题目内容
【题目】 If you look at the top of your phone, you' ll usually see a little symbol that says 3G or 4G The "G" stands for the " generation"(代) of your mobile network. But the symbols will become things of the past after 5G networks fully arrive.
On March 30, Shanghai vice﹣mayor Wu Qing made the first 5G video call on a Huawei Mate X Smartphone.Shanghai has also become the first city in China to start testing 5G networks.
About 100 times faster than 4G networks, 5G will let people download and upload data(数据) faster than over before. But 5G won't just bring faster mobile internet. People can use it for many other things well.
For example, 5G will help to make self﹣driving cars safer. Today's self﹣driving test cars have one problem﹣﹣lag(延迟). When the car " sees " an obstacle(障碍物), it sends this information to a data center and receives instructions. However, it will be some time before it sends and receives this infomation. With this kind of lag, the cars might crash because they don't receive instructions in time.With 5G, this lag will be greatly lowered, making the cars safer.
5G could also be used to power the internet of things(IoT), that is, a large online network that connects all things and people. Fast internet speeds will be the key to developing this technology.The IoT could be used in a lot of ways. For example, with IoT, your refrigerator could automatically (自动地 ) place an order online for eggs when it finds that there are no eggs left inside.
【1】Which city was 5G tested for the first time?
A. Beijing.
B. Shanghai.
C. Shenzhen.
【2】What can we infer(推测) according to the passage?
A. 5G is widely used in China now.
B. 5G networks will make our lives more convenient.
C. There are no symbols at the top of our phones.
【3】The writer uses self﹣driving cars as an example to .
A. explain how 5G's fast speed can be helpful
B. warm about the possible dangers of self﹣driving cars
C. explain how self﹣driving cars work
【4】What is IoT according to the passage?
A. A robot that can do housework.
B. An online store where you can buy anything.
C. A large online network that connects things and people.
【5】Which sentence is right according to the passage?
A. 5G will help us buy eggs quickly.
B. Robots can help us buy eggs online.
C. Our refrigerator can order eggs online for us.
【答案】
【1】B
【2】B
【3】A
【4】C
【5】C
【解析】
当人们看手机上方的时候,会看到3G或者4G的小符号.G代表手机网络的"代".但是,当5G网络全面覆盖时,这些符号将会成为过去时,3月30日,上海市长吴清第一次使用华为Mate X智能手机进行视频通话,上海成为中国进行第一个测试5G的城市,5G将会在很多方面改善人们的生活。
【1】细节理解题。根据 Shanghai has also become the first city in China to start testing 5G networks.可知,上海是中国第一个进行5G测试的城市。故选B。
【2】推理判断题。根据About 100 times faster than 4G networks, 5G will let people download and upload data(数据) faster than ever before. But 5G won't just bring faster mobile internet. People can use it for many other things well.可知,5G的速度将会是4G的100倍,人们下载或者上传数据都会快很多.而且,5G不仅仅是在移动网络上给人们带来快捷.在其他方面,人们也可以利用5G.由此可以推断出,5G将会使人们的生活便利很多。故选B。
【3】推理判断题。根据…With 5G, this lag will be greatly lowered, making the cars safer.可知,5G可以大大减少问题延迟,从而使无人驾驶汽车更安全.作者通过这个例子来告诉我们5G的告诉怎样起作用的。故选A。
【4】词义猜测题。根据5G could also be used to power the internet of things(IoT), that is, a large online network that connects all things and people.可知,IoT指的是把所有人和物联系起来的一个巨大的在线网络。故选C。
【5】细节理解题。根据For example, with IoT, your refrigerator could automatically (自动地 ) place an order online for eggs when it finds that there are no eggs left inside.可知,当冰箱里没有鸡蛋时,冰箱可以自动在网上下单买鸡蛋。故选C。