题目内容

【题目】根据材料内容,选择正确答案。
(B)
When I was a foreign teacher in China, every day I taught English to my students and they taught me about China. One day the topic turned to saying "I love you". I was shocked to learn that not one of my students had said this to their mothers, nor had their mothers said it to them. "Does your morn love you?" "Of course," they answered.
"How do you know?" was my logical question. They responded that their moms cooked and always told them what they were doing wrong to show their caring. I was stunned. So mom's cooking and criticizing read out as "I love you". "Then how do you say 'I love you' to her?" They agreed that getting good grades, followed by good jobs would be how they showed their love.
I come from a culture where most people are expressive enough, so I repeated these queries in classes over time. Gradually, I began to get different response. Some of them had exchanged those sentiments with their morns.
One of my favorite stories of change came from a girl. When she came home from university, her mother met her at the door and hugged (拥抱) her. This had never happened before, but her morn said, "Now that you have gone, I have more time to myself. I noticed that in some places mothers and children hug each other and I decided it was a good idea and that I would begin hugging you. "
In my family we all say "I love you" a lot. While it is true that we often say the words without having great depth of feelings at that moment, it is almost like a blessing we give each other. Those three little words carry a world of meaning, even when said as a greeting, but most especially if they are the last words we say to or hear from those we love.
(1)What's the author's job?
A.A worker.
B.A doctor.
C.A story teller.
D.A teacher
(2)The foreign teacher .
A.comes from America
B.is a young woman
C.is expressive enough
D.knows much about China
(3)Chinese people prefer to show love by .
A.saying "I love you"
B.cooking
C.getting good grades
D.doing something helpful
(4)In paragraph 4, what's the real meaning of the mom's hugging?
A.She is meeting her daughter at the door.
B.She loves her daughter and misses her.
C.She is glad that she has more time to herself.
D.She finds it interesting to hug her daughter.
(5)What's the main idea of the passage?
A.Say "I love you" more to your family.
B.Say "I love you" a lot to Chinese people.
C.Say "I love you" as a greeting to others.
D.Say "I love you" without great depth of feelings.

【答案】
(1)D
(2)C
(3)D
(4)B
(5)A
【解析】短文大意:一名在中国教英文的外国老师向学生们提出一个问题:你如何知道你的父母是爱你的?你又是怎么向父母表达爱的?结果发现中国人喜欢用实际行动来表达爱意。于是作者时常会在课堂上重复这些问题,渐渐的,他开始得到不同的回应,其中一位女儿与母亲的情感表达有了变化,他们开始见面拥抱彼此。在作者看来,我爱你这三个字承载了很多意义,建议我们要常常对身边的人说。
(1)细节理解题。从文中第一句 When I was a foreign teacher in China, every day I taught English to my students and they taught me about China. 可知作者在中国当老师,故选D。
(2)判断推理题。A、B在文中没有涉及到。D从every day I taught English to my students and they taught me about China.可知作者对中国知道的不多。故D也错误。从第三段第一句话 I come from a culture where most people are expressive enough可知这位外国老师是一个喜欢表达情感的人,故选C。
(3)细节理解题。从第二段 They responded that their moms cooked and always told them what they were doing wrong to show their caring. 和They agreed that getting good grades, followed by good jobs would be how they showed their love.妈妈是通过做饭和告诉孩子们哪些做错了来表达爱而孩子们是通过得到好分数以及好工作来表达他们的爱,也就是通过做一些有用的事情,故选D。
(4)细节理解题。细节理解题。第三、四段写道在作者多次的重复这些问题后,一对母女的情感表达有了变化,母亲见到女儿后会拥抱,所以这个拥抱代表对女儿的爱。故选B。
(5)主旨概括题。从文章最后一段可知,尽管I love you 三个字在很多时候没有特别深的情感在里面,但它却承载了很多意义,所以要多对家人说这几个字。故选A。

练习册系列答案
相关题目

【题目】根据材料内容,选择正确答案。
(A)
People often say that the Englishman's home is his castle. They mean that the home is very important and personal to him. Most people in Britain live in houses rather than flats, and many people own their homes. This means that they can make them individual(个体的): they can paint them, and change them in any way they like. Most house have a garden, even if it is a very small one, and the garden is usually loved. The house and the garden are the private(私人的) space of the individual.
People usually like to mark their space. Are you sitting now in your home or on a train? Have you marked the space around yourself as yours? If you are on the train you may put your coat or small bag on the seat beside you. If you share a flat you may have one corner or chair which is your own.
Once I was travelling on a train to London. I was in a section for four people and there was a table between us. The man on the space on my side of the table didn't notice me at all. I was angry. Maybe he thought that he owned the whole table. I had read a book about non-verbal communication, so I took various papers out of my bag and put them on his briefcase! When I did this he stiffened and his eyes nearly popped(瞪出) out of his head. I had invaded(侵犯) his space! A few minutes later I took my papers off his case in order to read them. He immediately moved his case to his side of the table. Of course, it is possible that he just wanted to be helpful to me!
If you are visiting another country you may feel that you don't have any private space. Hotel rooms look much the same in every country in the world. All day long, you share public spaces with other people. You see the local people in their private spaces and you feel lonely and "outside". Local people can create their private spaces by talking about things you don't know about. And you even feel that they like you to be outside them so that they will enjoy being inside even more! This is one of the difficulties of being a traveler! But if you understand it then it helps you. Haven't you enjoyed being part of a group and "owning" a bit of space?
(1)The writer was angry as he was travelling on a train to London because .
A.he had no place to sit
B.someone had invaded his "space'
C.too many people shared a section with him
D.some other people talked about things he didn't know about
(2)"……you feel lonely and 'outside"' in paragraph 4 means that .
A.you are alone outside the house
B.you feel lonely because you travel on your own
C.you are alone and therefore you go outside to have some fun
D.you feel lonely and you don't belong to that place or that group of people
(3)In Paragraph 4, the pronoun "them" refers to(所指) "".
A.public spaces
B.private spaces
C.local people
D.other countries
(4)Which of the following is TRUE according to the passage?
A.British people dislike marking their space.
B.You always feel at home in another country.
C.Most British people prefer living in houses to fiats.
D.You can't mark your private space in a foreign country.
(5)The main purpose of the passage is to tell readers to .
A.own private spaces by living in houses
B.have one corner of their own in public places
C.realize the importance of "space" in communication
D.create their private spaces by talking with local people

【题目】In the past, many people depended on horses for transportation(运输), farming and other kinds of work. Nowadays a lot of people still like to ride horses. So it is not surprising that many expressions about it are still used by Americans today.

Long ago, people who were rich or important rode horses that were very tall. Today, if a girl is too proud and looks down upon others, you might say she should "get off her high horse."

Last night, I got a telephone call while I was watching my favorite television show. I decided not to answer it because "wild horses could not drag me away" from the television -- there was nothing that could stop me from doing what I wanted to do.

Sometimes you get information "straight from the horse's mouth." It comes directly from the person who knows most about the subject and is the best source. Let us say your teacher tells you there is going to be a test tomorrow. You could say you got the information "straight from the horse's mouth." However, you would not want to call your teacher a horse!

You may have heard this expression: "You can lead a horse to water, but you cannot make him drink." That means you can give someone advice but you cannot force him to do something he does not want to do.

In politics, a "dark-horse candidate" is someone who is not well known to the public. Sometimes, a dark horse unexpectedly wins an election(选举).

Another piece of advice is "do not change horses in midstream." You would not want to get off one horse and on to another in the middle of a river. Or make major changes in an activity that has already begun.

【1】What does the underlined word it mean in the first paragraph?

A. the horse B. riding horses

C. raising horses D. horse racing

2The expression get off her high horse is used for a girl____.

A. who has a lot of money

B. who is cleverer than others

C. who is respected by others

D. who thinks she is better than anyone else

【3】What can we learn about the news straight from the horses mouth?

A. It is very hard to get the news.

B. The news will be true and reliable(可靠的).

C. The person who gives the news is called a horse.

D. The news is a lie and cant be trusted.

【4】Which of the following can describe a person who wins an election unexpectedly?

A. do not change horses in midstream

B. wild horses could not drag me away

C. dark-horse candidate

D. get off her high horse

【5】Whats the best title of the passage?

A. The horse is a kind of useful animal.

B. The expressions used by Americans.

C. Some expressions about the horse.

D. It is popular to use the word horse.

【题目】阅读下面短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。

C

QQ is one of the most popular chat tools among teenagers .We regard it as an important chat tool in our daily life because it has some advantages

First, we can make lots of e-friends on QQ.It is easy to find the person who has the same interest as us ,and we can talk with him or her happily .Second ,we can also join a QQ group to find the information we need .For example ,if we want to learn English well ,we can choose a group with many English lovers in it .Third ,we can also play games with our friends on QQ and always have fun

QQ brings us a lot of benefits (益处),but it can also cause some problems .It’s dangerous to tell strangers on QQ our real personal information like telephone numbers , addresses and ID numbers .If we spend too much time chatting online ,it won’t be good for our study and health

【1QQ is a kind of__________.

A.game

B.chat tool

C.book

D.TV program

2】Which of the following is NOT TRUE according to the passage ?

A.We can get lots of information on QQ.

B.We can make friends on QQ

C.We can get everything on QQ

D.We can play things with friends on QQ

3】Sometimes QQ may bring us some__________ if we don’t use it well

A.problems

B.benefits

C.interests

D.fun

4】QQ will be good for us if__________.

A.we spend too much time chatting online

B.we get some useful information we need

C.we tell some strangers about our real telephone number

D.we tell some strangers about our real address and ID number

5】If we want to learn English well ,we can__________.

A.do shopping on QQ

B.always chat in Chinese on QQ

C.play games with our friends on QQ

D.join a QQ group with many English lovers in it

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网