He likes fruit and vegetables. _______ are his favorite vegetables. He often has fruit salad. He _______ hamburgers or ice-cream. He thinks they are not good for _______. Bill usually gets up at 7:00 am. He has breakfast _______. Then he takes the bus to school. In the morning, he has four classes. He is good _______ math.

Do you like him? Do you __________ to be his friend?

1A.foodB.milkC.sports

2A.forB.withC.in

3A.ButB.AndC.So

4A.goodB.funC.boring

5A.BreadB.ApplesC.Carrots

6A.doesn't likeB.don't likeC.didn't like

7A.heB.hisC.him

8A.quickB.quicklyC.slow

9A.atB.toC.in

10A.getB.haveC.want

【答案】

1C

2B

3A

4C

5C

6A

7C

8B

9A

10C

【解析】

本文介绍了比尔喜欢运动,他有一个健康的饮食习惯。

1句意:他非常喜欢运动。

A. food食物,B. milk牛奶,C. sports运动。根据后文的“He plays sports ___2___ his classmates after class.”可知,此处表示他喜欢运动,故选C

2句意:他放学后和同学一起做运动。

A. for为了,B. with……一起,C. in……里。with sb“和某人一起”,故选B

3句意:但是他不喜欢网球。

A. But但是,B. And而且,C. So所以。结合句意,前一句表示他有足球,排球和篮球,后一句表示他不喜欢网球,前后表示转折关系,故选A

4句意:他认为这是无聊的。

A. good好的,B. fun兴趣,C. boring无聊的。根据前文的“he doesn't like tennis.”可知,他不喜欢网球,因此认为这是无聊的。故选C

5句意:胡萝卜是他最喜欢的蔬菜。

A. Bread面包B. Apples苹果,C. Carrots胡萝卜。根据“his favorite vegetables”可知,此处表示蔬菜,因此是胡萝卜,故选C

6句意:他不喜欢汉堡和冰淇淋。

A. doesn't like不喜欢,是一般现在时的第三人称单数形式;B. don't like不喜欢,是一般现在时的非第三人称单数形式;C. didn't like不喜欢,是一般过去时。根据前文的often可知,此处用一般现在时,主语he是第三人称单数,谓语用第三人称单数形式,故选A

7句意:他认为它们对他不好。

A. he他,是主格形式;B. his他的,是形容词性物主代词;C. him他,是宾格形式。此处作为短语be good for的宾语,用宾格形式,故选C

8句意:他快地吃了早饭。

A. quick迅速的,是形容词;B. quickly迅速地,是副词;C. slow缓慢的,是形容词。修饰动宾短语has breakfast用副词,故选B

9句意:他擅长数学。

A. at 在,B. to向,C. in……里。be good at“擅长”,故选A

10句意:你想要成为他的朋友吗?

A. get得到,B. have有,C. want想要。want to do sth“想要做某事”,故选C

这篇短文介绍了比尔的喜好和饮食习惯。文章主题明确,结构清晰,内容贴近学生们的日常生活,比较容易理解。题型是完形填空,考查学生们在具体语境中运用语言的能力,综合性较强。做题时,应先通读短文,了解文意;然后根据上下文语境做题,注意空前后的搭配,并仔细辨析选项中单词的意思和用法;最后将答案代入原文,再读一遍,检查答案是否正确。例如第9小题,考查了be good at“擅长”,故选A。再如第5小题,考查名词辨析及语境。Bread面包,Apples苹果,Carrots胡萝卜。根据后半句的语境,表示他喜欢的蔬菜,因此判定是胡萝卜,故选C

练习册系列答案
相关题目

【题目】 How’s your relationship with your dad? It can be easy to let walls build up between you during the teen years. But by taking several simple steps, you can help improve the relationship between the two of you—even without great efforts. Here are a few quick tips.

Talk it out. Communication is the key to any friendship. Open your mouth and let your dad know what’s on your mind. Give him a chance to get to know you.

Listen up. Your dad’s lived more life than you have. Believe it or not, he’s probably been there and can help you get through the pressures and struggles. Ask how he dealt with school, girls or temptations (诱惑). Then pay attention.

Take some time. It can be hard for us kids to talk about what really matters. But spending time together can build the relationship, and create chances to talk. Go for a hike or a game. Work on the car. Whatever you’re into, ask your dad to do it together.

Fight fair. Family disagreements are unavoidable. When temperatures rise, keep your mouth respectful and cool off before you say something bad. Talk it out when you can do so calmly.

Realize respect. Face it: your dad’s been given authority (权威) to help guide you as you know. He’s going to make mistakes, but so are you. Forgive him when he blows it, and honor his decisions—even if you don’t agree.

1The main purpose of the passage is to advise teenagers on how to ________.

A.respect and obey their fathersB.communicate with their fathers

C.ask their fathers for adviceD.get along well with their fathers

2According to the writer, ________.

A.fathers have the right to guide teenagersB.respect means never fighting with fathers

C.disagreements can be avoided through effortsD.always keeping your mouth closed really matters

3“When temperatures rise” means________.

A.when it is too hotB.when teenagers have a fever

C.when fathers fall illD.when disagreements get worse

4From the passage we can infer that________.

A.communication can prevent all the disagreements

B.fathers play an important role in teenagers’ growth

C.talking everything out at once always helps

D.teenagers should never get angry with their fathers

【题目】 During ancient times, children didn’t have smart phones, iPads or computers. Instead, they came up with interesting games to play in their childhood. Let’s take a look.

Hide-and-seek

Hide-and-seek is a traditional game for children, popular around the nation.

There are two ways to play: covering a child’s eyes while other kids run around to tease(戏弄) him or, more commonly, players hide and one child must try to find them.

Firecrackers

Firecrackers have a history of more than 2,000 years. It is said that there was a beast named Nian in ancient China, and to scare off the beast, people burnt bamboo joints to make them blast. After gunpowder, which is one of the four ancient Chinese inventions, was invented, it gradually replaced the bamboo joints. Nowadays, firecrackers are still set off during Spring Festival.

Playing diabolo

Diabolo is always made of wood or bamboo and is hollow in the center. By juggling diabolo on ropes, the high-speed rotating(旋转)diabolo will make a sound.

Playing diabolo is a very interesting folk game, especially popular in North China. It also has a long history.

Stone balls

During the Qing Dynasty(1644-1911), kicking a stone ball around was a popular sport in the northern part of China, and it was often played in the winter to keep warm. Stones were carved into small balls and kicked along with feet.

In 1999,the sport was included in the competition in the 6th National Ethnic Group (少数民族)Traditional Sports Meeting held in Beijing.

1The way of playing hide-and-seek is that________.

A.one hides and others try to findB.one covers one’s eyes and teases others

C.all hide and try to find each otherD.one tries to find others who have hidden

2The underlined word “blast” means________.

A.开花B.狂欢C.爆炸D.沸腾

3The game________has something to do with the four ancient Chinese inventions.

A.Hide-and-seekB.FirecrackersC.Playing diaboloD.Stone balls

4The game Stone balls________.

A.has the longest history of the four gamesB.was popular in the 18th century

C.was invented in GuangzhouD.was played with hands

5________are mainly played in North China.

A.Playing diabolo and Stone ballsB.Stone balls and Firecrackers

C.Hide-and-seek and Stone ballsD.Playing diabolo and Firecrackers

【题目】 Emmeline Pankhurst was born in England, in 1858.Back then British women couldn’t vote(投票)in elections(选举), but men could.

As Emmeline___________she became interested in politics.She wanted to create a___________equal(平等的)society for women.She wanted women to have the same___________as men, such as the rights to get an education, to have a good job and, perhaps most importantly, the right to vote.

In 1888, the girls who worked at a factory in London stopped___________.They asked the owner of the factory to____________their terrible working conditions.Many of the girls were ill because they worked with ___________chemicals.

Emmeline___________The Women’s Social and Political Union in 1903.The Union was a group which fought for women’s rights,___________the right to vote.

In 1918, the British government gave women aged over 30 the right to vote,___________men could vote when they were 21.Women were finally___________to vote at the same age as men on June 14,1928.Emmeline Pankhurst is sometimes described as one of the most important people of the 20th century.

1A.hurried upB.grew upC.got upD.stood up

2A.worseB.betterC.moreD.less

3A.ideasB.thingsC.rightsD.reasons

4A.studyingB.learningC.playingD.working

5A.improveB.supportC.takeD.accept

6A.deliciousB.normalC.dangerousD.patient

7A.sent upB.set upC.looked upD.turned up

8A.onlyB.hardlyC.especiallyD.normally

9A.soB.althoughC.ifD.unless

10A.allowedB.askedC.refusedD.advised

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网