题目内容

【题目】 My neighbor, Mr. Black, is seventy years old. He always complains about how fast things have changed, and he often says that life used to be better than today.

Now cities are full of cars. Some families even have two or more cars, so parking is becoming a big problem. The traffic in some cities is very bad. Some car drivers drive so fast that there are more traffic accidents. Yesterday Mr. Black’s old friend died because a car hit him. He is very sad now.

Most families have computers now. Now more and more children use the Internet . The number of children using the Internet is becoming bigger and bigger. Mr. Black’s grandson is a high school student. He often plays computer games on the Internet till midnight. He falls asleep in the early hours of the morning and spends little time doing homework. His English teacher told Mr. Black that his grandson failed another test. Mr. Black got very angry with him.

And people talk less to each other than before. They are too busy to talk, too busy to eat, too busy to think.

Mr. Black thinks that life used to simple and happy, but now it has changed a lot.

1Mr. Black thinks that the life now is_________.

A.more comfortableB.worse than it used to be

C.better than it used to beD.the same as it used to be

2What does the underlined word “complains “mean in Chinese?

A.考虑B.期盼C.抱怨D.猜测

3Which of the following is true according to the passage?

A.Few people are using the Internet now.

B.People have more time to talk with each other now.

C.It is a problem to park cars in some cities.

D.The traffic is very bad in all the cities.

4From the passage, we can infer (推断) that_________.

A.Mr. Black’s grandson is not interested in the Internet.

B.Mr. Black is worried about his grandson.

C.Mr. Black is an English teacher.

D.Mr. Black likes today’s life more than that of the old days.

【答案】

1B

2C

3C

4B

【解析】

这篇短文中作者主要介绍了自己邻居布莱克先生对现如今生活的抱怨,总感觉没有以前的美好、温暖了,现代科技使人们的距离变远,亲情淡漠等,但没有看到美好的生活一面。

1细节理解题。根据文中he often says that life used to be better than today. 他经常说过去的生活比现在好。可知现在的生活比以前更糟糕,故选B

2词义猜测题。根据文中He always complains about how fast things have changed, and he often says that life used to be better than today. 他总是……事情的变化有多快,他经常说过去的生活比现在好以及下文的介绍可知,这里指的是“抱怨”,故选C

3细节理解题。根据文中Most families have computers now. Now more and more children use the Internet现在大多数家庭都有电脑。现在越来越多的孩子使用互联网。可知A选项是错误的;根据文中And people talk less to each other than before. They are too busy to talk, too busy to eat, too busy to think. 人们之间的交流也比以前少了。他们太忙了,没时间说话,没时间吃饭,没时间思考。可知B选项是错误的;根据文中Now cities are full of cars. Some families even have two or more cars, so parking is becoming a big problem. 现在城市里到处都是汽车。有些家庭甚至有两辆或更多的车,所以停车成了一个大问题。可知C选项是正确的;根据文中The traffic in some cities is very bad. 一些城市的交通很糟糕。可知D选项是错误的,故选C

4推理判断题。根据文中Mr. Black’s grandson is a high school student. He often plays computer games on the Internet till midnight. He falls asleep in the early hours of the morning and spends little time doing homework. His English teacher told Mr. Black that his grandson failed another test. Mr. Black got very angry with him. 布莱克先生的孙子是一名高中生。他经常在网上玩电脑游戏到半夜。他一大早就睡着了,很少花时间做作业。他的英语老师告诉布莱克先生他的孙子又一次考试不及格。布莱克先生对他很生气。可知布莱克先生很担心他的孙子,故选B

练习册系列答案
相关题目

【题目】 Public Speaking and Critical thinking

What is critical thinking? To a certain degree, it’s a matter of logic (逻辑)— of being able to spot weakness in other people’s arguments and to avoid them in your own. 1

In the broad sense, critical thinking is focused, organized thinking——the ability to see clearly the relationships among ideas. 2 The greatest thinkers, scientists, and inventors have often taken information that was really available and put it together differently to produce new ideas. That, too, is critical thinking.

If you are wondering what this has to do with your public speaking class, the answer is quite a lot. As the class goes on, for example, you will probably spend a good deal of time organizing your speeches. 3 If the structure of your speech is loose (松散的) and confused, chances are that your thinking is also disordered and confused. If, on the other hand, the structure is clear, there is a good chance your thinking is too. Organizing a speech is not just a mater of arranging your ideas you already have. Rather, it is an important part of shaping the ideas themselves.

4 The skills you learn in your speech class can help you become a more effective thinker in a number of ways. As you work on expressing your ideas in clear accurate language, you will improve your ability to think clearly and accurately. As you study the role of evidence and reasoning in speechmaking, you will see how they can be used in other forms of communication as well. As you learn to listen critically to speeches in class, you will be better able to assess the ideas of speakers in a variety of situations.

5 This is one reason public speaking has been regarded as a vital part of education since the days of ancient Greece.

根据材料内容,从下面五个选项中选出能填入文中空缺处的最佳选项,使短文意思通顺,内容完整。

A.While this may seem like a purely mechanical (机械的) exercise, it is closely connected with critical thinking.

B.If you take full advantage of your speech class, you will be able to develop your skills as a critical thinker in many situations.

C.What is true of organization is true of many aspects of public speaking.

D.It also includes related skills such as distinguishing (区分) fact from opinion and assessing (评估) the soundness of evidence (证据).

E.It has often been said that there are few new ideas in the world, only reorganized ideas.

【题目】阅读短文,从方框中选择适当的词并用其正确的形式填空,使短文通顺、意思完整。请每空限填一词,每词限用一次。方框中有两项多余的。

however realize use so write attention wide make hand show of they

Chinese handwriting (手写) is An important part of our culture. Though the computer and the cellphone are 1 used today, we still need to master the skill of writing with hands. Now people use computers and mobile phones more than before. As a result, many people have forgotten how to write Chinese characters. They often 2 a lot of mistakes in writing.

A survey 3 that many college students’ handwriting has become worse as well. They don’t know how to make up words or sentences in Chinese characters. Not only kids, but many adults have the same problem. They might be able to tell he general form 4 a certain character. However if you ask 5 to spell out all the strokes(笔画) of the character in the right order, they can’t. 6, they can easily type it on the computers or cellphones.

Now China has 7 the importance of helping students improve their writing. In order to improve students handwriting, some teachers write their questions on his blackboard and students are asked to answer them by 8, too.

There are many 9 ways to solve the problem. For example, the writing competition can be held to make students pay more 10 to their handwriting. In addition experts can design some apps which allow students to improve their handwriting in an interesting way.

【题目】 It was a perfect June day. My family and I decided to go whitewater rafting (急流泛舟). My father decided to bring us to go without a guide at this new, hard situation. Mom and I were upset by my dad’s decision, but my brother was pleased with it. Then we took a bus to the icy cold water. Having received the training, we began our own rafting.

Within the first hour, we got stuck on two rocks. Another raft had to hit ours to get us off the rocks. After about two hours, we saw a huge rock on the right side of the river. It was coming out of the water about ten feet high and about fifteen feet wide. Somehow, we ended up on top of this rock. Then water started rushing towards my brother. When he started falling into the water, I tried to pull him back. Unfortunately, we fell off together. My mother jumped in after us, but she could only get to my brother. My dad jumped onto the bank of the river to see where I was. At that moment I was picked up by a man in another raft. I kept crying. Thankfully, everyone was fine.

When we got back in our raft, we had only two paddles for four people. We all knew it was going to take long to get to the end. One of the guides for another raft told us that there was an earlier place we could get out, but we had to carry our raft and walked for a mile. At that point, no one really cared if we had to do anything after we got out of the water. We finally got to the ending point, wet and cold.

To this day, I have never felt so cold in my life. I have not been rafting again. All of this happened because my dad did not hire a guide.

1What did the writer think of his father’s decision?

A.Encouraging.B.Fantastic.C.Wise.D.Awful.

2After falling into the river, the writer was saved by ________.

A.his fatherB.his motherC.a strangerD.a guide

3We can infer from the underlined sentence in Paragraph 3 that the writer and his family ________.

A.felt so tired that they wouldn’t want to carry the raftB.were too frightened to do anything

C.wanted to get out of the water as soon as possibleD.were so careless that they noticed nothing

4What does the passage mainly talk about?

A.Difficulties in finding a rafting guide.B.Advice on how to learn rafting.

C.Problems in whitewater raft.D.A family’s rafting experience.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网