题目内容
【题目】Cats are creatures of habit. They like to go to sleep about the same time every day and for a certain length of time. They seem to have a natural clock inside them that tells them when to sleep. Cats increase their regular sleep with occasional cat naps(打盹). Some experts feel that humans could also benefit from this habit. Cat naps help to build up energy in the body. They are also a good way to get rid of trouble! Since cats have the same moods as humans, some experts believe that people can improve their moods. People might become happier.
A number of famous people have copied cats by taking cat naps during the day. The naps would usually last from 15 to 30 minutes. Winston Churchill took cat naps. So did Presidents Harry Truman, John F. Kennedy, and Lyndon B. Johnson. These famous men were known for their energy. They were also able to work long hours, often into the night. Napping was their secret.
【1】Naps usually last _________.
A. three hours B. less than half an hour
C. forty-five minutes D. fifty-five minutes
【2】Taking cat naps _________.
A. will make person lazy and tired
B. is a bad habit
C. will make people feel better
D. can help people to become famous
【3】Which of the following statements is NOT true?
A. People should take their naps secretly.
B. Cats have the same moods as people.
C. Some famous people take cat naps.
D. Some people have full energy after they take cat naps.
【答案】
【1】B
【2】C
【3】A
【解析】
试题分析:短文大意:该文介绍了打盹的好处。猫打盹能增加他们有规律的睡眠。打盹经常持续15-30分钟。一些专家认为打盹能改善人的情绪,让人变得更快乐。有一些名人经常在白天模仿猫打盹后,他们精力更充沛,工作效率更高。
【1】B细节理解题。根据第二段的The naps would usually last from 15 to 30 minutes.可知打盹经常持续15-30分钟,因此是少于30分钟。所以选B。
【2】C细节理解题。根据第二段的some experts believe that people can improve their moods. People might become happier.可知打盹能使人变得更快乐。所以选C。
【3】A细节理解题。根据第二段的Napping was their secret.可知打盹只是一些名人的秘密,并不是要建议人们都秘密的打盹。所以A项与文章意思不符。故选A。