题目内容

【题目】Judge the following statements True or False. Isaac Newton, the great British scientist, is often so deep in his thoughts that he will forget to eat his dinner.
One day his friend came to have dinner with him. Dinner was put on the table but Newton didn't come out of his study(书房). His friend sat down and waited for him. After waiting for quite a long time, he decided that Newton must be so deep in some new theory that he forgot all about the dinner. So he began to eat the chicken without Newton.
When he finished, he thought he would play a joke on his friend. He put all the chicken bones(骨头)back on the dish and covered them with the dish over. Then he left Newton's house. He was quite certain that his joke would work.
Several hours later, Newton came out of his study, feeling very hungry. He saw the table was ready for dinner and so he sat down. When he lifted the cover and saw the bones of the chicken, he was greatly surprised. He turned, looked at the clock, and saw that it was long past his usual time for dinner.
"Well, well," he said to himself, "I thought I ate nothing, but I am wrong." He got up from table and went back to his study and began to work again.
(1)Newton comes from America.
(2)Newton's friend didn't have dinner with him.
(3)Newton's friend put all the chicken bones back on the dish.
(4)Several days later, Newton came out of his study.
(5)Newton has eaten the chicken.

【答案】
(1)错误
(2)正确
(3)正确
(4)错误
(5)错误
【解析】本文讲述的是牛顿废寝忘食的故事。牛顿请朋友吃饭,可是自己在书房工作入了迷,朋友只好自己吃。吃完后朋友开了一个玩笑:把吃过的鸡骨头盖在桌子上。牛顿忙完后出来看了鸡骨头和时间,以为自己吃过了,又回到了书房。
(1)细节理解题。句意:牛顿来自美国。由短文第一句:Isaac Newton, the great British scientist可知牛顿是英国科学家。故本句错误。
(2)细节理解题。句意:牛顿的朋友没有和他一起吃晚餐。由第二段最后一句:So he began to eat the chicken without Newton.可知,朋友独自吃的饭。故本句正确。
(3)细节理解题。句意:牛顿的朋友把所有的鸡骨头放回了盘子。由第三段第二句:He put all the chicken bones(骨头)back on the dish and covered them with the dish over.可知他把所有骨头放回了盘子并盖上了。故本句正确。
(4)细节理解题。句意:几天过后,牛顿从书房出来。由第四段的第一句:Several hours later, Newton came out of his study可知,是几小时后不是几天后。故本句错误。
(5)推理判断题。句意:牛顿吃了那些鸡。根据短文内容,牛顿未吃鸡肉,但是忘了是否吃过了。故本句错误。

练习册系列答案
相关题目

【题目】 June 11, 2013 was another big day for Chinese space exploration. Shenzhou X, China’s fifth manned spacecraft, was sent into space. Three astronauts stayed in space for two weeks.

Tiangong-1 is China’s first space module(舱). It was sent into space in 2011. Shenzhou X first docked(对接)with Tangong-1 on June 13, 2013. It docked twice during the 15 days.

The US, Russia, Japan, Canada and Europe are working together on the International Space StationISS. China wanted to join the ISS but was refused by the US. China decided to build its own space station.

Shenzhou X flew around the Tianggong-1 lab for the first time. The astronauts did repair work experiments on the Tiangong-1.

Wang Yaping, China’s second woman astronaut, taught high school and primary school students about space science. Her teaching helped the students understand some physics ideas better. The lessons aimed to encourage more students to learn about the universe(宇宙)and science.

The three astronauts followed a work and rest schedule(作息时间)that is similar on the Earth. They had Chinese dishes, such as Kung Pao Chicken and fried rice. The food was kept in special bags. At the time of the Dragon Boat Festival, they had Zongzi.

1Shenzhou X, China’s fifth manned spacecraft was sent into space _________.

A.on June 11, 2013.B.on June 13, 2013.C.on June 11, 2011.D.on June 13, 2011.

2How long will the three astronauts stay in the space _________.

A.33 daysB.14 daysC.11 daysD.13 days

3Tiangong-1 is _________ which was sent into space in 2011.

A.a space stationB.a manned spacecraftC.a space moduleD.a space lab

4China decided to build its own space station because _________.

A.China was very richB.the US refused China to join the ISS

C.Chinese scientists wanted to do experiment in spaceD.the astronauts wanted to stay there

5Wang Yaping taught the lesson to encourage students to _________.

A.become the next Newton

B.experience micro-gravity

C.learn more about the universe and science

D.know more about the life of astronauts.

6From the last paragraph, we can learn that the three astronauts _________.

A.had a different time schedule in space

B.cooked Chinese food for dinner

C.celebrated Dragon Boat Festival by having Zongzi

D.slept in special sleeping bags

【题目】先通读下面的短文,然后根据短文内容,在文章后表格的空格内填入一个最恰当的单词。所填单词必须写在答题卡对应题号的横线上。每个空格只能填一个单词。 Clothing(服装) is a language. We can look at the traditional clothing to know more about culure.
Africa has a long history and a rich culture, and this is shown in traditional dress. The three colours—red, gold and green, are often used in the clothing. The first colour represents the blood of millions of people who fought for freedom; the second, rich resources of the African earth; and the third, the grassland of home.
Because clothing has strong social meanings, people are very careful in choosing what to wear. It would be a serious mistake to wear the wrong clothes, or to dress in the wrong way. For example, in Ghana, a woman should wear her waistband (腰带) differently according to the importance of the social event.
Traditional dress also tells us about everyday life. African designs are famous for loose (宽松的) clothing. The temperature there can be very high during the daytime but very low at night, so it requires that the clothes are comfortable for daily life.
Today although more and more young people like wearing Western clothes, especially in big cities in Africa, traditional African dress is still quite valuable. This is because it has deep cultural meanings.

Traditional Dress in Africa

Different colours

The three most colours used in clothing are red, gold and green.
Different colours for different things: the blood of freedom fighters, resources of the earth and the grassland of home.

Social meanings

Because clothing has strong social meanings, people have to choose what to wear
Women in Ghana even wear different waistbands according to how important the event is.

Everyday life

Because the temperature greatly, clothes are usually loose and comfortable.
Though Western clothes are popular with young people in some areas, traditional clothes are still of great

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网