题目内容

【题目】Inventions are very important and they can easily change our life. The following are some great inventions.

The television was invented in 1926. As time passed, more and more people were able to buy the television. It is a popular invention, but it is also bad for your eyes. People spend almost 4-8 hours in front of a TV. So they spend less time staying with family.

The plane is a very popular way of going out either for traveling or business. Over 3,000,000 people take a plane every day. It is very convenient for us. And it makes our trip faster and more comfortable. But the biggest problem led by the planes is the air pollution.

Credit cards allow people to buy things first and pay for them later. What’s more, you don’t have to carry lots of money around. However, you may not know how much money you have spent until you get your bill. This might put many young people and families into an economic crisis (经济危机).

The pacemaker (心脏起搏器) saves many people’s lives. It was an invention that was designed to give the heart small “shocks” and make it work again. The only disadvantage for most people is that it costs a lot of money. Getting one can cost from 16,500 yuan to 35,000 yuan.

1Which invention allows people not to carry much money with them?

A. The television. B. The plane.

C. The credit card. D. The pacemaker.

2What can we NOT know about the invention of the plane?

A. Taking a plane is very convenient for us.

B. The plane is a popular way of going out.

C. It is fast and comfortable for us to take a plane.

D. People don’t like to take a plane on business.

3What does the underlined word “it” refer to?

A. The pacemaker. B. The invention.

C. The shock. D. The heart.

4Which of the following is TRUE?

A. People spend more time with their family than watching TV.

B. The invention of the plane does no harm to people’s life.

C. Using a credit card, you can know how much you have spent at first.

D. The pacemaker is very expensive for most of the people.

5What is the best title for this passage?

A. Inventions are important and expensive.

B. Inventions change our life.

C. Four inventions are popular.

D. Inventions are easy to create.

【答案】

1C

2D

3D

4D

5B

【解析】

文章介绍了四个发明,电视的发明,飞机的发明,信用卡的发明和心脏起搏器的发明以及它们对人们生活的影响

1细节理解题。根据Credit cards allow people to buy things first and pay for them later. What’s more, you don’t have to carry lots of money around可知是信用卡,不用带太多的钱;故选C

2细节理解题。根据It is very convenient for us.可知知道A;根据The plane is a very popular way of going out可知知道B;根据it makes our trip faster and more comfortable.可知道C;根据The plane is a very popular way of going out either for traveling or business.可知D不对;故选D

3细节理解题。根据The pacemaker (心脏起搏器) saves many people’s lives. It was an invention that was designed to give the heart small “shocks” and make it work again.it costs a lot of money.可知是心脏起搏器;故选D

4细节理解题。根据So they spend less time staying with family.可知A不对;根据But the biggest problem led by the planes is the air pollution.可知B不对;根据However, you may not know how much money you have spent until you get your bill.可知C不对;根据The only disadvantage for most people is that it costs a lot of money.可知D对;故选D

5主旨大意题。根据文章介绍了四个发明,电视的发明,飞机的发明,信用卡的发明和心脏起搏器的发明以及它们对人们生活的影响。故选B

练习册系列答案
相关题目

【题目】阅读下面短文,根据短文内容完成表格中所缺信息,每空一词。

Born in 1947, Hillary lived a happy childhood.Her parents were open to anything that interested her.But they were also strict.When young Hillary got straight A (全优) grades at school, her father said the school must have been too easy.

Years later, young Hillary put all her energy into politics (政治).She became a student leader.She discussed political events with her friends and began to research social problems.

In 1969, Hillary entered Yale Law School, where she met Bill Clinton.The two soon became partners in political career and the journey of love.

Even after Bill became President of the US in 1992, the First Lady didn’t want to just be the president’s wife.She worked on US health care.

“When she takes on a project, she works tirelessly (孜孜不倦地) until it is completed,” said Betty Lowe, an old friend of the Clintons.“It was that kind of determination (决心) that helped her win the people’s respect.”

1about Hillary Clinton

Her childhood

She was happy in her childhood.Her parents were open to things that she was 【2in.They were also very 【3 with her.

She did 【4in all her subjects.

Becoming a student

【5】

All her【6】was put into politics.She 【7】political events with her friends and researched social problems.

Meeting Bill Clinton

She met Bill Clinton after【8Yale Law School and became partners.

Being the First Lady

She worked on US【9care.

Estimation(评价) from her friend

Her determination helped her【10】the people’s respect.

【题目】Hi, friends! My name is Jason. I am 11 years old and I live in Chicago in the USA. There are many holidays every year, and my favorite one is Thanksgiving (感恩节). It is a family holiday.

Thanksgiving comes on the fourth Thursday of November every year. There is no school on Thanksgiving Day. That’s great! My family gets together on Thanksgiving Day. My brother will drive home fromNew York. We always have a big dinner. My mom makes a lot of delicious food. My sister always helps her in the kitchen. We have roast turkey, sweet potatoes, pumpkin pie (烤火鸡,红薯,南瓜派) and so on. Turkey is a must in my family. Before dinner we give thanks to everything we have.

I love this holiday very much. It teaches me to be thankful in life. My favorite thing about the holiday is being with my family and having a great time with them. That is a very important thing of the holiday.

根据材料内容选择最佳答案。

1Look at the picture. Jason’s favorite holiday is on November ______.

A. 2nd

B. 16th

C. 23rd

D. 28th

2Who always helps with the Thanksgiving dinner?

A. Jason

B. Jason’s dad.

C. Jason’s sister.

D. Jason’s grandma.

3How many children are there in Jason’s family?

A. Two.

B. Three.

C. Four.

D. Five.

4What does Jason’s family do before the Thanksgiving dinner?

A. They give some food to other people.

B. They say thanks to things they have.

C. They play an interesting game.

D. They sing for the holiday.

5What can we know from the passage?

A. Jason is a 12-year-old boy inChicago.

B. School finishes early on Thanksgiving Day.

C. Jason enjoys the happy family time on Thanksgiving Day.

D. Sweet potatoes are a must for Jason’s Thanksgiving dinner.

【题目】阅读下列短文,从下面每小题的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。C

Do you know how to make friends with a group of people? Let me tell you the steps about making friends with the group.Maybe it's helpful to you.
First,you need to know what kind of group they are.If people of the group are shy,never ask them "Why don't you talk?" "Why are you quiet?" or "Why do you look shy?".They don't like such questions.
Next,remember that each group is different.They may use different words,like different things or have different ways of "hanging out".
Then,the important thing is that you should try to be outgoing.If you are outgoing,you would become very popular.Remember, nobody wants to make friends with a shy person.
Finally, find a right topic to talk with the group.For example,you can talk with them about the weather, the news,their hobbies or their school life.
(1)What does the underlined word "steps" mean in Chinese?
A.脚步
B.步骤
C.办法
D.台阶
(2)You can ask the question like""when you want to talk with a shy pm·son.
A.Why don't you talk?
B.Why are you quiet?
C.Why do you look shy?
D.It's a nice day, isn't it?
(3)You can talk with the group about the topics except(除了) .
A.the weather
B.the news
C.their hobbies
D.their ages
(4)Which is the best title for the passage?
A.Making friends with parents.
B.Good topics to make conversations.
C.How to make friends with a group of people.
D.Finding differences between the two groups.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网