题目内容
【题目】两篇根据短文内容,从每小题A、B、C三个选项中选出一个最佳答案。
Do you like to play the game Angry Birds? Maybe your answer is yes. As a kind of online game, it’s popular with people of all ages. It’s really an interesting game. But do you know there will be a lot of Angry Birds-themed activity parks around the world?
The first two parks opened in Finland in 2012, and a few other parks are going to open in the UK. However, people still don’t know when and where Angry Birds-themed activity parks will open.
Angry Birds-themed activity parks have many interesting places for children to play. They like them very much. People can see the characters (人物) and colors from the game in the park. People can also play the Angry Birds game on large screens in the park.
Peter Vesterbacka is an officer of Angry Birds Company. The company wants to invite people to go out and have fun in Angry Birds-themed activity parks.
![]()
【1】Angry Birds is a _______.
A. game B. story C. film
【2】Angry Birds is popular with _______.
A. children B. boys C. people of all ages
【3】How many Angry Birds-themed activity parks opened in Finland in 2012?
A. One. B. Two. C. Three.
【4】What does Peter Vesterbacka do?
A. He is a postman.
B. He is an officer.
C. He is a scientist.
【5】Which of the following is Not true?
A. Angry Birds is very interesting.
B. There are large screens in Angry Birds-themed activity parks.
C. Angry Birds-themed activity parks will open in China in 2015.
【答案】
【1】A
【2】C
【3】B
【4】B
【5】C
【解析】
试题分析:这篇短文主要介绍了网上的热门游戏---愤怒的小鸟的开发以及人们对它的喜爱,并以愤怒的小鸟为主题,举行了许多活动,并且受到孩子们的欢迎。
【1】A根据第一句话Do you like to play the game Angry Birds?的描述可知Angry Birds是一门游戏。故答案选A。
【2】C根据文中As a kind of online game, it’s popular with people of all ages描述,可知愤怒的小鸟这一游戏深受各年龄段人的喜爱。故答案选C。.
【3】B根据文中第二段第一句话The first two parks opened in Finland in 2012,描述可知2012年芬兰有两家愤怒的小鸟主题活动公园开放。故答案选B。
【4】B根据文中Peter Vesterbacka is an officer of Angry Birds Company. 的描述,可知答案选B。
【5】C根据文中...It’s really an interesting game的描述,可知A正确;根据文中... People can also play the Angry Birds game on large screens in the park.描述可知B正确。通过对全文的理解,文中没提到,故C是错误的。