题目内容
【题目】 No one knows exactly how many disabled people there are in the world, but estimates (估计)suggest the figure is over 450 million. The number of disabled people in India alone is probably more than double the total population of Canada.
In the United Kingdom, about one in ten people have some disability. Disability is not just something that happens to other people: as we get older, many of us will become less mobile, hard of hearing or have falling eyesight.
Disablement can take many forms and occur at any time of life. Some people are born with disabilities. Many others become disabled as they get older. There are many progressive disabling diseases. The longer time goes on, the worse they become. Some people are disabled in accidents. Many others may have a period of disability in the form of a mental illness. All are affected by people's attitude towards them.
Disabled people face many physical problems. Next time you go shopping or to work or to visit friends, imagine how you would manage if you could not get up steps, or onto buses and trains. How would you cope if you could not see where you were going or could not hear the traffic? But there are other problems: prejudice (偏见) can be even harder to break down and ignorance is undoubtedly the greatest problems of all. It is almost impossible for the normal people to fully appreciate what the severely(严重) disabled go through, so it is important to draw attention to these problems and show that it is the individual person and their ability that count, not their disability.
【1】The first paragraph points out that___________________.
A.there are many disabled people in the world
B.the number of disabled people in India is the greatest
C.India has much more disabled people than Canada
D.it is impossible to get an exact figure of the world’s disabled people
【2】What does the underlined word “occur” mean in paragraph 3?
A.disappearB.happenC.stopD.improve
【3】The key word in Paragraph 4 is __________.
A.disabilityB.ignoranceC.prejudiceD.problems
【4】It can be concluded from the passage that _________________________.
A.we should try our best to stop disability from happening
B.both physical and mental problems are hard to break down
C.we must take a proper attitude towards the disabled
D.the normal people will never fully understand the disabled
【答案】
【1】A
【2】B
【3】D
【4】C
【解析】
没人知道世界上准确有多少个残疾人,数字可能超过4.5亿。在英国,十个有一人有某种残疾,残疾不只是发生在其他人身上的。当我们变老时,我们许多人会变的不易行动,听力困难或视力下降。残疾可以以任何形式发生在生命中的任一时期。残疾人面对许多身体问题,偏见甚至更难打破,目前为止,无知是所有障碍中最具有代表性的。对于一个行动自如的身体是无法充分理解残疾人所经历的事情的,所以对这些问题加引关注以及展示是个人和他们的能力,不是他们的残疾,是很重要的。
【1】细节理解题。根据No one knows exactly how many disabled people there are in the world可知没人知道世界上准确有多少个残疾人,故选A。
【2】词义猜测题。根据下文Some people are born with disabilities. Many others become disabled as they get older.“一些人出生的时候就带有残疾。很多人变老之后出现残疾。”可推测是人生的不同阶段都有可能出现残疾。因此occur的含义为“出现;发生”。故选B。
【3】细节理解题。第四段第一句Disabled people face many physical problems.点明主旨,意为“残疾人面对许多身体问题”,本段主要介绍残疾人面临的问题。故选D。
【4】推理判断题。根据It is almost impossible for the normal people to fully appreciate what the severely(严重) disabled go through, so it is important to draw attention to these problems and show that it is the individual person and their ability that count, not their disability.可知作为一个正常人都很难经历残疾人经历的,因此关注残疾人的问题很重要,发现的是他们的能力并不是他们的残疾。因此可推断作者要我们以正确的观点看待残疾人。故选C。
【题目】Lost and Found Information
Name | ______ | Things lost | ______ |
Time | 11:00 am | Date | May 6th,2013 |
Colour | ______ | Things in it | ______ |
Phone number | ______ | Mobile phone number | 13956567878 |
【1】A. Bell Newman B. Billy Newell C. Betty White
【2】A. pen B. A bag C. A ruler
【3】A. Red B. Orange C. Black
【4】
A. A watch, some name cards and a book
B. A ball, a book and some name cards
C. A pencil, some name cards and a book
【5】A. 46892351 B. 54892315 C. 34892352
【题目】配对阅读 左栏是人们想要了解的问题,右栏是七个对应的电视节目名称。请根据左右两栏的信息找出相匹配的一项。
C
①People would like to learn about the news home and abroad every day. | A. Money Isn't Anything |