题目内容

【题目】High-tech machines have made life easier for millions around the world. However, some people still prefer low-tech ways of doing things. Here’s an example of why this is happening. You can microwave a frozen hamburger in 60 seconds. However, it won’t taste as good as one you cook on the stove (). And if you’re in that much of a hurry,you probably won’t take time to toast (供烤)the bread. High-tech cooking saves time,but it doesn’t make better-tasting meals.

Most people get their news from high-tech sources (来源)like television or the Internet. This has many advantages. For example, electronic news is more up to date than newspapers or magazines. It’s also more exciting to see live and videotaped news events than photographs.

However, newspapers and magazines have some important advantages. They give more background and details (细节).They also let you read the parts that are important to you and skip the rest. Other high-tech timesavers have similar disadvantages. For example, most people use the phone or email to stay in touch with friends and family members who live in other places. But when you use the Internet or the phone, you don’t always think carefully about what you are saying, and sometimes you forget the important things you want to communicate. Similarly, when you do your homework on the computer, you neednt check your spelling by yourself. However, you are so busy with the computer that you don’t pay enough attention to the actual words they are writing.

根据材料内容选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。

1What advantages of high-tech machines does the writer mention in the text?

A. They make more delicious meals.

B. They can save time and make life easier.

C. They can provide news with detailed information.

D. They can make students do their homework carefully.

2How many advantages does the news from high-tech sources have according to the text?

A. Two. B. Three. C. Four. D. Five.

3Which of the following is NOT true according to the text?

A. We sometimes forget the important things to say when talking on the phone.

B. We won^. miss important information while reading newspapers and magazines

C. We can get the latest news from high-tech sources like television or the Internet.

D. When we email our friends, we are always careful to choose the right words to say.

4What is the writers attitude towards high-tech machines?

A. The writer thinks high-tech machines are perfect.

B. The writer shows no interest in high-tech things.

C. The writer expresses that each coin has two sides.

D. The writer expects people to use more high-tech things.

5In which section of a magazine may the text appear?

A. News. B. Music and art.

C. Sports. D. Science and technology.

【答案】

1B

2A

3D

4C

5D

【解析】试题分析:本文作者介绍了高科技给人们生活带来的好处,同时也指出其不足之处,作者想表明——任何事物都有其两面性。

1根据第一段第一句High-tech machines have made life easier for millions around the world和最后一句High-tech cooking saves time,but it doesn’t make better-tasting meals.可知,作者文中提到的高科技机器优势:节约时间和使生活更容易。故选:B。

2根据第二段的后两行For example, electronic news is more up to date than newspapers or magazines. It’s also more exciting to see live and videotaped news events than photographs.可知,本文提到了高科技来源的新闻有两大优势。故选:A。

3根据第三段的第五六行…you use the Internet or the phone, you don’t always think carefully about what you are saying, and sometimes you forget the important things you want to communicate.可推知,当我们给朋友发电子邮件时,我们并不总是小心地选择合适的词来表达,所以选项D的表述是错误的。故选:D。

4本文作者介绍了高科技给人们生活带来的好处,同时也指出其不足之处,作者想表明——任何事物都有其两面性(each coin has two sides)。 故选:C。

5本文主要讲述了关于高科技给人们生活带来的两面性,因此本文与科学技术有关。故选:D。

练习册系列答案
相关题目

【题目】The computer is a useful machine.It can help people a lot in their daily life.For example, it can help people to save much time to do much work,and it can help people to work out complicated(复杂的)problems that people can't do easily.What's more,it makes it more convenient(方便)to send and receive messages.In the new century,it seems that it's very necessary for everyone to learn how to use computers, even for the old people.The computer is really an important tool in modern life.

Today more and more families have computers.Parents buy computers for their children.They hope computers can help their children improve their studies at school.Yet, many of their children use computers to play games,to watch videos,or sing karaoke,instead of studying.So,many teachers and parents complain that computers cannot help children to study but instead make them fall behind.Because of this,computers are locked in boxes by parents.

In some other countries,even some scientists hate computers.They say computers cause millions of people to lose their jobs or cause them a lot of trouble.

Who knows what the computers of tomorrow will be like?Will they really make life better,or will they bring trouble to people?The students today will have to decide how to use the computers of tomorrow.

根据短文内容,回答下列问题。

1Why does the writer say the computer is a useful machine?

The writer says this because______________________

2Why do the parents buy their children computers?

They think computers__________________________________

3What do some teachers and parents complain about?

They complain that____________________________

4Do computers only make our life better?

No, they_______________________

5Can computers really help children to study?__________________

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网