题目内容

It’s 8:00 a.m. and you are running out of the door. You walk outside and your handbag suddenly says, “Wait! You forgot your keys!” A talking handbag? Yes, it’s true. This “smart bag” can “talk” to the things you often bring with. If you forget your keys or drop your purse, for example, the bag will tell you.

How does it work? There is a “smart chip” in the bag. You put other chips on your phone, purse or keys. Then the bag and the others can “talk” to each other—and you!

SMART CLOTHES

These clothes change colors—while you are wearing them! Is it hot outside? Watch your jacket change from dark blue to a lighter color to protect you from the sun. Did you spill coffee on your white trousers or shirt? No problem. These smart clothes never get dirty!

1.If you go outside with a “smart bag” but forget your keys, your _____ will tell you.

A. mother B. teacher

C. bag D. keys

2.Which of the following sentences about a “talking handbag” is TRUE?

A. It is smart and it can chat with you.

B. It can tell you if you forget something.

C. It can talk to you when you are alone.

D. It has a smart chip and works as a phone.

3.Smart clothes change colors when you _____.

A. are wearing them B. are washing them

C. put them on D. make them dirty

4.Who needs the “smart clothes” most?

A. Someone working in a library.

B. Someone who has a bad memory.

C. Someone working in a restaurant.

D. Someone who always loses his or her mobile phone.

 

1.C

2.B

3.A

4.C

【解析】

试题分析:本文介绍了两个智能产品。一个是智能包,它可以提醒主人是否忘记带东西。另一个是智能衣服,它可以根据外界环境改变颜色来保护主人,并且永远都不会变脏。

1.根据原文If you forget your keys or drop your purse, for example, the bag will tell you.可知如果你出门忘了带钥匙,或者丢了钱包,这个智能包会提醒你,故选C。

2.根据阅读可知,智能包是提醒主人带随身物品的东西。故选B。

3.根据原文These clothes change colors—while you are wearing them!可知当你穿上智能衣服的时候,他们就可以改变颜色。故选A。

4.根据原文These smart clothes never get dirty!这些衣服从来都不会变脏,可知比较适合在餐厅工作的人。故选C。

考点:科普类短文阅读。

练习册系列答案
相关题目

Peter always doesn’t know the way. His friends often laugh at him. They say he needs a map to find the bathroom in his own house. In his eyes, every street looks the same, and he doesn’t know which way to go. Sometimes he has to take a taxi home because he can’t remember the way to his house.

Peter watches a lot of films and reads a lot of books about animals. Each bird knows which way is south. Bats (蝙蝠) can fly at night and find their way with their ears. He feels embarrassed (困窘的) because all these animals have a good sense of direction. He tries to find his way with the help of stars in the sky. There is a star called the North Star, and he knows how to find it.

Of course, Peter’s friends are still laughing at him, because he can only see the North Star outside when it is sunny at night. He can’t tell the directions in the daytime or when he is inside or when it is cloudy.

1.Sometimes Peter has to take a taxi home because __________.

A. he is tired after shopping

B. he doesn’t know the way home

C. he likes taking the taxi

D. his friends want him to do that

2.Bats find the way with their __________.

A. earsB. mouthsC. nosesD. eyes

3.What does the phrase “sense of direction” mean in Chinese?

A. 幽默感 B. 责任感C. 幸福感D. 方向感

4.Peter’s friends still laugh at him because he __________.

can’t still find his way in the daytime

can’t still find his way when he is inside

can’t still find his way when it is cloudy

can see the North Star outside

A. ①③B. ①②C. ①②③D. ①②③④

 

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网