题目内容
【题目】
Girl’s Purple Tent It has light weight and is easy to fit together and take down. There are small holes in the windows. These holes let the air in and keep the bugs out. Price: £30(£66) For more interesting things---Tel: 768-3647. | Peng Lai Chun Restaurant A Chinese restaurant. Delicious and great value! You can get a starter, a main course and a drink only for ¥18! Book early because it gets busy! Wednesday: Kids under 8 half price. Tel: 623-2972 |
Dicken’s Books Lincoln Road Monday—Friday, plus one Saturday per month 8 a. m.---4 p. m. £8 per hour Telephone 879-6634 and speak to the shop manager. John Hunter | Summer Fashion Show Golden Shopping Plaza 2:00 P. M. Saturday Men’s and women’s swimwear and summer wear. See 26 pretty and cool models in the latest fashions. All clothing on sale after the show for under $60. For more information: goldenplaza@sina.com |
请根据材料内容,选择最佳选项。
【1】What can we know about the tent?
A. It’s pink B. It’s for boys
C. It’s easy to fit together and take down.
【2】Why is it of great value to eat at Peng Lai Chun Restaurant?
A. Because the food there is cheap and delicious
B. Because it is very busy
C. Because all kids can eat at half price on Wednesdays there
【3】If Susan wants to work as an assistant at Dicken’s Books, she ________.
A. should call John Hunter at 768-3647
B. can earn at most £384 a week
C. A and B
【4】We can’t ______ in Golden Shopping Plaza.
A. buy the clothing on sale for under $60 before the show
B. see women’s swimwear or summer wear
C. see 26 pretty and cool models in the latest fashions
【5】According to the information above, which of the following is NOT true?
A. The assistant at Dicken’s Books has to work for 8 hours a day
B. The holes in the windows of the tent can let the air and bugs in
C. The Summer Fashion Show starts at 2:00 in the afternoon on Saturday
【答案】
【1】C
【2】A
【3】B
【4】A
【5】B
【解析】
本篇文章难度适中,主要讲述四则广告。
【1】细节理解题。根据It has light weight and is easy to fit together and take down可知,安装和拆卸都很容易,故选C。
【2】细节理解题。根据Delicious and great value!You can get a starter, a main course and a drink only for ¥18可知,仅仅需要支付18元,所以是便宜的。故选B。
【3】细节理解题。根据Monday—Friday, plus one Saturday per month 8 a. m.---4 p. m. £8 per hour可知,周一至周五8*8*5=320,每月最多有一次周六上班,8*8*6=384,所以一个星期最多能赚384元,故选B。
【4】细节理解题。根据All clothing on sale after the show for under $60.可知,表演后是低于60美元,故选A。
【5】细节理解题。根据These holes let the air in and keep the bugs out可知,有小洞是让虫子出来,故选B。
对于题干中要求要求找True/False/Not true/Not false这类题,直接看选项。根据选项定位至某一部分进行分析,例如本篇阅读第5题。