题目内容

【题目】 One evening when I was having coffee in a cafe, a boy came to me. He opened a box and took out the shoe-polishing (擦鞋) tools.Before I _______, he had taken off my shoes and begun to shine them.

The boy was busy with his _______ when it suddenly began to rain. People rushed into the cafe for protection from the heavy rain. More and more people hurried in and _______ the boy from me. Hours passed, and it turned _______. I had no shoes on my feet and I kept wondering where he had been. I thought he wouldn't _______ my shoes and I would have to walk home without shoes. When the rain stopped, people started to go out. A waiter was to close the _______. Just as I went to the gate, I saw the boy sleeping on the floor near the gate, _______ he was holding closely a package (包裹) made of his shirt.

I woke him up. Though the boy was _______, he opened the package hurriedly, gave me my shoes,and said _______ to me. I paid him and ________ his shirt for him, which had packaged my shoes. After saying goodbye to the boy, I was on my way home, with the boy still in my mind.

1A.cheeredB.spokeC.stoppedD.slept

2A.jobB.troubleC.homeworkD.discussion

3A.protectedB.borrowedC.keptD.separated

4A.darkB.sunnyC.tidyD.rainy

5A.repairB.cleanC.returnD.wear

6A.caféB.shopC.boxD.market

7A.soB.andC.ifD.or

8A.honestB.lazyC.sleepyD.missing

9A.yesB.welcomeC.helloD.sorry

10A.put downB.put onC.put awayD.put up

【答案】

1B

2A

3D

4A

5C

6A

7B

8C

9D

10B

【解析】

这是一篇记叙文,文章讲述了一个守信的擦鞋的男孩的故事。一个男孩给作者刷鞋,后来因为进入咖啡厅的人太多他被迫和作者分开;作者担心男孩不会归还鞋子,自己可能要光脚回家;咖啡厅关门,作者在门口发现男孩躺在地上睡觉,手里拿着用自己衬衣包裹着的鞋子;作者付款并牢牢记住了这个男孩。由此告诉读者诚实守信的重要性。

1

句意:在我说话之前,他脱下我的鞋子,开始刷鞋。

cheered欢呼;spoke说话;stopped停止;slept睡。根据前文“a boy came to me. He opened a box and took out the shoe-polishing (擦鞋) tools”可知此处表示我还没开始和他讲话,他就脱下我的鞋子,开始刷鞋。此处用动词spoke。故选B

2

句意:这个男孩忙着他的工作,突然开始下雨。

job工作;trouble麻烦;homework家庭作业;discussion讨论。根据前文“he had taken off my shoes and begun to shine them”可知男孩给我刷鞋的时候突然开始下雨,此处用名词job表示工作。故选A

3

句意:越来越多的人匆忙进入,把男孩和我分开了。

protected保护;borrowed借;kept保持;separated分开。根据“More and more people”以及“the boy from me”可知此处用动词短语separate… from…表示把男孩和我分开。故选D

4

句意:几个小时过去,天黑了。

dark黑的;sunny晴朗的;tidy干净的;rainy有雨的。根据前文“One evening when I was having coffee in a cafe”我傍晚在咖啡厅喝咖啡,几个小时之后天变黑了,此处用形容词dark。故选A

5

句意:我想他不会归还我的鞋子了,我不得不要光脚走回家了。

repair修理;clean清理;return回归;wear穿。根据“he had taken off my shoes and begun to shine them”讲述男孩脱下我的鞋子给我刷鞋,可知此处用动词return表示归还我的鞋子。故选C

6

句意:一个服务员准备关咖啡厅。

café咖啡厅;shop商店;box盒子;market市场。根据前文“One evening when I was having coffee in a cafe”我傍晚在咖啡厅喝咖啡,可知此处用名词café。故选A

7

句意:我刚出大门,看到男孩睡在大门附近的地板上,而且他紧紧地拿着用他的衬衣做成的包裹。

so因此;and和;if如果;or否则。前后是并列的关系,用连词and表示和,而且。故选B

8

句意:尽管男孩很困,但是他迅速打开包裹,把我的鞋子给我,并对我说抱歉。

honest诚实的;lazy懒的;sleepy困的;missing失踪的。根据“the boy sleeping on the floor”以及“I woke him up”可知男孩之前在睡觉,被作者叫醒,此处用形容词sleepy表示犯困的。故选C

9

句意:尽管男孩很困,但是他迅速打开包裹,把我的鞋子给我,并对我说抱歉。

yes是的;welcome欢迎;hello你好;sorry抱歉。此处用sorry表示男孩因为没有及时把鞋子还给作者而给作者道歉。故选D

10

句意:我付给他钱,并给他穿上用来裹着我鞋子的衬衣。

put down放下;写下;put on穿上;put away收好;put up张贴。根据“his shirt”可知此处表示穿上衬衣,用动词短语put on。故选B

练习册系列答案
相关题目

【题目】 Every Friday night, Winston would stand at the gate of the railway station, playing his violin happily. He smiled to everyone and many people put money into the hat in front of him. One day, Winston showed up and put his hat on the ground as usual. But different from what he always did in the past days, he took out a large piece of paper and laid it on the ground.

It said—Last night, a gentleman named George Miller left an important thing into my hat by mistake. Please come soon, Mr. Miller. About half an hour later, a middle-aged man rushed to Winston in a hurry and said, “It's you! I know you are an honest man and will certainly be here. ”

Winston asked, “Are you Mr. Miller? Did you lose anything?” “A lottery ticket!” answered the middle-aged man. Winston then returned it to the man. Yesterday when the man knew that his ticket was worth $ 500,000, he was so excited! Then he realized that he threw the ticket together with the money into the young man's hat!

Someone asked Winston, “you play the violin to make money. Why didn't you keep the ticket and take the prize for yourself?” Winston replied, “though I don't have much money, I live happily now. But if I lose honesty, I won't be happy forever."

Judge the flowing sentences true (T) or falseFaccording to the passage.

1Every night Winston would stand at the gate of the railway station.

2Mr. Miller is a gentleman.

3The middle-aged man lost a movie ticket.

4The ticket was worth 500,000.

5Winston is an honest man.

【题目】 One afternoon, Grandpa wanted to bet (打赌) me a big bag of popcorn that I didn't have as many true friends as I thought. I _____ the bet happily.

The next day, _____ I went to school, Grandpa walked towards me and it seemed that he was carrying something in his hand. But I could see _____there. Grandpa said, “Take it. It's a(n) _____ chair. Because it's invisible (隐形的), it will be difficult for you to sit on it. However, if you can sit on it_____, you can use the chair's magic power to tell who your true friends are.”

Then I took the strange invisible chair to school. At break I _____ everyone to stand in a circle (圆圈)and put myself in the middle, with the _____. “Look! Something amazing is coming.” I said, and then tried sitting on the chair. Of course, I missed and fell to the ground. Everyone had a very good laugh. I kept trying to sit on the magic chair again and again. _____ this time I was hovering (盘旋) in midair. Then I really experienced the _____ that Grandpa had ever talked about. Looking around, I saw George, Lucas and Diana holding me up, while some of my schoolmates did nothing but make fun ______ me.

1A.acceptedB.startedC.receivedD.made

2A.afterB.asC.untilD.before

3A.somethingB.nothingC.anythingD.everything

4A.importantB.comfortableC.specialD.expensive

5A.carefullyB.slowlyC.quicklyD.successfully

6A.warnedB.askedC.refusedD.promised

7A.chanceB.popcornC.friendD.chair

8A.FinallyB.ImmediatelyC.NextD.Indeed

9A.funB.magicC.pleasureD.trouble

10A.atB.onC.ofD.for

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网