题目内容
【题目】根据短文内容,选择最佳答案。
I like visiting museums on weekends. In them I can see lots of interesting things. In London there are lots of museums. Across from my house is the British Museum. Going to the museum is free but I don't like going there. In the museum I can't speak with people. I can't touch(摸) the things and I can't take photos.
The Science Museum is not near my home and I can't take photos in it. But I like going there, because I can run, touch the things and speak with people in it. In the museum, I can also do some interesting things by myself. It's a good way to learn about science. The Science Museum is open from 10 am to 6 pm every day. If you have time, please visit it. It's my favorite place in the world.
(1)The writer likes _____ on weekends.
A.going to the park
B.going to the museums
C.playing computer games
D.going to the supermarket
(2)The British Museum is _____ the writer's house.
A.next to
B.in front of
C.behind
D.across from
(3)In the Science Museum, people can't _____.
A.run
B.speak with people
C.take photos
D.touch the things
(4)The underlined word “open” means “_____”.
A.营业
B.开始
C.开业
D.打开
(5)Which of the following is NOT true?
A.The Science Museum is open at 10 am.
B.The writer likes the Science Museum.
C.Going to the British Museum is free.
D.The writer can touch the things in the British Museum.
【答案】
(1)B
(2)D
(3)C
(4)A
(5)D
【解析】本文叙述了作者喜欢在周末去参观博物馆,大英博物馆是在作者家的对面,但是在里面不能摸东西,也不能照相,在科学博物馆里也不能照相,但是可以和人们进行交流,作者喜欢去那里。
(1)B细节理解题。根据 I like visiting museums on weekends. 可知,作者在周末喜欢参观博物馆,故选B。
(2)D细节理解题。根据Across from my house is the British Museum. 可知,大英博物馆在我家的对过,故选D。
(3)C 细节理解题。根据 The Science Museum is not near my home and I can't take photos in it. 可知,科学博物馆不在我家的附近,不能在里面照相。故选C。
(4)A词义猜测题。根据from 10 am to 6 pm every day可知,这里指的是从早晨十点到下午6点营业了,故选A。
(5)D细节理解题。根据I can't touch(摸) the things and I can't take photos. 可知,在大英博物馆不能摸东西也不能照相。故选D。
【题目】用方框中所给单词的适当形式填空,使对话通顺、正确。每词仅用一次(每空一词)
minute leave asleep decide again |
One day, Mr. Smith drove his car to meet his friends at the station. When he found there was still quite some time before the train arrived, he 【1】 to take a short sleep. He was about to fall 【2】when a young lady came and asked him the time. Mr. Smith opened his eyes and answered “half past eight”. With a “Thank you”, the woman 【3】. After a short while this happened 【4】, so Mr. Smith wrote “I don’t know the time!” on a piece of paper and put it on the window of his car. But only a few 【5】 later, an old man came and woke him up, “Hi, young man, I can tell you the time, its nine o’clock now.”
【题目】选择下面的词语填空,注意动词和名词形式变化,每词限用一次。
relaxing nice picture watching of ball are under know play |
This is Zhang Hua's room. It's a big and room. It's bright and clean. There are some on the front wall. On the back wall there are two maps China. The desk is next to the bed. Her pencil-case and books on the desk. What's the bed? Do you ? Oh, it's a tennis .
She likes tennis very much and tennis every day. Tom, one of her friends, likes TV very much. She thinks(认为) it's .