题目内容

【题目】阅读理解
B
This is a song. Millions of Americans will hear this song on New Year’s Eve. It is called Auld Lang Syne (《友谊天长地久》). It is the traditional music played during the New Year’s celebration.
Auld Lang Syne is an old Scottish poem. It tells about the need to remember old friends. The words “Auld Lang Syne” means “old long since”. No one knows who wrote the poem first. However, a version (版本) by Scottish poet Robert Burns came out in 1796. The words and music we know today first appeared (出现) in a songbook three years later.
The song is played in the United States mainly on New Year’s Eve. The version you are hearing today is by the Washington Saxophone Quartet. As we end our programme with Auld Lang Syne, I would like to wish all of our radio friends a very Happy New Year! This is Buddy Thomas. Thanks for listening.
(1)Where is the passage from?
A.A storybook.
B.A magazine.
C.A TV programme.
D.A radio programme.
(2)Who is telling the song Auld Lang Syne to us?
A.Robert Burns.
B.The Washington Saxophone Quartet.
C.Buddy Thomas.
D.We don't know.
(3)When is Auld Lang Syne mainly played in the USA?
A.On New Year's Eve.
B.On Christmas Eve.
C.On weekend.
D.On holidays.
(4)What is Auld Lang Syne at first?
A.A piece of music.
B.A poem.
C.A play.
D.A story.
(5)What's Auld Lang Syne about?
A.It's about the history of Scotland.
B.It's about an Scottish writer.
C.It's about the need to remember old friends.
D.It's about the radio friends.

【答案】
(1)D
(2)C
(3)A
(4)B
(5)C
【解析】《友谊天长地久》是一首在新年时播放的传统音乐,这是一首古老的苏格兰诗,大意思别忘了老朋友。
(1)推理判断。根据文章最后thanks for listening谢谢收听,可知这是一个广播节目。故选D。
(2)细节理解。根据文章最后This is Buddy Thomas可知答案是C。
(3)细节理解,根据第三段第一句The song is played in the United States mainly on New Year’s Eve可知这首歌主要在新年前夕被演唱,故选A。
(4)推理判断。根据第二段Auld Lang Syne is an old Scottish poem和No one knows who wrote the poem first.没人知道谁写了这首诗,可知B正确。
(5)细节理解。根据第二段第一句It tells about the need to remember old friends,故选C。

练习册系列答案
相关题目

【题目】根据短文内容,判断正(T) 误(F) 。
B
Country music is very old. It came from the United States, Canada, Ireland, and Great Britain. Country music is a mixture of music from all of these places.
  In the American West, cowboys had to take care of the cattle. They had to watch them all day and night because the cattle were nervous and sometimes ran away. A cowboy's life was lonely and dangerous. When he was alone in the desert with the cattle, he drank strong coffee with lots of caffeine to stay awake at night. He also sang music to the cattle to make them quiet. He sang about the stars and the moon, about his family and his friends. The cattle listened to the cowboy and went to sleep. They did not run away if he sang beautiful and peaceful music.
  In the American South, many people came from Ireland, Scotland, and England. Other people came from France and Canada. They enjoyed their own kind of music. They used guitars, violins and harmonicas, too. They also added instruments from their homes, like bottles and spoons. When they visited their friends and families on holidays like Thanksgiving Day, they usually sang and played country music.
  Country music describes life. It talks about love, jobs, home and money. It talks about friends and enemies, trucks and highways, farms and crops. People in many parts of the world like country music because everyone knows something about these ideas. Also, many country music fans wear Western clothes and dance together to country music. Many bands all over the world now perform country music.
(1)Country music came from the American West and the American South.
(2)Many fans like to dance to country music.
(3)Cowboys always stayed alone in the desert.
(4)Country singers sing about unusual ideas.
(5)The cattle became calm when they listened to the cowboy's songs.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网