题目内容
【题目】
![]()
Do you want to keep fit by running ? Are you interested in running?
Please enter www.kidsrunning. com and you can get what you want to get.
CROSS—COUNTRY
Active Pulse Runners
Petaluma CA
(707)486—0707
Contact: Ian Inmain
Website : http://www.activepulse.org
We get postal mail!
Kids Running .Com
PO Box 209
Fiskdale, MA
01518
Active Pulse Runners is a youth running club based to Petaluma. CA. We welcome boys and girls of all ability levels, aged 8—15, The Cross Country season begins in early September and Track & Field begins in Late February.
Practices take place 3 days a week in Autumn and 4 days a week in Spring, We also take part in all kinds of sports meetings and competitions against other local youth clubs.
【1】The following ways you can ask more information about Active Pulse Runnersexcept ________.
A.calling lan Inmain at (707)486-0707B.entering http:// www. activepulse. org
C.writing a letter at PO Box 209 Fiskdale, MAD.going to Active Pulse Runners in Petaluma CA
【2】Which child of the following can join Active Pulse Runners?
A.Bob, aged 7B.Alice, aged 11C.Sam, aged 16D.Sue, aged 18.
【3】Dave has just joined Track & Field. He will probably _______.
A.begins practicing in early SeptemberB.begins practicing in late February
C.practice 4 days a week in AutumnD.practice 3 days a week in Spring
【4】It's clear that Active Pulse Runners _______.
A.only needs boysB.is a camp school
C.organizes many activitiesD.refuses children of low ability levels
【5】The material is mainly about ______ .
A.sports and healthB.questions and advice
C.interests and hobbiesD.communications and travel
【答案】
【1】C
【2】B
【3】B
【4】C
【5】A
【解析】
本篇是广告,跑步可以保持健康如果对跑步感兴趣可以登录网站www.kid running.com了解这方面的信息,可以加入春季或秋季训练。
【1】推理判断题。根据(707)486-0707Contact:Ian Inmain可知用这个号码(707)486-0707打电话给Ian Inman,所以A表述正确;根据Website:http:// www. Acitvepulse.org可知可以登录这个网站http:// www. Acitvepulse. org,所以选项B表述正确;根据Active Pulse Runners Petaluma CA可知选项D表述正确,根据We get postal mail! Kidsrunning. Com PO Box 203Fishdate,MA 01518,可知收到PO Box 203 Fishdate,MA邮件,不是写信,所以选项C表述错误,故选C。
【2】推理判断题。根据文中“We welcome boys and girls of all ability levels aged 8-15”可知这个俱乐部招收8-15岁的孩子;由此可知11岁的爱丽丝可以加入俱乐部;故选B。
【3】细节理解题。根据文中“…Track&Field begins late February”可知Track& Field开始于二月下旬,故选B。
【4】细节理解题。根据文中We also take part in all kinds of sports meeting and competitions against other local youth clubs可知ActivePulseRunners组织很多活动,故选C。
【5】主旨大意题。根据文章开头提出问题Do you want to keep fit by running?Are you interested in running?想通过跑步保持健康、对跑步感兴趣的人,就可以来登陆网站,了解详情;文中还介绍了Cross-Country 和Track& Field训练项目,由此可知这篇短文主要讲述了体育与健康的信息,故选A。
本篇是阅读单选,考查细节理解、推理判断和综合归纳能力。解答前要先快速阅读全文,理解大意;再阅读题干,正确理解题干的要求;然后回归原文,寻找有用信息作答;题1要根据文本的表层信息排除表述正确的选项;题2比对文本信息和题干选项的信息,选择符合训练项目年龄的孩子;题5要全面了解全文的信息,根据短文开头的设问句Do you want to keep fit by running ? Are you interested in running?推断短文的主题。