题目内容
【题目】任务型阅读
Whenever the sun dropped and the moon came up, my father and I used to climb the mountain near my house. Walking together, my father and I used to have a lot of conversations through which I learned lessons from his experiences. He always told me, "You should have goals like climbing the mountain," Without the mountain-climbing that we both enjoyed, we couldn't have enough time to spend together because my father was very busy, I really got a lot from mountain-climbing. It gave me time to talk with my father and to be in deep thought as well as develop my patience (耐力).
Once we climbed a very high mountain. It was so challenging for me because I was only ten years old. During the first few hours of climbing, I enjoyed the flowers and trees, and the birds' singing, but as time passed, I got a pain in both of my legs. I wanted to quit climbing. In fact, I hated it at that moment, but my father said to me, "You can always see a beautiful sky at the top of the mountain, but you can't see it before you reach the top. (59) Only there at the top can you see all of the nice things, just like in life. "
At that time,(60)我太小以至于不能理解他的话。 But later after that, I got new hope and confidence (信心). I found myself standing at the top of the sky, which was as clear as crystal (水晶).
【1】Did the writer and his father often climb the mountain in the morning?
____________________________________________________________________
【2】What kind of person did the writer’s father expect him to be ?
______________________________________________________________
【3】Why didn’t the writer want to continue climbing the high mountain?
___________________________________________________________________
【4】Translate the under lined sentence into Chinese.
_____________________________________________________________________
【5】Translate the under lined sentence into English.
__________________________________________________________________________
【答案】
【1】No, they didn’t.
【2】His father wanted him to be a man with having goals in life.
【3】Because he was tired
【4】正如人生,只有在顶端才能见到所有美好的东西。
【5】I was too young to understand his words./ I was so young that I couldn’t understand what he said.
【解析】请在此填写整体分析!
【1】根据Whenever the sun dropped and the moon came up, my father and I used to climb the mountain near my house.可知作者和他父亲是傍晚爬山,故填No, they didn’t.
【2】根据He always told me, "You should have goals like climbing the mountain,"可知父亲想让他成为一个有目标的人,故填His father wanted him to be a man with having goals in life.
【3】根据but as time passed, I got a pain in both of my legs. I wanted to quit climbing.可知作者非常疲惫,故填Because he was tired
【4】 just like in life.正如人生, at the top在顶端,故填正如人生,只有在顶端才能见到所有美好的东西。
【5】too…to do 太……而不能做某事;so …that…如此……以至于,根据汉语提示,故填I was too young to understand his words./ I was so young that I couldn’t understand what he said.