题目内容

【题目】阅读下面短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。

C

QQ is one of the most popular chat tools among teenagers .We regard it as an important chat tool in our daily life because it has some advantages

First, we can make lots of e-friends on QQ.It is easy to find the person who has the same interest as us ,and we can talk with him or her happily .Second ,we can also join a QQ group to find the information we need .For example ,if we want to learn English well ,we can choose a group with many English lovers in it .Third ,we can also play games with our friends on QQ and always have fun

QQ brings us a lot of benefits (益处),but it can also cause some problems .It’s dangerous to tell strangers on QQ our real personal information like telephone numbers , addresses and ID numbers .If we spend too much time chatting online ,it won’t be good for our study and health

【1QQ is a kind of__________.

A.game

B.chat tool

C.book

D.TV program

2】Which of the following is NOT TRUE according to the passage ?

A.We can get lots of information on QQ.

B.We can make friends on QQ

C.We can get everything on QQ

D.We can play things with friends on QQ

3】Sometimes QQ may bring us some__________ if we don’t use it well

A.problems

B.benefits

C.interests

D.fun

4】QQ will be good for us if__________.

A.we spend too much time chatting online

B.we get some useful information we need

C.we tell some strangers about our real telephone number

D.we tell some strangers about our real address and ID number

5】If we want to learn English well ,we can__________.

A.do shopping on QQ

B.always chat in Chinese on QQ

C.play games with our friends on QQ

D.join a QQ group with many English lovers in it

【答案】

【1】B

【2】C

【3】A

【4】B

【5D

【解析】

本文主要讲了QQ是一个重要的聊天工具,它使我们在上面交友,加群找到重要的信息,玩网络游戏和朋友们,使我们很开心。它给我们带来益处的同时,同样也带来许多问题。这就体现了任何事情的两面性。

【1】细节理解题文中一段一句就包含着答案,QQ is one of the most popular chat tools among teenagers 故选B

【2】细节理解题我们能在qq上做每一件事,这是不现实的。故C是不真实的。

【3】细节理解题文中最后一段第一句话QQ brings us a lot of benefits (益处),but it can also cause some problems里就有答案。故选A。

【4】细节理解题A.we spend too much time chatting online .在网上花太多的时间

B.we get some useful information we need .得到我们所需要的有用的重要的信息

C.we tell some strangers about our real telephone number 告诉陌生人真实的电话号码.

D.we tell some strangers about our real address and ID number告诉陌生人真实的地址和网址

答案ACD对我们都没好处。故选B.

【5】细节理解题A.do shopping on QQ .在网上购物B.always chat in Chinese on QQ 在网上总是用汉语.

C.play games with our friends on QQ .在网上和朋友玩游戏

D.join a QQ group with many English lovers in it .加英语爱好者的QQ群

学好英语只有答案D符合题意。故选D。

练习册系列答案
相关题目

【题目】Michelle, a famous lady, has found that more than 25% students are too fat in her country. It is a very serious problem. So she starts a health program to deal with it. The health program is to reduce (减少) the amount (数量) of fat students today and in the future.

The program will get families, schools, newspapers, magazines and TVs to join together and deal with the students’ obesity so that students will be at a healthier weight. The program includes: Food stores should sell healthier foods. Schools should serve healthier meals with less fat and should also offer gym classes.

The lady is trying to fight the students’ obesity all over the country because it can cause illnesses and higher health cost.She wants the students to eat right,exercise more and control (控制) their weight. She also wants the students to understand it is important to have less sweet food, and drink water, milk and fresh juices, but not to choose cokes.At the same time she has also set a good example by planting a vegetable garden. She hopes that the garden will encourage more people to plant one too.

The health program is really helpful to the students today and in the future. As she says, we cannot always build the future for our youth, but we can build our youth for the future.

【1】 In Michelle’s country over ______ of the students are too fat.

A.75% B. a quarter C. a half D. 15%

【2】The word “obesity” in the second paragraph means ______ in Chinese.

A. 厌食症 B. 抑郁症 C. 肥胖症 D. 强迫症

【3】What does the lady want the shops to do?

A. To offer gym classes.

B. To plant a vegetable garden.

C. To serve meals with less fat.

D. To sell healthier foods.

【4】 It’s a good way for a fat student to have ______ every day.

A. more vegetables B. sweet foods

C. many cokes D. much fat

【5】What’s the main idea of the passage?

A. The lady introduces healthy drinks.

B. The lady cares about food cost.

C. The lady fights obesity in students.

D. The lady feels worried about the height.

【题目】根据材料内容,选择正确答案。
(B)
When I was a foreign teacher in China, every day I taught English to my students and they taught me about China. One day the topic turned to saying "I love you". I was shocked to learn that not one of my students had said this to their mothers, nor had their mothers said it to them. "Does your morn love you?" "Of course," they answered.
"How do you know?" was my logical question. They responded that their moms cooked and always told them what they were doing wrong to show their caring. I was stunned. So mom's cooking and criticizing read out as "I love you". "Then how do you say 'I love you' to her?" They agreed that getting good grades, followed by good jobs would be how they showed their love.
I come from a culture where most people are expressive enough, so I repeated these queries in classes over time. Gradually, I began to get different response. Some of them had exchanged those sentiments with their morns.
One of my favorite stories of change came from a girl. When she came home from university, her mother met her at the door and hugged (拥抱) her. This had never happened before, but her morn said, "Now that you have gone, I have more time to myself. I noticed that in some places mothers and children hug each other and I decided it was a good idea and that I would begin hugging you. "
In my family we all say "I love you" a lot. While it is true that we often say the words without having great depth of feelings at that moment, it is almost like a blessing we give each other. Those three little words carry a world of meaning, even when said as a greeting, but most especially if they are the last words we say to or hear from those we love.
(1)What's the author's job?
A.A worker.
B.A doctor.
C.A story teller.
D.A teacher
(2)The foreign teacher .
A.comes from America
B.is a young woman
C.is expressive enough
D.knows much about China
(3)Chinese people prefer to show love by .
A.saying "I love you"
B.cooking
C.getting good grades
D.doing something helpful
(4)In paragraph 4, what's the real meaning of the mom's hugging?
A.She is meeting her daughter at the door.
B.She loves her daughter and misses her.
C.She is glad that she has more time to herself.
D.She finds it interesting to hug her daughter.
(5)What's the main idea of the passage?
A.Say "I love you" more to your family.
B.Say "I love you" a lot to Chinese people.
C.Say "I love you" as a greeting to others.
D.Say "I love you" without great depth of feelings.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网