题目内容
【题目】Inventions are very important and they can easily change our life. The following are some great inventions.
The television was invented in 1926. As time passed, more and more people were able to buy the television. It is a popular invention, but it is also bad for your eyes. People spend almost 4-8 hours in front of a TV. So they spend less time staying with family. |
The plane is a very popular way of going out either for traveling or business. Over 3,000,000 people take a plane every day. It is very convenient for us. And it makes our trip faster and more comfortable. But the biggest problem led by the planes is the air pollution. |
Credit cards allow people to buy things first and pay for them later. What’s more, you don’t have to carry lots of money around. However, you may not know how much money you have spent until you get your bill. This might put many young people and families into an economic crisis (经济危机). |
The pacemaker (心脏起搏器) saves many people’s lives. It was an invention that was designed to give the heart small “shocks” and make it work again. The only disadvantage for most people is that it costs a lot of money. Getting one can cost from 16,500 yuan to 35,000 yuan. |
【1】Which invention allows people not to carry much money with them?
A. The television. B. The plane.
C. The credit card. D. The pacemaker.
【2】What can we NOT know about the invention of the plane?
A. Taking a plane is very convenient for us.
B. The plane is a popular way of going out.
C. It is fast and comfortable for us to take a plane.
D. People don’t like to take a plane on business.
【3】What does the underlined word “it” refer to?
A. The pacemaker. B. The invention.
C. The shock. D. The heart.
【4】Which of the following is TRUE?
A. People spend more time with their family than watching TV.
B. The invention of the plane does no harm to people’s life.
C. Using a credit card, you can know how much you have spent at first.
D. The pacemaker is very expensive for most of the people.
【5】What is the best title for this passage?
A. Inventions are important and expensive.
B. Inventions change our life.
C. Four inventions are popular.
D. Inventions are easy to create.
【答案】
【1】 C
【2】 D
【3】 D
【4】 D
【5】 B
【解析】
文章介绍了四个发明,电视的发明,飞机的发明,信用卡的发明和心脏起搏器的发明以及它们对人们生活的影响。
【1】细节理解题。根据Credit cards allow people to buy things first and pay for them later. What’s more, you don’t have to carry lots of money around可知是信用卡,不用带太多的钱;故选C
【2】细节理解题。根据It is very convenient for us.可知知道A;根据The plane is a very popular way of going out可知知道B;根据it makes our trip faster and more comfortable.可知道C;根据The plane is a very popular way of going out either for traveling or business.可知D不对;故选D
【3】细节理解题。根据The pacemaker (心脏起搏器) saves many people’s lives. It was an invention that was designed to give the heart small “shocks” and make it work again.it costs a lot of money.可知是心脏起搏器;故选D
【4】细节理解题。根据So they spend less time staying with family.可知A不对;根据But the biggest problem led by the planes is the air pollution.可知B不对;根据However, you may not know how much money you have spent until you get your bill.可知C不对;根据The only disadvantage for most people is that it costs a lot of money.可知D对;故选D
【5】主旨大意题。根据文章介绍了四个发明,电视的发明,飞机的发明,信用卡的发明和心脏起搏器的发明以及它们对人们生活的影响。故选B