题目内容
【题目】阅读下面短文,从短文后各小题所给的A、B、C三个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。
The book I read is A Picture to Remember by Sarah Scott-Malden. It's1 a girl called Christina. One day, when she was waiting at the traffic lights, she 2 two men with a gun in a car next to her. They were bank robbers(抢劫者)and she saw 3 faces. They didn't want her to tell the police, so they planned to kill her.
At first, one of the robbers attacked(攻击)Christina near the park, but 4 she only got her arm hurt slightly. After she called in her friend, Philippe for help, they were5 in the street when the robbers drove their car into them. Philippe was6seriously and had to go to hospital. When Cristina visited Philippe and left the7, the robbers followed her. Christina saw that they had a gun and understood 8 they want to do. She was scared, but she kept calm. The robbers were close behind her, but they were driving 9 fast that they couldn't stop the car and it turned over, so the police caught 10 the robbers. That's the end of the story.![]()
(1)A.about B.of C.with
(2)A.heard B.noticed C.felt
(3)A.their B.his C.her
(4)A.badly B.terribly C.luckily
(5)A.working B.hurrying C.laughing
(6)A.saved B.hurt C.killed
(7)A.hospital B.school C.bank
(8)A.that B.what C.which
(9)A.so B.very C.too
(10)A.all B.either C.both
【答案】(1)、A
(2)、B
(3)、A
(4)、C
(5)、B
(6)、B
(7)、A
(8)、B
(9)、A
(10)、C
【解析】考查故事类短文。本文介绍了作者读过的一本书。这本书主要讲述的是一位女孩遇到了两位抢劫犯,差点被灭口的故事。
(1)A 考查介词及语境理解。句意:这是关于一个叫Christina的女孩的故事。A. about关于……;B. of……的;C.with带有,具有。这本书是关于一个女孩的故事。故选A。
(2)B考查动词及语境理解。句意:她注意到旁边的小车里,两个人带着一把枪。A. heard听到; B. noticed注意到,察觉到;C.felt感觉到。故选B。
(3)A考查物主代词及语境理解。句意:他们是银行抢劫犯,而且她看到了他们的脸。A. their他们的;B. his他的;C.her她的。看到了两名银行抢劫犯的脸,他们的:their。故选A。
(4)C考查副词及语境理解。句意:但是幸运的是,她只是手臂受了轻伤。A. badly坏地;B. terribly可怕地,恐怖地;C.luckily幸运地。落入抢劫犯手中,要被灭口,却只受了轻伤,很幸运。故选C。
(5)B考查动词及语境理解。句意:当抢劫犯们开车盯上她们时,她们正在街上匆忙行走。A. working工作;B. hurrying匆忙;C.laughing笑。求助朋友后,两人正匆忙地离开。故选B。
(6)B考查动词及语境理解。句意:Philippe受了重伤,必须去医院。A. saved拯救;B.hurt伤害,受伤;C. killed杀。由“必须去医院”可知他伤得严重。故选B。
(7)A考查名词及语境理解。句意:当Christina看望Philippe,离开医院时。A. hospital医院;B.school学校;C. bank银行。由上句可知,Philippe受伤后进了医院。故选A。
(8)B考查代词及语境理解。句意:Christina看到他们有一把手枪,明白了他们要做什么。A. that 引出陈述句作宾语从句;B. what 什么;C.which 哪一个,哪些。知道他们想要做什么,由what引出宾语从句。故选B。
(9)A 考查副词及语境理解。句意:但是他们开得很快,以至于他们停不下车,并且他们的小车翻了。如此……以至于……:so……that。故选A。
(10)C考查代词及语境理解。句意:因此,警察抓住了两位抢劫犯。A. all 三者或三者以上都;B. either 两者之一;C.both两者都。由第一段第三句可知是两个抢劫犯。故选C。
【题目】
Welcome to Toy stores! | |
Color: Yellow Price:$30 ($15 on Children's Day) http://shop1274.taobao.com |
Color: Brown Price:$10 http://shop6489.taobao.com |
Color: Blue and red Price:$40 Nice gift(礼物) for your children on Christmas Day at Xinhua Store. |
Color: Blue Price:$20 A model phone as a gift. http://shop4783.taobao.com |
【1】You can get a toy car for $ _______ on Children's Day.
A. 5 B. 10 C. 15 D. 30
【2】A mother buys a Thomas train for her baby, and she can get _______, too.
A. a ruler B. a quilt C. a model phone D. a plane
【3】You can't buy a _______ on your computer.
A. model plane B. Thomas train C. toy car D. soft toy
【4】Which of the following is RIGHT?
A. You can't buy a model plane from Xinhua Store.
B. You can get a soft toy from http://shop1274.taobao.com.
C. The toy car has three colors--brown, red and blue.
D. Thomas train is very nice for children from three to seven.
【5】On Christmas Day, if you have $40, you can buy _______ .
A. a soft toy and a model plane B. a soft toy and a Thomas train
C. a Thomas train and a toy car D. a toy car and a model plane