题目内容

【题目】阅读下面短文,从每题所给的四个选项(ABCD)中,选出最佳选项。

Want to know what we can do to help make our city a better place to live in? Why not take part in “Clean & Green weekend”? Join us, and you can make new friends and help protect the environment at the same time

Park Life

Do you like hanging out in the park with your friends? If sowhy not take the chance to come with us and tidy up the park as you goTo add some fun, there is a gift for the person who collects the most rubbish! Meet us at the south entrance to Taohe Park at 9 amnext Saturday if you want to join in

The Air You Breathe

A great way to make the air we breathe cleaner is by planting lots of treesIt is a fact that trees slowly filter(过滤)a lot of pollutants from the airSo come and help us plant some new ones in Fenhe Park at 2 pmnext Sunday

War on Graffiti(涂鸦)

Some people think graffiti is coolWell, it is not! The best way to stop buildings from becoming totally covered in ugly graffiti is to get rid of it as soon as possibleAnd that is exactly what we are going to doWe are repainting the school walls from 1 pmon SaturdayYou don’t have to bring any tools, just remember to wear some old clothes

根据上面三个倡议的内容,选择正确答案。

1The main purpose of “Clean & Green Weekend” is to_________

A. make our city more beautiful

B. offer the chance to have fun

C. help students meet old friends

D. have a nice weekend

2The students who want to join in the rubbish collecting activity must meet____

A. at 1 pmon Saturday

B. at 2 pmnext Sunday

C. at 9 amnext Saturday

D. at 3 amon Sunday

3If we’re going to repaint the school walls, we need to_________

A. draw pictures well

B. wear some old clothes

C. bring some tools with us

D. wear some new clothes

4According to the passage, we know_________

A. graffiti can make the buildings look cool

B. the person who collects rubbish can get a gift

C. we can plant trees to improve the environment

D. we can draw pictures on the wall

5We might read the above passage_________

A. in a fashion magazine

B. on a school notice board

C. in a newspaper advertisement

D. on a hospital notice board

【答案】

1A

2C

3B

4C

5B

【解析】试题分析:本文是“Clean & Green weekend”组织的几份倡议书。号召人们周末参加公园清扫、植树、粉刷学校墙壁等等活动,以帮助保护环境。

1】推理判断题。题意:“Clean & Green weekend”组织的目的是什么?由第一段最后一句:Join us, and you can make new friends and help protect the environment at the same time.可知其目的是保护环境。

2】细节理解题。题意:想要参加捡垃圾活动的同学必须在什么时候相见?由第一则倡议书的最后一句:Meet us at the south entrance to Taohe Park at 9 amnext Saturday if you want to join in.可知是在下周六的上午九点相见。故选C

3】细节理解题。题意:如果我们要去重刷校园墙壁,我们需要做什么?由第三则倡议书的最后一句:You don’t have to bring any tools, just remember to wear some old clothes!可知参加者不用带工具,但要记得穿旧衣服。故选B

4】推理判断题。题意:从短文中我们可以知道什么?Agraffiti can make the buildings look cool涂鸭可以做楼房看上去酷;Bthe person who collects rubbish can get a gift捡垃圾的人可以收到礼物;Cwe can plant trees to improve the environment我们可以植树改善环境;Dwe can draw pictures on the wall我们可以在墙上画画。本文倡议采取行动来保护环境,故选C

5】推理判断题。题意:我们可能在哪儿读到本文。这是几则号召学生周末参加环保活动的倡议书。因此可能会在学校的布告牌上看到。故选B

练习册系列答案
相关题目

【题目】缺词填空 请根据短文内容,填写所缺单词,每空一词

Parents often believe that they have a good r 【1】 with their teenagers. But last summer, Joanna and Henry noticed a change in their older son: suddenly he seemed to be talking far more to his friends than to his parents. “The door to his room is always c 2 ,” Joanna noted.

Tina and Mark noticed similar changes in their 14-year-old daughter. “She u 3 to cuddle up(蜷伏) on the sofa and talk,” said Mark. “Now we joke that she does this only when she wants something. Sometimes she wants to be treated(看待) like a little girl and sometimes like a young l 4 . The problem is figuring out(弄清楚) which time is which.”

Before age 11, children like to tell their parents what’s on their m 5 . “In fact, parents are first on the l 6 ,” said Michael Riera, author(作者) of Uncommon Sense for Parents with Teenagers. “This completely changes during the ten years,” Riera e 7 . “They talk to their friends first, then maybe the teachers, and their parents l 8 .”

Parents who know what’s going in their teenagers’ lives are in the best position to help them. To break down the wall of silence, parents should create c 9 to understand what their children want to say, and try to find ways to talk and write to them. And they must give their children a mental break, for children also need freedom(自由), though young. A 【10 thing parents should/span> remember is that to be a friend, not a manager, with their children is a better way to know them.

【题目】A kind of little cars may take the place of today’s big ones many years later. If everyone drives such cars in the future, there will be less pollution in the air. There will also be more space for parking in cities, and the streets will be less crowded.

The little cars of the future will cost less. Driving will be safer, too, since these little cars can go only 65 kilometers an hour. The cars of the future will be fine for going around a city, but they will not be useful for a long way. Little cars will go 450 kilometers before they need to stop for more gasoline (汽油). If big cars are still used with the small ones, two kinds of roads will be needed in the future. Some roads will be needed for the big, faster cars and other roads will be needed for the small, slower ones.

根据短文内容,选择正确答案。

【1】There is much pollution in the air today because _____.

A.people drive big cars

B.people drive little cars

C.small cars will go 450 kilometers before they need to stop for more gasoline

D.the usual size of cars today is too small

【2】The usual size of cars today is _____.

A.much smaller than the future one

B.as big as the future ones

C.as small as the future ones

D.bigger than the future ones

【3】Which of the following statements (陈述) is NOT true?

A.Big cars cost more.

B.Big cars are not useful for a long way.

C.The cars of the future will be smaller than today’s cars.

D.Small cars are slower than big ones.

【4】The streets will be less crowded because _____.

A.there will be fewer cars in the future

B.there will be fewer people in the streets

C.three kinds of roads will be built

D.future cars will be smaller

【5】Two kinds of roads will be needed in the future because _____.

A.there will be too many cars in the future

B.more and more people will go to cities

C.big cars run faster and little cars run slower

D.it looks more beautiful to have two kinds of roads

【题目】阅读下面短文,从每题所给的四个选项(ABCD)中,选出最佳选项。

At present, too much carbon dioxide(二氧化碳) makes the earth warmer and warmer and causes terrible effect to human beingsTo save our planet, to save ourselves, a new lifestyle called low-carbon life(低碳生活) becomes popularLow carbon means low energy and no wasteIt is necessary for everybody to learn to live a low-carbon life

To live a low-carbon life, we’d better save energy as possibleTurn off the lights and TV whenever they are not neededIf possible, use cold water to wash clothes or dishesTake a short shower and try to take a cold one when the weather gets warmDon’t do the cooking with electricity

To live a low-carbon life , we should eat less meatEverybody knows eating too much meat makes people fat and easy to have heart disease, but maybe you don’t know keeping animals for food produces even more carbon dioxide than all the cars in the world, and being a vegetarian can help reduce one and a half tons of carbon dioxide a yearMaybe it is a little difficult, but it’s really necessary

To live a low-carbon life, we are supposed to do less shoppingWhen we go shopping, we may drive a car or take other transportationsOn the one hand, these machines pollute the air and waste energyOn the other hand, most of us always buy some useless things because of some advertisementsIt is not only a waste of money but also causes trouble to the earth, because as you know, making everything will produce carbon dioxi de more or less

There are many other ways to live low-carbon life, such as recycling things, planting trees and reusing textbooksIf we can keep it a habit in our daily life, the earth will become a safer planet for us to live on

根据短文内容,选择正确答案。

1_____ makes the weather on the earth get warmer

A. Little rubbish

B. A waste of money

C. Too much carbon dioxide

D. A waste of water

2We can _____ to save energy in our daily life

A. use less electricity

B. go to sleep with lights on

C. wash clothes with hot water

D. drive car to work

3The underlined word “it” in the third paragraph means _____

A. eating less meat

B. having heart disease

C. keeping animals for food

D. eating less vegetables

4We should do less shopping because _____

A. wasting money causes trouble to people

B. the advertisements are sometimes misleading

C. the less you shop, the less carbon dioxide will be produced

D. some of the things you bought are useless

5If everybody lives a low-carbon life, _____

A. we will waste more energy

B. there will be less carbon dioxide

C. the earth will become a dangerous place to live on

D. there will be more carbon dioxide

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网