题目内容

【题目】

1His love for mountain climbing is so great that he keeps on climbing mountains.(改为同义句)

His love for mountain climbing is______ ______for him______keep on climbing mountains.

2I saw him yesterday. He was writing a letter.(合并为一句)

I______him______a letter yesterday.

3Many people don’t want to help others because they don’t want any trouble.(就画线部分提问)

______ ______many people want to help others?

4He should see a dentist.(就画线部分提问)

_____ ____ he ____?

【答案】

1greatenoughto

2sawwriting

3Whydon’t

4What shoulddo

【解析】请在此填写整体分析!

1So+形容词+that从句,表示如此……以至于……;可以和形容词+enough+to do sth.表示做某事足够的……;根据题意,故填 great enoughto

2短语see sb. doing sth.表示看见某人正在做某事。根据上文的的时态可知是一般过去时态,根据题意,故填 sawwriting。

3根据上文because they don’t want any trouble.可知,这里是提问原因,这里是否定的故填 Whydon’t。

4根据划线部分是see a dentist可知这里用what来提问,这里是问他应该做什么?故填 What shoulddo

练习册系列答案
相关题目

【题目】I once knew a man who was rich in his love for birds, and in their love for him . He lived in a grove full of all kinds of trees. He had no wife or children in his home. He was an old man with blue and kind eyes, and a voice that the birds loved.

While he was at work in the grove, the birds came close to pick up the worms(蠕虫) in the fresh earth he dug up. At first, they kept their distance from him, but they soon found he was a kind man, and would not hurt them, but liked to have them near him.

They knew this by his kind eyes and voice, which tell what is in the heart. So, day by day theirfaithin his love grew in them.

All the birds of the grove were soon his fast friends. They were on the watch for him, and would fly down from the green tree tops to greet him with their chirp(叽叽喳喳叫).

When he had no work to do, he took bread with him, and dropped the pieces on the ground. Down they would dart(俯冲) on his head and feet to catch them as they fell from his hand.

He showed me how they loved him, He put a piece of bread in his mouth, with one end of it out of his lips, Down they came like bees at a flower, and flew off with it piece by piece,

When they thought he slept too long in the morning, they would fly in and_____________.

They went with him to church, and while he sang his hymns in it, they sat in the trees, and sang their praises.

So the love and trust of birds were a joy to the old man all his life long.

1The birds didn't get close to the old man at first because_____.

A. he often hurt them B. he disliked them near him

C. they knew little about him D. they got no food from him

2The underlined word "faith" in Paragraph 3 means______ in Chinese.

A. 承诺 B. 祝福 C. 希望 D. 信任

3Which of the following is the best expression to fill in the blank in the passage?

A. follow him here and there

B. call him up with their chirp

C. drop pieces of bread on him

D. look for worms in the house

4It can be learnt from the story that______.

A. birds are human's best friends

B. everyone gets on well with animals

C. one can get love in return for giving love

D. a person who loves birds is warm-hearted

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网