题目内容
四、 完形填空(2015 •北京朝阳一模) During summer vacations,I would volunteer at the pet rescue (救助) centre,so I could see a lot of dogs. Minnie was the funniest-looking dog Td ever seen by far. Her body looked like a sausage. Her hair was too thin to 1 her body. Her eyes always seemed surprised,and her tail was so short that it looked like a rat's tail.
She looked so strange that her 2 didn't want her any more. She was brought to the centre. But I thought ,“Minnie was kind and sweet. No one should laugh at her strange looking. ” So I gave Minnie a good bath and 3 her in the newspaper:“Funny-looking dog,kind and sweet,needs a loving 4 . ”
Later,a boy called me,but I warned him that Minnie was 5 However,the boy told me that his grandfather's sixteen-year-old dog had just died. They wanted to keep Minnie very much. Hearing these words,I said that they could take Minnie away. I combed (梳) her hair,and gave her a good bath. Then we waited for them to arrive.
At last,an old car stopped in front of the pet rescue centre. Two kids 6 to the door. They put Minnie into their arms and rushed out to their grandfather,who was waiting in the car. I hurried behind them to see his reaction (反应).
Inside the car,the grandfather put Minnie in his arms and 7 her soft hair. She looked very relaxed and happy. “She's perfect,and I like her!” the old man said. I was 8 that Minnie had found a good owner. Just at that time,I saw that the grandfather's eyes were a milky white colour一he was blind.
After that summer vacation,I missed Minnie so much. So I went back to the grandfather's house. The grandfather was walking in the garden with Minnie 9 the way. I could see both of them were happy. “Minnie is the most beautiful dog in my eyes,” said the grandfather. “I've 10 felt happier before!” Hearing this,I was pretty happy!
1. A. hide B. warm
C. protect D. cover
2. A. owner B. leader
C. teacher D. partner
3. A. introduced B. reported
C. praised D. advertised
4. A. school B. family
C. hospital D. zoo
5. A. sick B. dirty
C. ugly D. dangerous
6. A. jumped B. stepped
C. walked D. raced
7. A. tidied B. cleaned
C. touched D. pulled
8. A. peaceful B. thankful
C. careful D. powerful
9. A. leading B. taking
C. giving D. making
10. A. just B. ever
C. never D. still
四、 1. D解析:根据句意可知,小狗的毛太薄了,
以至于盖不住她的身体。
2. A解析:根据上下文可知,这只小狗因为 长相奇怪,所以主人抛弃了她。
3. D解析:根据本句的后半部分可知,作者 在报纸上刊登了小狗的广告。
4. B解析:因为小狗被主人抛弃,所以作者 要为她寻找充满爱的家。
5. C解析:根据“1^1〜七收〇1. ..”可知,作者 将小狗长相丑陋的事实告诉了小男孩儿。
6. D解析:根据后面rushed可知两个孩子 迫切的心情,故应用race表示跑得快。
7. C解析:本句描述了老人的几个动作:抱 起小狗,抚摸她,夸赞小狗,这说明他很 满意。
8. B解析:根据后面“小狗它找到了好主人” 可知,作者感到很欣慰。
9. A解析:根据上文老人是一个盲人可知, 小狗给老人带路。
10. C解析:老人对小狗很满意,表示以前从 来没有这么开心过。