题目内容

【题目】根据对话内容,选择适当的句子补全对话,其中有两项是多余的。

A: Hey, Gina. Do you want some ice cream?

B : No, thanks. 1

A: Really? Where are you going?

B: I'm going to play baseball. Do you want to come?

A: Sorry, I can't. 2

B : Well, come later then. We're playing all afternoon.

A:3 But I'm not very good at baseball.

B : Don't worry about that. 4You can just watch.

Come on, it'll be fun.

A: Well, OK. 5

B: OK. See you!

【答案】

1D

2C

3A

4F

5B

【解析】本文是两个人之间的对话,吉娜邀请朋友去打棒球,但是她的朋友不擅长打棒球,吉娜让他只是观看,不必打棒球

1D

根据Really? Where are you going? 可知此处表示要出去,故选D。

2C

根据B: I'm going to play baseball. Do you want to come? A: Sorry, I can't.可知我不能去打棒球,此处解释理由,应是需要学习,故选C。

3A

根据B : Well, come later then. We're playing all afternoon.可知此处表示建议打棒球,故对别人的建议同意,故选A。

4F

根据You can just watch.可知你可以只是观看,不必打棒球,故选F。

5B

根据See you!可知此处表示再见,故选B。

练习册系列答案
相关题目

【题目】阅读理解
What is the best-selling book in the world? Is it the Harry Potter series or Secret Garden? According to the Guinness World Records, the Xinhua Dictionary, published by the Commercial Press in China, is the world’s most popular dictionary and the best-selling book.
In 1950, Chinese language experts(专家) and scholars, Wei Jiangong and Ye Shengtao, started to edit(编辑) the Xinhua Dictionary. There was a lot of discussion, research and paper work. Some hand scripts (稿件) were checked again and again like compositions, People's Daily reported. Many people's hard work and interesting stories went into making the dictionary.
In 1953, the first Xinhua Dictionary was published. Today, 567 million copies of the dictionary have been sold worldwide
However, revisions (修订) to the dictionary continue to be made. According to Yu Guilin from Commercial Press, editors(编辑) usually summarize (总结) the meaning of words again while revising. If the example sentences are out of date, editors need to have experiences and make new examples. “To give a correct explanation of the word ‘焗油 (deep condition)’ , one editor went to a barber shop (理发店) to experience it for himself,” Yu told the Beijing Times. So far, the Xinhua Dictionary has been revised 11 times.
To keep up with the times, some popular and widely used internet words are also added to the dictionary. For example, in the 11th edition, the phrases “晒工资 (show off salary)” and “晒照片 (show off pictures)” were included.
All these efforts create the “National Dictionary” of China. The Xinhua Dictionary is not only a useful tool for generations of Chinese people. It also helps foreigners who are learning the Chinese language and culture.
(1)According to Guinness World Records, the best-selling book is _____.
A.the Xinhua Dictionary
B.the Harry Potter series
C.Secret Garden
D.Guinness Book of World Records
(2)What's the meaning of the underlined word “scholars” in the second paragraph?
A.校长
B.学长
C.学者
D.学生
(3)Which of the following is NOT true about the first Xinhua Dictionary?
A.Wei Jiangong and Ye Shengtao edited it.
B.The editors had a lot of discussions, did research and paper work.
C.The editors checked the hand scripts again and again.
D.The first Xinhua Dictionary was published in 1950.
(4)While revising the dictionary, the editors _____.
A.just need to read and correct the printing mistakes
B.make new examples for the words
C.have to go to a barber shop to experience deep conditioning
D.have to change all the examples of the words
(5)According to the article, the Xinhua Dictionary _____.
A.has to include internet words
B.is little help for foreign learners
C.is better than any other dictionary
D.tries to keep up with the times

【题目】News One: 29 October, 2015

The government of China plans to end its one-child per family policy(政策) and instead let families have two children. The plan was announced Thursday after high-level meetings in Beijing.

China,which has the largest population,made the one-child policy in 1980. The government allowed only a small number of couples to have two children for so many years. For example, some couples in the countryside could have two children.

News Two: 05 October, 2015

The first of the 2015 Nobel Prizes has been announced. Sweden’s Nobel Prize committee (委员会) says the Nobel Prize for medicine will go to scientists from Ireland, Japan and China.

William Campbell from Ireland and Satoshi Omura from Japan share the prize for their discovery of the medicine avermectin. The Nobel committee praised their work on what it calls a “novel therapy.” The treatment fights disease caused by parasites(寄生虫).

The prize for medicine is also going to Chinese researcher Tu Youyou. She discovered artemisinin. Artemisinin is a drug that has greatly made the number of people who die from malaria(疟疾) smaller.

News Three: 09 December, 2015

Oil prices have fallen to their lowest levels since 2009.

Brent crude oil, one of several kinds of oil on the world market, dropped below $40 a barrel(桶) on Tuesday. However, the main group of oil producing countries has been unable to reduce the oil production.

【1】How long did China’s one-child policy last?

A. 38 years. B. 36 years. C. 25 years. D. 65 years.

【2】Who got the Nobel Prize for medicine?

A. Tu Youyou from China.

B. William Campbell from Ireland.

C. William Campbell from Ireland and Satoshi Omura from Japan.

D. William Campbell from Ireland, Satoshi Omura from Japan and Tu Youyou from China.

【3】What is the price of Brent crude oil on Tuesday?

A. $40 a barrel. B. Over $40 a barrel.

C. Less than $40 a barrel. D. Less than¥40 a barrel.

【4】What can we know from News Three?

A. There is only one kind oil on the world market.

B. Main oil producing countries will produce less oil.

C. Oil prices on Tuesday are the lowest in history.

D. Main oil producing countries will still produce as much oil as before.

【5】Which of the following is NOT TRUE according to the passage?

A. The oil prices are the lowest in 2009.

B. The artemisinin has saved lots of lives.

C. There are the most people in China in the world.

D. Only a small number of Chinese couples can have two children in China in the past few years.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网