题目内容
【题目】B)根据短文内容及首字母提示,填写所缺单词,并将答案填写在相应位置。
![]()
Transformers (变形金刚) can change from big robots into super-fast cars. Now, scientists at Harvard and Massachusetts Institute of Technology (MIT) have made these robots for real. They are not made of metal b【1】 paper.
Some parts of these robots are made of toy-shop materials. They c【2】 about 100 dollars. After being put in small b【3】, the paper robots will start to walk slowly. They transform from paper i【4】 four-legged robots in just four minutes.
The robots are about 15 cm long, 15 cm wide and 5 cm tall. You can see that each of them is n【5】 as big as a book. Each of the robots w【6】 less than 85 grams. They move 5 cm per second. This s【7】 type of robot can help people a lot. They can explore outer space and other dangerous places. They can also get into very small places to help save people.
Scientists think that these robots may s【8】 a robotic revolution (革命) in the future. They believe that one day when someone wants a robot to walk his dog or play chess with him, he could go to a store with special equipment (设备) to m【9】 it.
Of course, these robots are not Transformers from the movie. Once they have the battery and begin to assemble (组装) t【10】, they are fixed. This means that they can’t change back into paper or change into other shapes.
【答案】
【1】but
【2】cost
【3】batteries
【4】into
【5】nearly
【6】weighs
【7】small
【8】start
【9】make
【10】themselves
【解析】
哈佛大学和麻省理工学院的科学家已经用纸做出了迷你机器人,可以帮助人做很多事,比如探索太空,到危险的地方救人等。一旦能够大批量生产必将带来机器人的革命。
【1】句意:它们由纸制作而不是金属。
短语not...but不是……而是。根据前面的not可知,这里填but。本句话意为:它们不是由金属制成,而是由纸制成。故填but。
【2】句意:它们值100美元。
根据空格后面的100 dollars,可知介绍的是这些机器人花费的钱数,根据首字母c可知填动词cost。
【3】句意:在放入小电池之后,这些机器人就会缓慢地行走。
根据常识可知,机器人能够行走需要提供能量的电池,根据首字母b可知用复数batteries。
【4】句意:他们用四分钟就把纸变成了有四条腿的机器人。
短语transform…into…意为“把……转变成……”,根据首字母i可知填介词into。
【5】句意:你可以看到它们每一个几乎跟一本书一样大。
前一句介绍了变形金刚的长宽高,可知差不多和一本书一样大,由首字母n可知填副词nearly几乎,差不多。
【6】句意:每一个机器人重量不到85克。
首先,本空需要一个动词做谓语;其次,根据后面的85 grams可知指的是机器人有多重,一般现在时的第三人称单数形式,由首字母w可知,动词后加s,故填动词weighs。
【7】句意:这个小型机器人能够帮助人作很多事。
根据上文的介绍这一个机器人的体积,结合首字母s可知是小的,故填small。
【8】句意:科学家认为这些机器人未来可能开始机器人革命。
根据下一句猜想机器人可以遛狗,可知这些迷你机器人会开启机器人革命,根据首字母s可知填start。
【9】句意:它就可以带着设备去专门的商店组制作机器人
注意这里的it指的是前面的a robot,故需要的人可以前往专门的器材店来制作这种机器人。to后跟动词原形,根据首字母m可知是制作机器人,故填make。
【10】句意:一旦它们有了电池,并开始自己组装,它们就被装配好。
短语assemble oneself意为自己组装, 根据主语是they可知,宾语用人称反身代词themselves。
【题目】All the students find ____ interesting and useful to speak English.
A. it B. that C. this D. what
【题目】 Would you like to know how other people see the world? Listed below are of the best books for children.
Oliver and Patch | Oliver is a lost little boy. He doesn’t know anybody in a big city. One day he meets Patch, a little dog who is also lost. The two become best friends. They help each other. Together they have an adventure in the city. However, Oliver knows that Patch’s owner must be very worried and missing Patch. What should Oliver do? |
A Dance like starlight: One Ballerina’s Dream | This is a young girl’s story about how she wants to become a ballerina. She will do anything to make her dreams come true. She lives in a poor place, and it is very difficult. The young girl fights through a hard life, but she never gives up. This story comes from the true life of the first African-American ballerina, Janet Collins. |
Absolutely almost | Alfie is not very smart and he is not sporty, either. He is not very tall, and he is not good at art. Because of this, he feels like he will not be good at anything. Now he meets Calista, his new babysitter. Calista helps Alfie see all of the good things he can do. Alfie learns to be proud of being himself. This story is full of feeling and laughter. |
【1】Oliver is a young boy who________.
A.gets lost in a big cityB.wants to learn to dance
C.is not good at artD.was born in America
【2】When you read Absolutely Almost, you will probably________.
A.feel afraidB.fall asleep
C.laugh a lotD.become smart
【3】The passage may come from________.
A.a shopping websiteB.a restaurant menu
C.a movie posterD.a concert introduction