题目内容
【题目】I was in a strange (陌生的) town. I didn’t know anyone, and I could not speak a word of the language. On the second day, I got on a bus. After riding for a few stops, I got off and walked on. I felt happy enough in the first three hours, then I decided to walk back to my hotel for lunch. After walking around for half an hour, I thought I should ask the way. The problem was that I only knew the name of the street and I pronounced (发音) it badly. I stopped to ask a newspaper seller. He gave me a paper. I shook my head (摇头) and said the name of the street again. But he gave me another paper. I had to give him some money and went on my way. Then I met a policeman and asked the way. He listened to me carefully. He said something and pointed (指) left and right and left again. I thanked him and began walking in the direction (方向) he pointed.
About an hour later, I found the houses became fewer and fewer. I came to the countryside! The only thing for me to do was to find the nearest train station.
【1】The writer got on a bus _____ on the second day.
A. in the morning B. in the evening
C. after lunch D. before dinner
【2】The newspaper seller gave the writer _____ paper(s).
A. one B. two C. three D. four
【3】What was the writer’s problem?
A. He was poor.
B. He was busy.
C. He didn’t know the language.
D. He didn’t ask the right person.
【4】In the end, the writer had to go back to his hotel _____.
A. by bike B. by bus C. by train D. by subway
【5】What can we learn from the last paragraph?
A. The writer arrived at his home.
B. The writer enjoyed the countryside life.
C. The writer got to his hotel with the policeman’s help.
D. The writer found he was farther away from his hotel.
【答案】
【1】A
【2】B
【3】C
【4】C
【5】D
【解析】这篇短文讲述了作者在一个陌生的小镇上的一个经历。有一天他坐公交车出去,当他想回旅馆的时候发现自己迷路了。他说不清楚当地的语言,结果在警察的指示下,走到了农村,离他的旅馆越来越远了,他只好再找到最近的火车站,坐火车回去。
【1】推理判断题。根据短文中On the second day, I got on a bus. After riding for a few stops, I got off and walked on. I felt happy enough in the first three hours, then I decided to walk back to my hotel for lunch可知,作者第二天上了一辆公交车,坐了几站之后,下车继续走路向前走,前三个小时里他都感觉很开心,然后他走回宾馆吃午饭。由此我们可以知道他乘坐公交车的时间应该是早上,故应选A。
【2】细节理解题。根据短文中I stopped to ask a newspaper seller. He gave me a paper. I shook my head (摇头) and said the name of the street again. But he gave me another paper.可知,卖报纸的人一共给了作者两张报纸,故应选B。
【3】细节理解题。根据短文中I was in a strange (陌生的) town. I didn’t know anyone, and I could not speak a word of the language.以及I thought I should ask the way. The problem was that I only knew the name of the street and I pronounced (发音) it badly可知,作者想要问路,但是他不会当地的语言。故应选C。
【4】推理判断题。根据短文的最后The only thing for me to do was to find the nearest train station.可知,作者按照警察的指示,结果来到了农村,并没有回到他的宾馆。作者只有去找到最近的火车站,由此可知他是要做火车回去。故应选C。
【5】细节理解题。根据短文的最后About an hour later, I found the houses became fewer and fewer. I came to the countryside!可知,作者按照警察指示的方向走,但是却发现房子越来越少,他到了农村了,于是他想坐火车回去,这说明他是离他要去的地方越来越远了,故应选D。