题目内容

【题目】 We’ve all been there: in a lift, in line at the bank or on an airplane, around by people who are, like us, deeply look at their smartphones or, worse, fighting with the uncomfortable silence.

What’s the problem? It’s more likely that none of us start a conversation because it’s challenging, or we think it’s unnecessary. But the next time you find yourself among strangers, consider that small talk is worth the trouble. Experts say it’s an invaluable social practice that results in big advantages.

Small talk is the grease (润滑剂) for social communication, says Bernardo Carducci, director of the Shyness Research Institute at Indiana University Southeast. “Almost every great love story and each big business deal begins with small talk,” he explains. “The key to successful small talk is learning how to connect with others, not just communicate with them.”

In a 2014 study, Elizabeth Dunn, professor of psychology at UBC, invited people on their way into a coffee shop. One group was asked to look for an interaction (互动) with its waiter; the other, to speak only when necessary. The results showed that those who chatted with their waiter reported higher positive (积极的) feelings and a better coffee shop experience. “It’s not that talking to the waiter is better than talking to your husband.” says Dunn. “But interactions with peripheral (边缘的) members of our social network matter for our well-being also.”

Dunn believes that people who reach out to strangers feel a greater sense of belonging (归属感), a relationship with others. Carducci believes developing such a sense of belonging starts with small talk. “Small talk is the basis of good manners.” he says.

1What’s the main idea of Paragraph 1?

A.Interest in smartphones.B.Unsuitable behaviours in public places.

C.Absence of communication between strangers.D.Impatience with slow service.

2What does the coffee-shop study suggest about small talk?

A.It improves family relationships.B.It raises people’s confidence.

C.It matters as much as a formal talk.D.It makes people feel good.

3What is the best title for the text?

A.Conversation CountsB.Advantages of Small Talk

C.Uncomfortable SilenceD.Ways of Making Small Talk

【答案】

1C

2D

3B

【解析】

文章大意:本文是一篇人生感悟类阅读,作者围绕闲聊的益处展开论述,从公共场合人与人极少交谈的场景开始,逐步论述了闲聊的益处。

1细节理解题。根据文章第一段可知,该段描述的情景是人们在公共场所不是玩手机就是尴尬地沉默,没有和其他人交流。C项意为不与陌生人交流。符合原文描述。故C项正确。A项意为沉迷智能手机。这只是作者描绘的场景之一,故A项错误。B项意为公众场合不良行为。文中未提及。故B项错误。D项意为对低效的服务不耐烦。文中未提及,故D项错误。故答案为C

2细节理解题。根据文章第四段第三句“The results showed that those who chatted with their server reported significantly higher positive feelings and a better coffee shop experience” 结果显示,那些与服务生聊天的人有更高的积极感受和更好的咖啡店体验。可知,它让人感觉很好。故答案为D

3标题归纳题。根据文章可知,作者从公共场合人与人极少交谈的场景开始,逐步论述闲聊的益处。故本题答案应围绕闲聊的益处展开。A. 谈话很重要;B.闲聊的好处;C. 令人不安的沉默;D.闲聊的方式,故答案为B

练习册系列答案
相关题目

【题目】 Reading is a good habit, but the problem is, there's too much to read these days, and too little time to read every word of it. There are hundreds of skills to help you read more in less time. Here are two skills that I think are especially good.

Preview - if it's long and hard. Previewing is especially useful for getting a general idea of heavy reading like long magazine articles and business reports.

Here's how to preview.

Read the first two paragraphs and the last two paragraphs carefully.

Then read only the first sentence of the other paragraphs.

Previewing doesn't give you all the details. It keeps you from spending time on things you don't really want- or need- to read.

Skim- if it's short and simple. Skimming is a good way to get a general idea of light reading like popular magazines or the sports and entertainment of your daily paper.

Here's how to skim.

Get your eyes to move fast. Sweep them across each line.

Pick up only a few key words in each line.

Everybody skims differently. You and I may not pick up the same words when we skim the same piece, but we'll get a similar idea of what it's all about.

1What does the underlined word "preview" mean in English?

A.Read carefully and thoroughlyB.Read silently

C.Read aloudD.Read fast and skim for the general idea

2What should we NOT do when we read sports news in a daily paper according to the passage?

A.Read the last two paragraphs carefully

B.Get our eyes to move fast.

C.Sweep our eyes across each line.

D.Pick up only a few key words in each line.

3Which of the following is WRONG?

A.Skim means reading quickly. It's a good way to read.

B.There are ways for you to read more in less time.

C.By previewing you can get all the details of the passage.

D.People can spend less time doing more reading.

4What is the best title for this passage?

A.How to Read Faster.B.What to Read.

C.When to Read.D.Why We Should Read.

【题目】 Do you know the "Iron Hammer(铁榔头)"? She is not a hero from a film like Iron Man. But she will be a great star in volleyball history. Chinese people are all _______ of her. Her real name is Lang Ping.

Before the 1980s, most people didn't _______ that Chinese people were tall and fast enough to play volleyball. But at the 1981 World Cup in Japan, the Chinese women's volleyball team _________the world by winning the game. _______, the team got two World Cups, two world championships and a gold medal _______ the 1984 Summer Olympics in Los Angeles! On September 29,2019, China _______ the Women's Volleyball World Cup trophy(奖杯)from Japan. The team didn't lose any of _______ games during the tournament(锦标赛). "The trophy is the _______ gift to celebrate the 70th birthday of China. "People's Daily said in an article.

Their success did not come easily. _______ on the team trained very hard, especially Lang. For example, the World Cup was ________ in several different cities and the team didn't have much ________ to train. The girls have to squeeze(挤出) in training time when they could. Never giving up, especially during difficult times, is ________ part of the team's fighting spirit. Many of the team's members ________ playing even after being injured.

Back to the 1980s, China was not as ________ as it is today. But the team's success made them famous around the world. She was like a hero to Chinese sports fans. She gave everyone more ________.

Lang retired many years ago. Now she coaches the Chinese women's volleyball team. Her team is preparing for the 2020 Summer Olympics. Let's cheer for the "Iron Hammer"!

1A.afraidB.tiredC.scaredD.proud

2A.sayB.thinkC.showD.promise

3A.surprisedB.excitedC.interestedD.frightened

4A.SoB.AnywayC.LaterD.Ever

5A.forB.aboutC.fromD.at

6A.broughtB.tookC.honoredD.beat

7A.theirsB.ourC.itsD.her

8A.bestB.worstC.leastD.most

9A.SomeoneB.AnyoneC.EveryoneD.No one

10A.happenedB.enjoyedC.watchedD.played

11A.moneyB.timeC.powerD.chance

12A.alsoB.eitherC.tooD.as well

13A.put upB.kept onC.turned downD.cut off

14A.strongB.famousC.popularD.rich

15A.patientB.attentionC.confidenceD.success

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网