题目内容

【题目】阅读填空

先通读下面的短文,然后根据短文内容,在文章后表格的空白处填入一个最恰当的单词。所填单词必须写在答题卡对应题号的横线上。每个空格只能填一个单词。

After a busy school yearthe summer holiday is coming. There's nothing wrong with sleeping late or playing video gamesbut if you keep doing these all day longit'll be boring. In factsummer is the best time to prepare yourself for the world beyond the classroom. Here's some advice for you.

Learn a new language. Choose a language you are interested in. If taking a course costs too muchconsider learning it by yourself with the help of language-learning apps. You can enjoy movies or books in the new language. You can also make friends from foreign countries.

Take a cooking course. During the summeryou may buy a family cookbookchoose a dish that sounds delicious and follow the directions. You can also watch online cooking shows. If you cook a dinner for your parentsthey'll feel happy and think you are their pride.

Play a new sport. You might want to go outdoors during the summer if you like sports. Even it you don't often play sports at schooltaking any kind of sports class helps you keep fit. Health is the most important thing for everyone. And you can also make new friends by playing a new sport.

Play a musical instrument. Summer is a great time to learn to play instruments you are curious about. It requires time and energy. Howeverif you're able to play your favourite piece of music with a musical instrument through hard workyou will feel great since you have achieved your dream.

Title: Prepare yourself better with new1

Learning a new language

You can choose a language you take interest in.

You can2yourself with the help of apps.

Taking a cooking course

You can follow books or online shows to learn cooking.

Your parents will be3of you.

Playing a new sport

It is good for health, and health really4to everyone.

It helps you make new friends.

Playing a musical instrument

It requires lots of time and energy.

It brings you a sense of5.

【答案】

1skills

2teach

3proud

4matters

5achievement

【解析】

文章大意:本文是说明文,暑假即将到来,短文就如何度过一个有意义的暑假给学生们提了一些建议。

1细节理解题。根据下文列出的左栏各项,提示用更多的技能来武装自己,故答案为skills

2细节理解题。根据文中If taking a course costs too muchconsider learning it by yourself with the help of language-learning apps.考虑在app的帮助下自学可知,用teach oneself,故答案为teach

3细节理解题。根据文中they'll feel happy and think you are their pride.他们将感觉很高兴,认为你是他们的骄傲可知,用形容词proud作表语,表达同样的意思,故答案为proud

4细节理解题。根据文中Health is the most important thing for everyone.健康对每个人来说都是最重要的事情可知,用动词matter,表示“紧要”,结合句子时态和主语,动词要用单三式,故答案为matters

5细节理解题。根据文中you will feel great since you have achieved your dream.你将感觉很好,因为你已经实现了你的梦想可知,此处为“带给你成就感”,用achievement表示“成就”,故答案为achievement

练习册系列答案
相关题目

【题目】 We spoke to three students from around the world about different national holidays. There are different customs(习俗)for each festival.

Tan Xiaodong, 15, Hong Kong, China

“It’ll soon be Chinese New Year. Before it, we’ll clean the house and decorate it for good luck. Every shop is going to close for a few days and go out a lot to celebrate in the streets. We might go and see the lion and dragon dances in the city center. I love this festival."

Wendy, 16, Sydney, Australia

Australia Day is on 26th January and it’s an important holiday here. We always have a Monday off, so we celebrate for three days. My parents and I go to the countryside for a picnic and friends always come over. Many people go to beach parties or street parties and there, s lots of music and dancing. What fun!”

Amy, 14, New York, USA

The first Thanksgiving Day was hundreds of years ago when Europeans who came to America thanked God for his help. It’s still a very important day for families to be together. This year we’re going to visit my grandparents and we’ll eat a delicious meal of turkey. Thanksgiving Day is on the fourth Thursday in November every year.”

1How many festivals are mentioned in the passage?

A.Two.B.Three.C.Four.D.Five.

2During the Chinese New Year, tourists can_______.

A.do a lot of shoppingB.see lion and dragon dances

C.decorate the house for good luckD.eat turkeys

30n Australia Day, families often______.

A.have a meal in the countrysideB.go to a swimming pool .

C.have a party at schoolD.clean the house and dance

4What do you think a turkey is in this passage?

A.A country.B.A festival.C.A bird.D.A kind of drink.

5From the passage, we can learn that_______.

A.Australia Day is an important day for family members to get together

B.different festivals have different customs

C.many people go out for a picnic with friends before Chinese New Year

D.the first Thanksgiving Day was born a hundred years ago

【题目】 The problem of environmental protection has been a big issue(问题)for a long time. When your pen isA_____________, the battery in your toy runs out, or you have some leftover(吃剩的)food, what do you do with these things? You will probably throw them all into one bin. ButBactually, all of these pieces of trash need to be sorted(分类)separately.

Garbage sorting is a big problemCworldwide. In recent years, some Chinese cities have been working hard on it.

Shanghai has worked with Alipay to create a "green account" service for its residents(居民). By correctly sorting their garbage, account holders get points and then exchangeDthem for milk, phone cards and other products through the Alipay app. It is really a good idea. The city is asking all of its residents to sort their garbage intoE_____________groups: wet, recyclable, harmful and dry.

Shenzhen has been sorting its garbage into the same four groups since 2012. Students there also receive waste—sorting guidebooks that they must study.

China is improving its wastesorting work. There is still a long way to go. But it's never too late to learnF)如何正确分类你的垃圾and protect the environment.

1在文中(A)和(E)的空白处填入适当的单词:________________________

2写出文中画线部分(B)和(C)的同义词或近义词:________________________

3文中画线部分(D)指代的是:____________

4将文中画线部分(F)译成英语:________________________________________________

5从文中找出能说明本文主旨大意的短语:________________________________________________

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网