题目内容

【题目】

Every year on April 22, Earth Day is celebrated (庆祝) all over the world. It is a time to work towards keeping our earth clean. People plan projects to clean up the land, air and water.

U.S. Senator Gaylord Nelson first thought of the idea for Earth Day in 1962 when he saw polluted rivers and cities covered with smoke. Senator Nelson needed to get support from Americans to clean up the earth. Finally, on April 22, 1970, 20 million Americans celebrated the first Earth Day! Now many countries around the world celebrate it, and so can you. How can you celebrate Earth Day? Here are a few ideas:

Join a clean-up project-Clean up your street or a favorite beach.

Save energy-Turn off the lights when you leave a room, and use public transportation.

Use less water.

Reduce (减少) / Reuse/ Recycle-Practice the three Rs: First, reduce how much you use. Then reuse or recycle what you can.

You can make a difference on Earth Day and every day!

1When was the first Earth Day?

A.On April 22, 1970.B.On April 22, 1962.C.On April 22, 1771.D.On April 22 every year.

2_________ made Gaylord Nelson first think of the idea for Earth Day.

A.The beautiful environmentB.Projects to clean up the land

C.Support from AmericansD.Seeing polluted rivers and cities covered with smoke

3How do people around the world celebrate Earth Day?

A.By using more cars.B.By helping to clean up the land, air and water.

C.By polluting rivers and cities.D.By taking fewer buses.

4Which of the following sentences is NOT true?

A.Americans celebrated the first Earth Day.B.Three Rs mean reduce, reuse and recycle.

C.Now about 20 million people celebrate the Earth Day.D.People celebrate Earth Day by helping to do some public cleaning.

5The best title of this passage is _________.

A.Three RsB.A Clean-up ProjectC.Celebrate Earth DayD.Save Energy

【答案】

1A

2D

3B

4C

5C

【解析】

本文主要讲述庆祝地球日的相关内容。

1细节理解题。根据“Finally, on April 22, 1970, 20 million Americans celebrated the first Earth Day!”可知,在1970422日庆祝了第一个地球日。故选A

2细节理解题。根据“U.S. Senator Gaylord Nelson first thought of the idea for Earth Day in 1962 when he saw polluted rivers and cities covered with smoke.”可知,当他看到污染的河流和城市被烟雾笼罩时,盖洛德·纳尔逊第一次想到地球日的想法。故选D

3推理判断题。A:更多地使用汽车;B:通过帮助清理土地,空气和水;C:污染河流和城市;D:更少地乘坐公交车。根据常识可知,C项错误;根据“Save energy-Turn off the lights when you leave a room, and use public transportation.”可知,要节约能源,多使用公共交通少开车,AD错误;根据“Join a clean-up project-Clean up your street or a favorite beach.”可知,参加清理项目可以作为庆祝地球日的方法。故选B

4推理判断题。A:美国人庆祝第一个地球日。根据“Finally, on April 22, 1970, 20 million Americans celebrated the first Earth Day!”可知,美国人庆祝了第一个地球日,该项表述正确;B:三个R代表减少、重复使用和循环利用。根据“Reduce (减少) / Reuse/ Recycle-Practice the three Rs…”可知,三个R代表减少、重复使用和循环利用,该项表述正确;C:现在大约有2000万人庆祝地球日。根据“Finally, on April 22, 1970, 20 million Americans celebrated the first Earth Day!”可知,1970422日,2000万美国人庆祝了第一个地球日,而不是现在,该项表述错误;D:人们通过帮助做一些公共清洁来庆祝地球日。根据“Join a clean-up project-Clean up your street or a favorite beach.”可知,可以做一些清洁工作来庆祝地球日,该项表述正确。故选C

5最佳标题题。A:三个RB:一个清洁项目;C:庆祝地球日;D:节约能量。分析文章内容可知,本文主要讲述庆祝地球日的相关内容。故选C

练习册系列答案
相关题目

【题目】 Emma has just finished travelling alone in Europe. Are you interested in her journey? Let’s read some of her travel diaries.

Emma

June 12 at 19:35·New York

I am so excited. Also a little nervous! I am off on a journey on my own. Yes! Alone! I am feeling so brave and can' t wait to start. I am going to Europe to see some cities I really want to visit. It is great because I can choose what I want to do in each city. I am going to travel by train in Europe.

Emma

June 15 at 15:30·Salzburg

Now I am in Salzburg, Austria. The quiet hills of Austria are a great place to relax. The movie The Sound of Music was filmed around this area. I can enjoy the view of the mountains and the river from my hotel window. Mozart, the famous musician, was from here. There are many classical concerts here.

Emma

June 17 at 8;15·Armsterdam

The train ride to Amsterdam was a long one. It gave me time to write some postcards to send back home. Amsterdam is a fun city, full of friendly locals and tourists. I spent the whole day visiting the art museums here. The museums are historic and filled with beautiful art.I also took a boat ride along the river.

Emma

June 19 at 21:20·Copenhagen

Travelling aloneI have been very careful to keep safe. Luckily I am in CopenhagenDenmarkand I am told that it is one of the safest places in the world. There is very little crime(犯罪)here. Andersena famous writer of children's bookswas born in this city. I bought two of his fairy tale books.

1Emma was looking forward to this travel because .

A.she had never taken a train ride before

B.she could do anything she liked on the journey

C.she hoped to keep herself away from the busy life

2From the passage, we can know Salzburg is a great place for .

A.enjoying classical musicB.buying children’s booksC.visitig history museums

3In Amsterdam, she .

A.climbed the beautiful mountains

B.traveled along the river in a boat

C.wrote some postcards in her hotel

4She didn’t need to worry about her safety in Copenhagen because .

A.there was very little crime there

B.the city was full of friendly people

C.she thought she was careful enough

5We can know that_____from the passage.

A.Emma has little interest in art

B.Emma is a brave but careless girl

C.Emma’s travels were enjoyable and special.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网