题目内容
【题目】Thousands of years ago,in the south of ancient China,there lived Shennong,a man who had an ox head and human body.Seeing that local people were suffering from disease,he built ladders and houses on a high mountain to store hundreds of medical plants.To remember him,people named the place shennongjia.
The legend(传说)makes Shennongjia in Hubei an inciting place for tourists.Traveling there is a unique experience,as you can see sceneries of the four seasons from different altitudes(海拔).“When the bottom of the mountain is summer,the top is spring and while the foothill is autumn,the top is covered with ice,”local people say of the special climate of Shennongjia.
Shennongjia is also home to 5,000 species of animals and plants.Many animals in danger live there,such as the golden monkey,the clouded leopard and the Asian black bear.
One interesting and mysterious(奇妙的)thing about Shennongjia is its legend of wild men.Some people once claimed that they saw big prints or big-foot creatures.Yet so far,scientists haven’t proved it is true and some say they are just bears.
The beautiful place has recently received a new title.On July 17,2016,Shennongjia Forestry District was added to United Nations World Heritage list as a natural site.Chins now has 50 world heritage sites(遗址),second only to Italy in the world.
【1】Which of the following is right about Shennong?
A. Shennong had an ox body. B. Shennong grew medical plants for people.
C. Shennong helped the local people. D. Shennong named the place Shennongjia.
【2】In Shennongjia, .
A. there are many medical stores along the way
B. people can experience four seasons up the mountain
C. there are 500 species of animals and plants
D. scientists have proved that there are wild men there
【3】What does the underlined word“title”mean in paragraph 5?
A. 标题 B. 景点 C. 称号 D. 职务
【4】Which of the following countries has the most world heritage sites?
A. Italy. B. The USA. C. China. D. Canada.
【答案】
【1】C
【2】B
【3】C
【4】A
【解析】本文介绍了美丽而神奇的神农架。
【1】细节理解题。根据Seeing that local people were suffering from disease,he built ladders and houses on a high mountain to store hundreds of medical plants可知,故选C。
【2】细节理解题。根据Traveling there is a unique experience,as you can see sceneries of the four seasons from different altitudes(海拔)可知,故选B。
【3】词义猜测题。根据On July 17,2016,Shennongjia Forestry District was added to United Nations World Heritage list as a natural site可知,Shennongjia Forestry District是一个称号。故选C。
【4】细节理解题。根据Chins now has 50 world heritage sites(遗址),second only to Italy in the world可知,意大利的世界历史遗址最多。故选A。
【题目】任务型阅读。
In Australia, different people have different ways to have fun. They also have their own ideas about how to spend time.
Most children, about 80%, work hard in school because they have to take lots of exams(考试). After school, they don't want to stay at home reading books any more. They put aside their school bags and go
out to play.
Some old people get up early in the morning. Then they go to the park to read newspapers. It helps them know more about the world. In the evening, they would like to stay at home watching TV better.
Young people enjoy having relaxing(放松的)trips on weekends. They go to mountains to have a picnic or go to the forests to camp. They usually start on Friday and spend one or two days outside. Then on Sunday evening, they start their way back home. Nobody seems to be in a hurry, although a busy week is waiting for them again.
Australians’ ways of【1】 fun | ||
People | Activities | Reasons |
Most children | Go out to play after school | Take 【2】 exams at school. |
Old people | Go to parks to read newspapers in the morning. Stay at home to watch TV at 【3】. | Help them know about the world. |
Young people | 【4】their weekends outside. They go on 【5】in the mountains or go to the forest to camp. | Enjoy having relaxing trips |