题目内容

【题目】两篇根据短文内容,从每小题A、B、C三个选项中选出一个最佳答案。

Do you like to play the game Angry Birds? Maybe your answer is yes. As a kind of online game, it’s popular with people of all ages. It’s really an interesting game. But do you know there will be a lot of Angry Birds-themed activity parks around the world?

The first two parks opened in Finland in 2012, and a few other parks are going to open in the UK. However, people still don’t know when and where Angry Birds-themed activity parks will open.

Angry Birds-themed activity parks have many interesting places for children to play. They like them very much. People can see the characters (人物) and colors from the game in the park. People can also play the Angry Birds game on large screens in the park.

Peter Vesterbacka is an officer of Angry Birds Company. The company wants to invite people to go out and have fun in Angry Birds-themed activity parks.

【1】Angry Birds is a _______.

A. game B. story C. film

【2】Angry Birds is popular with _______.

A. children B. boys C. people of all ages

【3】How many Angry Birds-themed activity parks opened in Finland in 2012?

A. One. B. Two. C. Three.

【4】What does Peter Vesterbacka do?

A. He is a postman.

B. He is an officer.

C. He is a scientist.

【5Which of the following is Not true?

A. Angry Birds is very interesting.

B. There are large screens in Angry Birds-themed activity parks.

C. Angry Birds-themed activity parks will open in China in 2015.

【答案】

【1】A

【2】C

【3】B

【4】B

【5】C

【解析】

试题分析:这篇短文主要介绍了网上的热门游戏---愤怒的小鸟的开发以及人们对它的喜爱,并以愤怒的小鸟为主题,举行了许多活动,并且受到孩子们的欢迎。

【1】A根据第一句话Do you like to play the game Angry Birds?的描述可知Angry Birds是一门游戏。故答案选A。

【2】C根据文中As a kind of online game, it’s popular with people of all ages描述,可知愤怒的小鸟这一游戏深受各年龄段人的喜爱。故答案选C。.

【3】B根据文中第二段第一句话The first two parks opened in Finland in 2012,描述可知2012年芬兰有两家愤怒的小鸟主题活动公园开放。故答案选B。

【4】B根据文中Peter Vesterbacka is an officer of Angry Birds Company. 的描述,可知答案选B。

【5】C根据文中...It’s really an interesting game的描述,可知A正确;根据文中... People can also play the Angry Birds game on large screens in the park.描述可知B正确。通过对全文的理解,文中没提到,故C是错误的。

练习册系列答案
相关题目

【题目】【江西省南昌市2015年中考英语试题】请先阅读下面短文,掌握其大意,然后根据短文内容从下面方框内的七个选项中选择五个还原到文中,使短文意思通顺、结构完整,并在答题卷上将其序号涂黑。(每小题2分)

Hip-hop Planet

【1】 Countrieslike France, Brazil and even Japan have their own hip-hop culture. But where did this strange speaking-singing style come from? Many centuries ago, in West Africa, traditional storytellers played musical instruments while they were telling stories. When this tradition travelled from West Africa to the USA, it developed into different musical styles. For example, blues and jazz. 【2】 And in the 1970s, there were many poor areas in New York. There wasn’t any money for music lessons in schools, so kids made their own music. Teenagers Afrika and DJ Here played their records outside in the streets. Everybody joined in. MCs had rapping(说唱) competitions. Every week, there were talented new dancers, new DJs and new MCs. Hip-hop culture was born.

【3】 It was 1980. I was at a party in New York. There was a young DJ at the party. He was playing records. While he was putting a record on, a kid picked up a microphone(话筒) and begantapping. Some other kids were break-dancing to the music. It was loud and boring, and I

hated it. I preferred jazz.

【4】 Today’s successful American artists like Missy and her friend Tim heard it on the radio when they were growing up.

The last time I heard hip-hop, I was in West Africa. 【5】 I was going to interview a traditional storyteller when I met a young hip-hop artist, He told me there are hundreds of rap groups in Africa today. We live on a hip-hop planet.

A. I remember the first time I heard hip-hop.

B. You can find hip-hop everywhere you go.I was writing a book about African-Americans.

C. Many Americans gave music lessons to poor children.

D. These styles all started in poor African-American areas.

E. During the 1980s, hip-hop became popular all over the USA.

F. Some people don’t like hip-hop because of its spoken words.

【题目】山东省济宁市2015年中考英语试题阅读理解(共 16 小题,计 24 分)

阅读下面短文,从每小题 A、B、C、D 四个选项中,选出能回答所提问题或完成所给句子的最佳答案。

A

Show your Art Talent

Hand in a drawing of your favorite place in school and get a chance to win PRIZES!

Your drawing may be a picure of the gate,the dining hall,the field,the classroom or even the toilet!

Along with your picture,include a short description(3—5sentences)explaining why that place is special for you!

All winning picture will be on show outside the school hall for the whole month of June!

1st prize--$100

2nd prize --$70

3nd prize -$50

5 Comfort prizes of $30 each

Your picture can be either or black-and-white.All drawings must be handed in to your Art teacher by May 30,2015.

All LCPS students are encouraged to join!

Organized by:

Lion City Primary School (LCPS) Prizes sponsored(赞助)by:

(Art Department) Lucky Books and Stationery

【1】Which of the following would be a proper picture for the competition?

2Besides your picture, you must write about _____.

A.why you like the place so much

B. why drawing is your favorite hobby

C. whether you think you can win

D. when you started learning to draw

3According to the ad(广告), all winners can get ____.

A.a $100 prize

B. a $70 prize

C. a favorite place in school

D. their pictures on show

4The competition is organized by ___________.

A.an Art teacher B. LCPS Art Department

C. the headmaster D. Lucky Books & Stationery

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网