题目内容
【题目】 My neighbor, Mr. Black, is seventy years old. He always complains about how fast things have changed, and he often says that life used to be better than today.
Now cities are full of cars. Some families even have two or more cars, so parking is becoming a big problem. The traffic in some cities is very bad. Some car drivers drive so fast that there are more traffic accidents. Yesterday Mr. Black’s old friend died because a car hit him. He is very sad now.
Most families have computers now. Now more and more children use the Internet . The number of children using the Internet is becoming bigger and bigger. Mr. Black’s grandson is a high school student. He often plays computer games on the Internet till midnight. He falls asleep in the early hours of the morning and spends little time doing homework. His English teacher told Mr. Black that his grandson failed another test. Mr. Black got very angry with him.
And people talk less to each other than before. They are too busy to talk, too busy to eat, too busy to think.
Mr. Black thinks that life used to simple and happy, but now it has changed a lot.
【1】Mr. Black thinks that the life now is_________.
A.more comfortableB.worse than it used to be
C.better than it used to beD.the same as it used to be
【2】What does the underlined word “complains “mean in Chinese?
A.考虑B.期盼C.抱怨D.猜测
【3】Which of the following is true according to the passage?
A.Few people are using the Internet now.
B.People have more time to talk with each other now.
C.It is a problem to park cars in some cities.
D.The traffic is very bad in all the cities.
【4】From the passage, we can infer (推断) that_________.
A.Mr. Black’s grandson is not interested in the Internet.
B.Mr. Black is worried about his grandson.
C.Mr. Black is an English teacher.
D.Mr. Black likes today’s life more than that of the old days.
【答案】
【1】B
【2】C
【3】C
【4】B
【解析】
这篇短文中作者主要介绍了自己邻居布莱克先生对现如今生活的抱怨,总感觉没有以前的美好、温暖了,现代科技使人们的距离变远,亲情淡漠等,但没有看到美好的生活一面。
【1】细节理解题。根据文中he often says that life used to be better than today. 他经常说过去的生活比现在好。可知现在的生活比以前更糟糕,故选B。
【2】词义猜测题。根据文中He always complains about how fast things have changed, and he often says that life used to be better than today. 他总是……事情的变化有多快,他经常说过去的生活比现在好以及下文的介绍可知,这里指的是“抱怨”,故选C。
【3】细节理解题。根据文中Most families have computers now. Now more and more children use the Internet现在大多数家庭都有电脑。现在越来越多的孩子使用互联网。可知A选项是错误的;根据文中And people talk less to each other than before. They are too busy to talk, too busy to eat, too busy to think. 人们之间的交流也比以前少了。他们太忙了,没时间说话,没时间吃饭,没时间思考。可知B选项是错误的;根据文中Now cities are full of cars. Some families even have two or more cars, so parking is becoming a big problem. 现在城市里到处都是汽车。有些家庭甚至有两辆或更多的车,所以停车成了一个大问题。可知C选项是正确的;根据文中The traffic in some cities is very bad. 一些城市的交通很糟糕。可知D选项是错误的,故选C。
【4】推理判断题。根据文中Mr. Black’s grandson is a high school student. He often plays computer games on the Internet till midnight. He falls asleep in the early hours of the morning and spends little time doing homework. His English teacher told Mr. Black that his grandson failed another test. Mr. Black got very angry with him. 布莱克先生的孙子是一名高中生。他经常在网上玩电脑游戏到半夜。他一大早就睡着了,很少花时间做作业。他的英语老师告诉布莱克先生他的孙子又一次考试不及格。布莱克先生对他很生气。可知布莱克先生很担心他的孙子,故选B。