题目内容

【题目】Hans said to his friend Kurt, “I’m going to take my car to drive to London.”

Kurt said, “Driving to London is very hard. You aren’t going to find your hotel.” But Hans was not afraid. He drove to Calais, put his car on the ship, took it off at Dover, and drove to London.

He stopped near the city and looked at his map. Then he drove into London, but he did not find his hotel. He drove round and round for an hour, and then he stopped and got out of his car. A taxi came, and Hans stopped it. “Take me to the Brussels Hotel,” he said. But he did not get into the taxi: he got back into his car. The taxi man laughed, but then he drove to the Brussels Hotel, and Hans followed him in his car. They reached the hotel in two minutes.

根据短文内容,选择正确答案。

【1】Hans went to London by ________.

A. car B. sea C. air D. both sea and land

【2】Hans lost his way in ________.

A. Calais B. London C. Dover D. Brussels

【3】Hans did not find his hotel because ________.

A. he had a map

B. he had no map

C. it was not easy to find the way

D. he was not good at driving

【4】 Hans stopped a taxi and ________.

A. followed it to the hotel

B. got into it

C. laughed

D. drove it to the hotel

【5】 Hans found his hotel in ________.

A. an hour B. two minutes

C. an hour and two minutes D. more than one hour

【答案】

【1】D

【2】B

【3】C

【4】A

【5】D

【解析】

试题分析:这篇短文讲述的是Hans开着自己的车去了伦敦,在伦敦他迷路了,找不到宾馆。他向一个出租车司机求助,开着自己的车跟着司机走,结果两分钟就找到了旅馆。

【1】D细节理解题。根据短文中 He drove to Calais, put his car on the ship, took it off at Dover, and drove to London可知,Hans先开车到Calais,然后做船到Dover,然后再开车到伦敦。由此可知,Hans是既开车,又坐船去伦敦,故应选D。

【2】B 细节理解题。根据短文第一段和第二段中He stopped near the city and looked at his map. Then he drove into London, but he did not find his hotel. He drove round and round for an hour…可知,Hans到了伦敦之后,找不到他的旅馆,他迷路了。故应选B。

【3】C推理判断题。根据文意可知,Hans到伦敦的时候,带着地图,但是他还是找不到旅馆,所以找到路是很难的,故应选C。B和D不符合文意,A选项答非所问。

【4】A 细节理解题。根据短文第二段中The taxi man laughed, but then he drove to the Brussels Hotel, and Hans followed him in his car.可知,Hans找不到旅馆,于是向一名出租车司机寻求帮助,司机开车到了旅馆,Hans自己开车跟着他。由此可知应选A。

【5】D 推理判断题。根据短文中He drove round and round for an hour 以及They reached the hotel in two minutes可知,Hans自己找了一个小时也没找到旅馆,然后他出租车司机求助,司机带着他两分钟就到了旅馆,因此Hans找旅馆用了一个多小时的时间,故选D。C选项不对是因为它没有算上Hans向司机求助的时间。

练习册系列答案
相关题目

【题目】完形填空

One morning thirty years ago, I walked into the Track Kitchen, a ________ where almost everyone came for breakfast. I saw an empty chair next to an old short man. He was ________ a pair of old glasses and a wrinkled(皱) black hat. “He must be from a ________family.” I thought to myself. I asked him, “Could I join you, sir?” He agreed quietly and I sat down to have my ________.

We began a conversation and talked a lot. But we ________ asked each other’s name. I guessed that he might have no money and couldn’t buy anything to eat. So when I went back to the counter and bought a ________ cup of coffee, I asked.

“May I get you something??

“A coffee would be nice.”

Then I bought him a cup of coffee. We talked more, and I got him________ cup of coffee. Finally, I got up to leave, wished him well, and walked to the door. At the door, I met one of my friends. He asked.

“How did you know Mr. Carpenter?”

“Who?”

“The man you were sitting with. He is the CEO of the Channel.”

I could hardly ________it. I was buying a free breakfast ________ one of the richest men in town!

My few hours with Mr. Carpenter changed my life. Now I try to treat ________ with respect(尊敬), no matter(无论) what he wears. What one has doesn’t depend on what he wears.

【1】A. mall B. cinema C. hotel D. restaurant

【2】A. putting B. wearing C. dressing D. having

【3】A. big B. small C. poor D. rich

【4】A. breakfast B. lunch C. dinner D. afternoon tea

【5】A. ever B. always C. often D. never

【6】A. first B. second C. third D. fourth

【7】A. another B. the other C. others D. other

【8】A. hear B. believe C. get D. understand

【9】A. to B. of C. for D. from

【10】A. somebody B. anybody C. everybody D. nobody

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网