题目内容
【题目】Last week Lu visited England. He stayed with my grandmother. He found it was strange.
‘I don’t know why, but I frightened your grandmother a lot. When I arrived, I gave her a purse from Dongtai. She looked in it and asked me to take it back. Then I saw a red spider (蜘蛛) on the table, and I killed it for her. She seemed very unhappy. Do English people like spiders?
‘Later we went shopping. Someone was painting a shop front, so there was a ladder. Grandmother stopped me from walking under it and said I must walk around it. I liked the shops and bought some lovely rose soap for my mother, a smart umbrella for my father and some new shoes for myself. When we got back, I put the shoes on the table and opened the umbrella to check if it was all right. Your grandmother came in and screamed!
‘Then I broke a small mirror in the bathroom. Your grandmother’s face went white. I felt very sorry. When I left, I gave your grandmother some flowers. She counted and there were 13. She didn’t like them.’
I explained to Lu, ‘My grandmother follows the old customs. You must not give someone an empty purse, or they will have no money. You must not kill a “money spider”, or the same will happen. Also it is very unlucky to walk under a ladder or put new shoes on the table. An open umbrella in a house means someone will die. Breaking a mirror brings seven years’ bad luck, and 13 is also a very unlucky number. You were really making my grandmother very afraid.’
【1】Why did Lu frighten the writer’s grandmother?
A. Because he could not speak English.
B. Because he did many unlucky things.
C. Because he understood British customs.
D. Because he went shopping in England.
【2】What do many British people think of spiders?
A. They are afraid of them.
B. They keep spiders as pets.
C. They hope to see every kind of spiders in their houses.
D. They think some kinds of spiders are lucky.
【3】What did the writer’s grandmother feel when she saw the umbrella?
A. Excited. B. Satisfied. C. Afraid. D. Happy.
【4】Which of the following is NOT true according to the passage?
A. Thirteen is an unlucky number in England.
B. It is very unlucky to walk under a ladder or put new shoes on the table in England.
C. For most British people, breaking a mirror means bad luck.
D. People never give purses as presents in England.
【5】How many wrong things did Lu do altogether?
A. 5. B. 6. C. 8. D. 10.
【答案】
【1】B
【2】D
【3】C
【4】D
【5】B
【解析】试题分析:本文主要介绍上周Lu去参观英国,他和我的奶奶住在一起,但是他的一些做法使我的奶奶很生气。因为他好多风俗礼仪问题不知道。
【1】B细节理解题。因为Lu做了很多不幸运的事情,奶奶很生气,所以Lu害怕作者的奶奶。.故选B。
【2】D细节理解题。根据文中You must not kill a “money spider”可知,在英国蜘蛛是幸运的。故选D。
【3】C细节理解题。根据文中opened the umbrella to check if it was all right. Your grandmother came in and screamed!可知,作者的奶奶非常的会怕。故选C。
【4】D细节理解题根据文中You must not give someone an empty purse, or they will have no money.可知,在英国不应该把空钱包给别人。所以选项D是错误的。故答案选D。
【5】B主旨大意题根据文中you must not give someone an empty purse, or they will have no money. You must not kill a “money spider”, or the same will happen. Also it is very unlucky to walk under a ladder or put new shoes on the table. An open umbrella in a house means someone will die. Breaking a mirror brings seven years’ bad luck, and 13 is also a very unlucky number. You were really making my grandmother very afraid.’可知,Lu一共做了6件错事。故选B。
【题目】阅读下面对话,从方框内7个选项中选择5个恰当的句子完成此对话。
A. See you. B. Yes, of course. C. How about listening to the music video together after school? D. That’s a good idea! E.When should we meet? F. I agree. G. What’s its name? |
A: Hi, Jim! Have you seen the film Frozen!(《冰雪奇缘》)
B: _【1】_______________ It’s such a wonderful movie.
A: _______【2】________ And the theme song is great, too.
B: Sure, but I forget its name. ________【3】___________
A: Let it go.
B: Oh, yes. The lyrics are fantastic and I love the song that I can sing to.
A: Me, too.
B: ___________【4】_____
A: Good idea! 【5】
B: Let’s make it 6:00 pm under the biggest cherry blossom tree(樱花树).
A:OK, I’ll be there on time. Be there or be square.