题目内容

【题目】根据短文内容及汉语提示完成短文

Jack Johnson is a 1(受欢迎的) singer-songwriter in the world. He was born2(在) May 18th, 1975 in Hawaii. When he was young, he had an3(兴趣) in surfing, but an accident

4(改变) his life. He started to practise5(演奏) the guitar in the hospital. After he entered the university, he wrote songs and6(唱) songs for his teachers and friends. His7(第一) music album came out in 2001. Later, Jack had lots of 8(音乐会) in and out of America. He became famous all over the world. Jack is9(成功的). His music makes you feel like lying on the beach 10(享受) the warm sunshine. In his songs we can find his secret of success.

【答案】

1popular

2on

3interest

4changed

5playing

6sang

7first

8concerts

9successful

10enjoying

【解析】本文主要介绍了美国的歌唱家杰克·约翰逊杰克·约翰逊是世界上最受欢迎的歌手兼歌曲作家。他于1975518日出生于夏威夷。当他年轻的时候,他对冲浪感兴趣,但一次意外改变了他的生活。他开始在医院练习弹吉他。他进入大学后,他为他的老师和朋友们写歌和唱歌。他的第一张音乐专辑问世于2001。后来,杰克在美国国内外举办了许多场音乐会。他闻名于全世界。杰克成功了。他的音乐让你感觉就像躺在沙滩上享受温暖的阳光。在他的歌中我们可以找到他成功的秘诀。

1句意:杰克·约翰逊是世界上最受欢迎的歌手兼歌曲作家形容词修饰名词,结合句意和汉语提示可知填popular。

2句意:他于1975518日出生于夏威夷。在具体的某一天用介词on;结合句意可知填on。

3句意:当他年轻的时候,他对冲浪感兴趣,但一次意外改变了他的生活。根据冠词an可知填元音因素开头的可数名词单数;短语have an interest in:对感兴趣;结合句意和汉语提示可知填interest。

4句意:当他年轻的时候,他对冲浪感兴趣,但一次意外改变了他的生活。根据时间“当他年轻的时候”可知此句时态是一般过去式;结合句意和汉语提示可知填changed。

5句意:他开始在医院练习弹吉他。短语 practise doing sth.:练习做某事;结合句意和汉语提示可知填playing。

6句意:他进入大学后,他为他的老师和朋友们写歌和唱歌。根据时间“After he entered the university,”可知此句时态是一般过去时,and和,而且,并列连词,它连接的两个动词时态应一致,结合句意和汉语提示可知填sang。

7句意:他的第一张音乐专辑问世于2001结合句意和汉语提示可知填first。

8句意:后来,杰克在美国国内国外举办了多场音乐会。lots of:许多,修饰可数名词复数和不可数名词;结合句意和汉语提示可知填concerts。

9句意:杰克成功了。be动词后跟形容词做表语;结合句意和汉语提示可知填successful。

10句意:他的音乐让你感觉就像躺在沙滩上享受温暖的阳光。“lie躺”和“enjoy享受这两个动作同时发生,“lie躺”是主要动作,另一个动作 “enjoy享受”是次要动作,次要动作需用现在分词做伴随状语;结合句意和汉语提示可知填enjoying。

练习册系列答案
相关题目

【题目】The Silk Road is the name of different roads that long ago connected Europe, Africa and Asia. People reached these different places along these roads. Scientists believe people began to travel the Silk Road about 3000 years ago. By the time the Chinese silk trade became important in the world, the Silk Road covered almost 6500 kilometers. It spread from Rome to China, which is from the West to the Far East.

Traders travelling along the Silk Road carried silk, of course. They also carried and traded spices(香料),cloth, valuable stones and gold.

There is a famous old story along the old road. It is said that Roman soldiers(士兵)travelled through central Asia. They started to live somewhere near the ancient Chinese village of Liqian. Some of these Romans married local Chinese women and the story of blue-eyed villages of China was started.

During its busiest period, the Silk Road allowed people from many different cultures and countries to meet each other and mix. The Silk Road allowed the sharing of valuable goods and new ideas. These included people and trading goods from the Mediterranean, Persian, Magyar, Armenian, Bactrian, Indian and Chinese areas. All these peoples travelled the Silk Road, and they shared goods, stories, languages, and cultures.

In modern times, the old Silk Road routes(路线)are still used, but now they are crossed by trains instead of camels and horses. There is even a Silk Route Museum in Jiuquan in China. It has over 35,000 objects from all along the Silk Road. In this way, China protects the history of many countries and peoples.

1How many kilometers did the Silk Road cover?

A. About 3000. B. Nearly 6500. C. Almost 2000 D. Over 35,000

2Traders carried all kinds of goods along the Silk Road. Which of the following is not mentioned in the passage?

A. Silk B. Cloth. C. Gold. D. Tea.

3Who married ancient Chinese women in the story of blue-eyed villages of China?

A. Asian soldiers. B. African soldiers. C. European soldiers. D. American soldiers.

4What can we infer(推断)from the passage?

A. Valuable things could not be sold along the Silk Road.

B. The Silk Road allowed people from different countries to mix.

C. Ancient Chinese along the Slik Road may be able to speak different languages.

D. The objects in the museum in Jiuquan in China are from all along the Silk Road.

5Which part of a magazine can this passage come from?

A. History and Geography. B. Sports World. C. Man and Animals. D. Popular Science.

【题目】When Mr. David retired(退休), he bought a small house in a village near the sea. He liked it and hoped to live a quiet life in it.

But to his great surprise, many tourists came to see his house in summer holidays, for it was the most interesting building in the village. From morning to night there were tourists outside the house. They kept looking into the rooms through the windows and many of them even went into Mr. David’s garden. This was too much for Mr. David. He decided to drive the visitors away. So he put a notice on the window. The notice said: “If you want to satisfy your curiosity(好奇心), came in and look round. Price: twenty dollars.” Mr. David was sure that the visitors would stop coming, but he was wrong. More and more visitors came and Mr. David had to spend every day showing them around his house. “I came here to retire, not to work as a guide.” he said angrily. In the end, he sold the house and moved away.

【1】Mr. David’s house was _________ that many tourists came to see it.

A、so small B、so quiet

C、so interesting D、such interesting

【2】Mr. David put a notice on the window in order _______ .

A、to drive the visitors away

B、to satisfy the visitor’s curiosity

C、to let visitors come in and look round

D、to get some money out of the visitors

【3】The notice made the visitors _________ .

A、more interested in his house

B、lose interest in his house

C、angry at the unfair price

D、feel happy about the price

【4】After Mr. David put up the notice,___________ .

A、the visitors didn’t come any longer

B、fewer and fewer visitors came to see his house

C、more and more tourists came for a visit

D、no tourist would pay the money for a visit

【5】At last he had to sell his house and move away because _________ .

A、he did not like it at all

B、he could not work as a guide

C、he made enough money and wanted to buy a new expensive house

D、he could not live a quiet life in it

【题目】任务型阅读

阅读下列短文,根据短文信息完成文后表格,每空一词。

One of the most common questions I am asked is whether, when, and how to follow up (跟进) after a job interview. Following up in some way is necessary. Yes, you can get a job without it, but if you’re having a competition with other top candidates (候选人), following up can sometimes help you when the other candidate doesn’t. Here’s how to follow up well

Send a thank-you note at once. E-mail is fine for this and has the advantage of arriving faster, but handwritten notes are still appreciated (欣赏). And if there are many interviews, send a thank-you note each time.

Find out their timeline. Hopefully, you asked about their timeline in the interview itself, but if you didn’t, follow up within a week to express your interest and politely ask what they expect their timeline for a decision to be.

Be patient. Most commonly, job seekers (求职者) are too worried about the result. It doesn’t look worried to express your interest in the job or check in to ask about the timeline.

Don’t be nervous if you don’t hear from them at once. The hiring process often takes longer than you would like, maybe the man who makes the decision is out of town. If you’re past the time they decided, you would hear something, so you needn’t be nervous. Hiring often ends up taking longer than expected. Just politely follow up, explain you’re very interested but understand that hiring can take time, and ask if they have the latest timeline.

How to follow up after a job interview

Importance of following up

Following up is very1in some ways.

2of following up

Send a thank-you note at once

E-mail can arrive3.
The employer still appreciate4notes.

Find out the timeline

Follow up to express your5.
Ask what they6the timeline to be.

Be7

It’s8that job seekers are too worried.

Don’t be nervous

The hiring often takes a longer time.
The decision9is out of town.
If the decided time is past, follow up10and explain you are interested in the job.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网