题目内容
【题目】Choose the best answer:
What colour is your new dress? What is your favourite colour? Billy’s favourite colour is orange. But to be different from us, he cannot see what orange looks like. Billy is a lovely but blind boy.
A month after he was born, his mother noticed that his eyes were not quite as big as a normal baby’s. She took Billy to see the doctor, unluckily the doctor told her, “I am really sorry but Billy would never be able to see.”
After that Billy’s mother began talking to him, describing things she saw. She told him what she was cooking, or what she saw outside the window. She described everything to him.
Billy does not only depend on his mother’s descriptions to learn about the world around him. He sees with his ears and his hands, too. He has perfect hearing. When people make phone calls, he can tell the numbers they dial.
“He is very confident and his disability does not stop him from being an important part of his class.” his teacher said. “The students love him and he is just one of them.”
Billy loves computer science. He began teaching himself computer programming when he was just seven years old. His dream school would be Stanford University. He gets top grades, making that a real possibility.
“You cannot let excuses get in the way of your dreams, and if you do that you cannot move forward and reach your goals,” said Billy.
【1】Billy learns about the world _________.
A. with his earsB. with his handsC. with his mother’s descriptionsD. all the above
【2】How did Billy’s mother help him?
A. By teaching him how to draw.B. By asking his teacher for advice.
C. By describing everything to him.D. By sending him to his dream school.
【3】The underlined word “describing” in the third paragraph means “_________”.
A. decidingB. explainingC. findingD. following
【4】Billy began to teach himself computer programming when _________.
A. he was seven years oldB. he was in Grade Five
C. he was in high schoolD. he was at university
【5】Billy makes his dream school a real possibility by _________.
A. loving his classmatesB. getting top grades
C. making calls to the schoolD. being an important part of his class
【6】We know that Billy _________ from the passage.
A. cannot hearB. cannot seeC. cannot walkD. cannot talk
【答案】
【1】D
【2】C
【3】B
【4】A
【5】B
【6】B
【解析】
文章大意:本文讲述的是一个励志的小故事。Billy天生失明,但他有超好的听觉能力。由于他的眼睛看不见,全靠妈妈给他描述周围的世界。Billy爱好计算机,梦想是的学校是斯坦福大学,最后他凭借自己的努力让梦想成为了现实。Billy的人生经历告诉我们这样一个道理:不要让缺陷成为梦想道路上的绊脚石。
【1】推理判断题。根据文中的信息Billy does not only depend on his mother’s descriptions to learn about the world around him. He sees with his ears and his hands, too. He has perfect hearing.可知,Billy了解世界不仅靠他母亲的描述,他还用耳朵听和用手(触摸),故答案选D。
【2】细节理解题。根据文中的信息After that Billy’s mother began talking to him, describing things she saw. She told him what she was cooking, or what she saw outside the window. She described everything to him.可知,Billy的妈妈向他描述世界上的一切来帮助他了解这个世界,故答案选C。
【3】词义猜测题。根据下文She told him what she was cooking, or what she saw outside the window. 她告诉他她在做什么,或者她在窗外看到了什么。结合After that Billy’s mother began talking to him, describing things she saw. 从那以后,Billy的母亲开始和他说话,……她看到的事情,可知此处表达的意思应是“描述、解释”,结合选项可知B选项符合题意,故答案选B。
【4】细节理解题。根据文中的信息He began teaching himself computer programming when he was just seven years old.可知,Billy七岁时开始学计算机编程,故答案选A。
【5】细节理解题。根据文中的信息His dream school would be Stanford University. He gets top grades, making that a real possibility.可知,Billy通过取得最高分使他上梦想中的学校成为现实,故答案选B。
【6】细节理解题。根据文中的信息Billy is a lovely but blind boy.以及Billy would never be able to see.可知,从这篇文章我们知道Billy看不见,故答案选B。
【题目】
51. Jack lives in Japan. Like most Japanese, he sleeps on the floor for most of the time 52. Jim comes from Africa. He is studying in Canada. He wants to rent a house. 53. Anne likes the Australian lifestyle. She is living in Queensland 54. Are you thinking of making Germany your home? Alice hopes you can do like her. 55. When Tom moved to England, he rented a house with others. Later, he rented his own apartment. | A. In North China, Han people are used to living in Siheyuan. People built the Siheyuan along with hutong B. If you are going to rent a house in Australia, you must first decide where to live. Australia has six areas. C. Houses in Canada are always expensive, though prices in many other countries fall. D. Italian houses are different in style. They are just as rich as the country’s culture. E. England has many kinds of houses. In the large cities, people often live in apartments. In most towns, there are streets of houses joined together. F. In a Japanese house, some of the walls are made of rice paper. Because there is so little land to live on, houses are usually small. G. Most houses in Germany don't come with kitchens or lights, Sounds crazy, doesn’t it? |
【1】________
【2】________
【3】________
【4】________
【5】________
【题目】用方框中所给动词的适当形式填空。
write force publish happen donate |
(1)My family was to move to the country because of the disaster.
(2)This kind of article in two weeks.
(3)The diary by a girl named Anne Frank.
(4)We books and magazines to the children in poor areas at last.
(5)When the plane accident , all the people lost their lives.
【题目】用方框中所给单词的适当形式填空。
peaceful, create, hot, paint, whether |
(1)Never go out in the of the day without a hat.
(2)I don't know he likes blue or not.
(3)I feel calm in this room because the walls are blue.
(4)People around the world love and hate wars.
(5)With dreams and hard work, anything amazing can .