题目内容
【题目】阅读下列短文, 从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中选出最佳选项。
B
Chores weren't popular at my house. My children didn't like to do chores. They always saw me do chores, but they hardly ever helped me do them.
A year ago, I made a game called "The Endless Chore Game". It's really great. Here's how the game works.
I make a card with forty squares(方框), and I write a different chore on each square. These chores can be easy and interesting like making dessert. Then my family roll the dice(骰子) to decide what chores we have to do. The card also has a few squares with fun things, like watching TV and singing. If you're lucky, you can watch TV when the others are doing the chores.
My son likes the game very much. He goes to the kitchen happily every morning to do the game. It's really a good way to make my children do chores. You can have a try if you have the same problem as me.
(1)What do you need to do "The Endless Chore Game"?
A.A card.
B.A dice.
C.A card and a dice.
D.A card and forty dice.
(2)When do the writer's family do the game?
A.In the morning.
B.In the afternoon.
C.In the evening.
D.The other day.
(3)We can learn from the passage that________.
A.the writer only has one child
B.everyone in the writer's family likes playing the game
C.the writer wrote this passage to the parents
D.everyone in the writer's family has to do the chores every day
【答案】
(1)C
(2)A
(3)C
【解析】这是一篇记叙文。主要讲了孩子们不喜欢做家务,”我“便想了一个好办法来让他们对作家务感兴趣。我做了一个带有四十个方框的卡片,然后我们摇骰子决定我们必须做什么杂务,在这些家务里我也加进去了看电视,唱歌等,孩子都很高兴玩这个游戏,也解决了孩子们不爱做家务的问题。
(1)细节理解题。根据第三段“ I make a card with forty squares(方框)”我做了一个带有四十个方框的卡片。及“ Then my family roll the dice(骰子) to decide what chores we have to do. ”然后我们摇骰子决定我们必须做什么杂务。故选C。
(2)细节理解题。根据最后一段“He goes to the kitchen happily every morning to do the game. “可知,他每天早上很开心地去厨房做这个游戏。故选A。
(3)理解判断题。“ It's really a good way to make my children do chores. You can have a try if you have the same problem as me.“可知,这真的是一个让我的孩子做家务的好办法,如果你也有和我一样的问题的话你也可以试试。故选C。
【题目】任务型阅读
Hi, I'm Jim. I come from Canada. I'm 12 years old this year. Do you want to know about my school life?
Every day I get up early. I usually get up at five fifty and then I do some outdoor activities for about an hour. At seven o'clock I eat breakfast. And at half past eight I walk to school because my school is near my house. From nine o'clock in the morning to four o'clock in the afternoon I'm at school. I get home at half past five and then I do my homework for an hour. At six thirty I eat dinner with my family. After dinner I take a walk and watch TV for some time. I must go to bed at half past nine, because I need to get up early the next morning.
Information Card | |
Where Jim comes from | |
What Jim does after he gets up | |
How Jim goes to school | |
How long Jim is at school | |
What time Jim must go to bed | |