题目内容

In many African cultures,the elephant is a 1. (象征) of strength, power and good luck. But will there be still good luck if there are no elephants in the world?

At the beginning of the 2. (第二十) century, there were about 10 3. (百万)

African elephants, but now there are about 500,000. Last year about 20,000 elephants were killed.

So African elephants are in4. (危险). In the next ten years, the elephant 5.(数量)will reduce by more than a quarter.

Luckily, some countries’6. (政府) in Africa are taking steps to stop people killing

elephants.People kill elephants for their ivory(象牙). Female (雌性的) elephants are at a7. (较高的) risk because they have very large ivory.

The demand (需求) for elephant ivory in China is 8. (尤其) great. It has become even more valuable than gold. Although the international ivory trade has been banned (禁止) since 1989 in order to9. (保护) African elephants, many people are trying to kill elephants in some African countries.

At the end of the 1990s, the ivory ban was not so strict that it allowed some countries to sell ivory again. Some people say this is a great 10. (错误).

1.symbol 2.twentieth 3.million 4.danger 5.population 6.governments 7.higher 8.especially 9.protect 10.mistake 【解析】短文介绍了非洲的大象。在非洲文化中,大象是力量、权力和好运的象征。但是现在非洲大象处于危险之中,因为人们为了得到...
练习册系列答案
相关题目

One of my patients, a successful businessman, tells me that before he fell ill he wasn't happy. Happiness was "having the cookie". Only if you had the cookie could things be good.

Unluckily, the cookie kept changing. Some of the time it was money, sometimes power, sometimes fancy things.

A year and a half after his diagnosis(诊断) of cancer, he sits in my office shaking his head. "It's like I stopped learning how to live after I was a kid. When I give my son a cookie, he is happy. If I take the cookie away or it breaks, he is unhappy. But he is 2 years old and I am 43. It has taken me this long to understand that the cookie will never make me happy for long," he says, "The minute you have the cookie, you start to worry about someone trying to take it away from you."

My patient laughs and says cancer has changed him. For the first time he is happy. No matter if his business is doing well or not, no matter if he wins or loses at golf. "Two years ago, cancer asked me, 'What is really important?' Well, life is important—life with the cookie, life without the cookie. Happiness doesn't have anything to do with the cookie; it has something to do with being alive," he pauses thoughtfully, "I guess life is the cookie."

根据短文内容,完成下列小题。每题不多于5个词。

1.What was "the cookie" for the businessman before he fell ill?

______________

2.How does the patient's 2-year-old son feel when he gets a cookie?

_______________

3.What makes the patient change his mind to be happy?

______________

4.What question did the patient start to think about after he got cancer?

_______________

5.What does the patient think happiness is at present?

_______________

1.Money, power or fancy things. 2.Happy. / He feels happy. 3.Cancer. / Cancer has changed him. 4.What's really important? 5.Being alive. / To be alive. 【解析】本篇文章难度适中,主要介绍一位成功的商人,生病前认为幸福就...

In China and even in the world, Huawei is a wonder. Although it started producing mobile phones not many years ago, it has become one of the most famous phone companies.

Now Huawei has got third place at the mobile market, just following Apple and Samsung. After seeing more of its smartphones were sold last year, Huawei appears to be more confident in its bigger goals.

“We hope that in three years our market share can be the top two and in five years our market share can be the top one, ” Richard Yu, CEO of Huawei’s Consumer(消费者) Business Group, said in a recent TV interview.

The company sold 108 million smartphones in 2015, compared with 2014, the number increased by 44 percent, though it was much smaller than Apple’s 231. 5 million iPhones and Samsung’s 317. 2 million smartphones.

“The number of our smartphones is still growing, ” Yu said, “and our company is expecting an increase of 30% in smartphone shipments(出货量). It’ll be a great success.”

Although Huawei’s smartphones sold well in Western Europe and China, the market in the US is another example. Yu said that the company was “so late” to the US. However, we are trying hard to raise our market share there in the next few years.

1.According to the passage, which are top two biggest smartphone companies now?

A. Apple and Huawei B. Samsung and Huawei C. Samsung and Apple

2.What does the underlined word “share” mean in Chinese?

A. 分享 B. 份额 C. 股票

3.How many smartphones were sold by Huawei in 2015?

A. 108 million B. 231.5 million C. 317.2 million

4.Which of the following is TRUE according to the passage?

A. Huawei has a very long history of making smartphones.

B. Huawei’s market share will be the top one in two years.

C. Huawei is trying hard to make its market share rise in America.

5.What does the passage mainly want to tell us?

A. Smartphones are getting popular around the world.

B. Huawei’s phone company is getting better and better.

C. Huawei is trying hard to make money.

1.C 2.B 3.A 4.C 5.B 【解析】文章主要介绍了中国著名的手机品牌华为手机的发展情况。 1.根据Now Huawei has got third place at the mobile market, just following Apple and Samsung. 华为在第三的位置,仅次于苹果和三星;故选C 2.根据We hope tha...

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网