题目内容

【题目】 It was a fine spring day with beautiful flowers in the park. A young man arrived early and waited for his girlfriend under a big tree. But he was so short-tempered(脾气暴躁的) that he wasn't in the mood to enjoy the view.

Suddenly, an angel appeared. “Put this button(纽扣) onto your clothes. If you don't want to wait, just turn the button to the right. You can skip over any time period if you want to. "

The man happily held the button and turned it softly. Oh! How amazing! His girlfriend appeared before him and was gently smiling to him! How I wish our wedding ceremony could be held now ! He turned the button once again. A great wedding appeared in front of him, the beautiful bride was standing next to him and the band was playing cheerful music. He lost himself in it deeply.

The desires in his heart kept coming out : I also want a big house with a garden in the front. He turned the button. Then he wished for children. All of a sudden, a group of lovely children were playing happily in the huge living room. Again, he jumped at the chance to turn the button to the right.

How time flew. Before he could see beautiful flowers in the garden, everything had been covered in deep snow. Looking at himself again, he found his hair was totally white. He had already become so old.

He felt so sad. He would rather enjoy life step by step than watch it go by in such a hurry. He quickly turned the button to the left. Once again, he was waiting for his lovely girlfriend under that big tree.

1Which of the following word can best describe the young man?

A.Handsome.B.Kind.C.Smart.D.Impatient.

2What does the underlined phrase in Paragraph 2 mean?

A.Spend.B.Pass.C.Wait.D.Save.

3What's the main idea of the story?

A.You can have lots of fun waiting for others.

B.The more you expect, the sadder you will be.

C.Time flies and we should learn to hurry to do things.

D.Let nature take its course, and enjoy your life journey.

【答案】

1D

2B

3D

【解析】

短文讲述了一个脾气暴躁的年轻人到了一棵大树下等他的女朋友,突然,一个天使出现了,给了他一个可以跳跃时间的按钮可以跳过任何时间段。那人轻轻地转动它,他的女朋友出现在他面前,他面前出现了一场盛大的婚礼,一群可爱的孩子们在大客厅玩耍,接着发现他的头发全白了,他已经老了。他感到很伤心,他宁愿一步一步地享受生活,也不愿匆匆忙忙地看着它,他很快地把按钮转到左边,现在他在那棵大树下等着他可爱的女朋友。

1

细节理解题,根据“But he was so short-tempered that he wasn't in the mood to enjoy the view.”可知年轻人脾气暴躁,没有心情欣赏风景,即他没有耐心,故选D

2

词义猜测题,根据上一句:“If you don't want to waitjust turn the button to the right.”如果你不想等,就把按钮转到右边,可知此处应该是:如果你想,你可以跳过任何时间段。skip over,跳过,和pass意思相当,故选B

3

主旨大意题,根据最后一段的“He would rather enjoy life step by step than watch it go by in such a hurry”可知他宁愿一步一步地享受生活,也不愿匆匆忙忙地看着它,即:顺其自然,享受人生旅程,故选D

练习册系列答案
相关题目

【题目】 The world’s largest radio telescope was finished in China.

FAST is a five-hundred-metre telescope. It is also called Tian-yan (“The Eye of Heaven”), with a dish the size of 30 football grounds, deep in the mountains of south-west China’s Guizhou Province. The giant dish is built on a bowl-like valley.

The surrounding area has “radio silence” as there are no towns and cities within a 5-kilometre radius(半径范围)and only one county centre within 25 kilometres.

FAST is made up of 4,450 panels(面板). The second largest radio telescope is in Russia. The bigger dish will e able to pick up weaker signals.

The radio telescope is like an ear, listening to meaningful radio messages from white noise in the universe. With the help of the telescope, we can receive weaker and more radio messages far away in space. It will help us to search for intelligent life outside of the Galaxy(银河系)and explore the origins of the universe. “Any of its discoveries will lead to a Nobel Prize,” said Joseph Taylor, a Nobel Prize winner.

The telescope is expected to remain the global leader for the next 10 to 20 years.

1The passage may appear in the “_______________” section of a newspaper.

A.businessB.advertisementC.literatureD.science

2FAST is used to ________________.

A.explore the origins of human beings

B.receive distant radio messages from the universe

C.watch the beautiful scenery of the Galaxy

D.help scientists to win the Nobel Prize in the future

3The sentence “The FAST project began in 2011.”can be put at the beginning of ____________.

A.Paragraph 6B.Paragraph 4C.Paragraph 3D.Paragraph 2

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网