题目内容

【题目】Mary is an American schoolgirl. She is now in Beijing with her parents. Mary can’t speak Chinese well. But she wants to learn and speak it. She often tries to speak Chinese to her Chinese friends, but sometimes they don’t understand her because she can’t speak it well.

Today is Sunday morning .She wants to go to the zoo to see the birds and monkeys, but she doesn’t know how to get there .She asks a Chinese boy. The boy can’t understand her. So she draws a monkey on a piece of paper and shows it to the boy. Then the boy tells Mary the way to the zoo.

阅读短文,判断下列句子正(T)、误(F)。

1Mary is an American student.

2She knows a lot of Chinese.

3She wants to go to the zoo to see the birds and pandas.

4 Mary draws a monkey on a piece of paper.

5 The boy doesn’t know how to get to the zoo.

【答案】

小题1T

小题2F

小题3F

小题4T

小题5F

【解析】

试题分析:本文叙述了玛丽是一个美国女孩,她现在和她的父母在北京,是她的汉语不是很好,有一次她去动物园,却不知道去动物园的路,所以她就在纸上画了一只猴子,那个男孩就告知了她去动物园的路

小题1T根据Mary is an American schoolgirl. 玛丽是一个美国女孩,可知这是正确的,故选T。

小题2F根据sometimes they don’t understand her because she can’t speak it well. 她的汉语不好,故选F。

小题3F根据She wants to go to the zoo to see the birds and monkey她想要去动物园看鸟猴子。故选F。

小题4T根据So she draws a monkey on a piece of paper and shows it to the boy. 玛丽在纸上画了一只猴子。故选T。

小题5F根据Then the boy tells Mary the way to the zoo. 小男孩告诉了她如何去动物园。故选F。

练习册系列答案
相关题目

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网