题目内容

【题目】

Since;picture,mention,working,large,attention,invent,electricity,project,how,borrow,low

Most people think that only a genius(天才)can invent. That is not true. Many of the tools and products we use in our daily life were1by ordinary people by accident.

William Kamkwamba grew up on a farm in a small village in Malawi, Africa. When he was 14,he had to drop out of school 2his parents couldn't earn enough money to send him to school anymore.

One day,when William felt the wind,he began to think3it could be used. He4a book from the library called Using Energy,which had 5of windmills(风车)in it.Although the book didn't talk about using wind to produce6,it gave him his idea.

William started 7on a model of a windmill and he used it to power a radio! He then built a much8windmill than usual with old pieces of junk.The villagers were amazed when they saw he used it to power four light bulbs and to charge(使充电) their mobile phones !

William's windmill drew a lot of9and he even wrote a book about his story.Now he travels around the world, speaking about his 10and developing other inventions to help people.

【答案】

1invented

2since

3how

4borrowed

5pictures

6electricity

7working

8larger

9attention

10project

【解析】

大多数人认为发明是天才才能做的事,然而事情并不是这样的。本文介绍了William Kamkwamba这位平民发明家的故事。

1句意:许多我们日常生活使用的工具和产品是被普通人碰巧发明出来的。

根据上文“Most people think that only a genius can invent. That is not true.”可知,并不是只有天才能发明,所以这里是说普通人也能发明;表示东西被发明出来,要用被动语态,故答案为invented

2句意:当他14岁的时候,由于父母挣不到足够的钱送他上学,他不得不辍学。

根据句意可知,“他不得不辍学”的原因是“父母挣不到足够的钱”,所以设空处用since引导原因状语从句,表示“由于”。故答案为since

3句意:一天,当威廉感受到了风,他开始考虑如何使用它。

根据“…it could be used.”可知,这里是说他在考虑如何使用风,用how引导宾语从句,表示“如何”,故答案为how

4句意:他从图书馆借了一本名叫《使用能源》的书,里面有风车的图片。

根据“…a book from the library…”可知,图书馆里的书只能是借的,由于本文讲述的是过去的事,所以用一般过去时,故答案为borrowed

5句意:他从图书馆借了一本名叫《使用能源》的书,里面有风车的图片。

根据a bookwindmills in it可知,书上的风车只能是图片,windmills是复数,所以图片也不止一张,要用复数形式,故答案为pictures

6句意:虽然书上没有讲使用风能发电,但它给了他灵感。

根据下文“…he used it to power a radio!”可知,他使用风车模型给收音机通电,所以他的灵感是用风能发电,故答案为electricity

7句意:威廉开始制作一个风车模型,并用它给收音机通电!

根据 “a model of a windmill”可知,上文说威廉想要用风能发电,所以这里应该是制作风车模型,用动词makestart doing开始做某事,所以work要用动名词形式作宾语,故答案为working

8句意:然后他用废旧垃圾建造了一个比正常更大的一架风车。

根据“…he used it to power four light bulbs and to charge their mobile phones!”可知,这次的风车模型能给更多设备通电,所以模型应该比之前的大;根据than可知这里是比较结构,所以用large的比较级,故答案为larger

9句意:威廉的风车吸引了许多关注,他甚至把自己的故事写成了一本书。

根据“…he even wrote a book about his story.”可知,他的故事写成了一本书,说明他得到了很多关注,故答案为attention

10句意:现在他周游世界,讲述着他的项目并研发其他发明来帮助别人。

根据上下文可知,他周游世界讲述的应该是自己发明的风力发电项目,形容词性物主代词his后跟名词,project是名词,意为“计划,项目”,故答案为project

本题题型为选词填空,选择给定词语时,在考虑文章大意的前提下,还应该注意句子所用的结构或时态,以及所填写的词在句子中的位置。通过这些判断,适当改变词汇形式,以符合题目的要求。例如小题8根据语境推测出设空处表示“大”,还需要结合than usual来确定这里要用比较级结构,所以答案为larger

练习册系列答案
相关题目

【题目】 One morning, Ann’s neighbor Tracy found a lost dog walking around the local elementary school. (A) She asked Ann if she could keep an eye on the dog. Ann said that she could watch it only for the day.

Tracy took photos of the dog and printed off 400 FOUND fliers (传单), and put (B) them in mailboxes. Meanwhile, Ann went to the dollar (C) store and bought something for the pet dog, warning her two sons not to fall in love with the dog. At the time, Ann’s son Thomas was 10 years old, and Jack, who was recovering from a heart operation, was 21 years old.

Four days later Ann was still looking after the dog. By that time they had started to call it Riley. When she (D) arrived home from work, the dog threw itself against the screen door and barked madly at her. As soon as she opened the door, Riley rushed into the boys’ room. There Ann found Jack suffering from a heart attack. Riley ran over to Jack, but as soon as Ann bent (弯腰) over to help (E) him the dog went silent.

“If (F) ________ hadn’t come to get me, the doctor said Jack would have died, “Ann reported to a local newspaper. At this point, no one had called to ask for the dog, so Ann decided to keep it.

The next morning Tracy got a (G) ________. A man named Peter recognized (认出) his lost dog and phoned the number on the flier. Tracy started crying, and told him. “That dog saved my friend’s son.”

(H) 彼得开车前往安的家去取回他的小狗, and saw Thomas and Jack crying in the window. After a few moments Peter said, “Maybe Odie was supposed to find you, maybe you should keep it.”

1将画线部分(A)改写为:She asked Ann if she could ________ ________ the dog.

2画线部分(B)(E)分别指代的是:________;________

3写出画线部分(C)(D)的同义词或近义词:________;________

4(F)(G)的空白处分别填入一个适当的单词:________;________

5将画线部分(H)译成英语:________________________

【题目】 When is it time to retire? For many athletes, who spend their youth fighting for their dreams and honors, this is a difficult question.

Ning Zetao, China's world champion swimmer, decided to answer it on March 6. the day he turned 26 years old.

“I have no fear for either the past or the future. Today I want to say goodbye to the swimming pool and start a new chapter in my life...The way to success is never easy, push yourself and DO NOT SETTLE To swimming, to youthfulness,” wrote Ning on his account on Sina Weibo.

Born in 1993, Ning attended China's national swimming championship in 2013 and won the men's 50m and 100m events. In 2014, he won four gold medals at the Asian Games. He also set a new Asian record in the 100m event in September.

In August, 2015, Ning made history by winning the men's 100m freestyle title at the FINA.World Aquatics Championship in Kazan, Russia, becoming the first Asian swimmer to ever win a medal at the FINA world championship.

However, his career has been on the slide since. He failed to make the 100m final at the 2016 Rio Games. In December 2018, Ning attended the last event in his professional career in Australia where he won the men's 100m freestyle event. He did not compete in any following competition because of injury.

His family said he would go back to school. After all, every ending is a new beginning.

1Ning Zetao announced his retirement____________.

A.in the newspaperB.over the radio

C.on TVD.through the Internet

2Ning Zetao won his first gold medal at the international event in____________.

A.2013B.2014C.2015D.2018

3His career started to get worse after____________.

A.the 2014 Asian GamesB.the National Swimming Championship

C.the 2016 Rio GamesD.the 2015 FINA World Championships

4From Nings announcement, we can learn that____________.

A.he is a talented athlete.B.he is hardworking and confident.

C.his dream is to go to universityD.he gave up his career because of his injury

【题目】 Are you interested in intelligent robots?Now let's get to know three kinds of robots which have different skills.

Fish— like Robot This orange fish is not a real fish.Its name is Smart Tuna.It's a robot that looks like a fish and swims in the water.It can help people find where a pipeline(管道)is broken When it finds holes, it makes a loud noise to tell workers about it.Sometimes the pipeline is very narrow. People cannot get into it to look for the problem, but Smart Tuna can.

Hot Pepper Pepper can understand your feelings by studying your face's emotions, voice and body languages.It has a strong computing “brain”, camera and recording device(装置).It can “feel”whether you are happy or sad and interact(互动) with you like a man.For example, when you laugh, Pepper will laugh and cheer with you.Pepper can work as a receptionist(接待员)in hospitals, banks and companies.It can also help people to choose and buy things, just like a salesperson.

You You You You is from China.It is 28 m tall, 60 kg, with two big blue eyes.In fact, its eyes are touch screens.You You can talk to people.It will track(跟踪 )where you are and turn its head towards you.You You can move fast on its wheels.It can also sing and dance well.You you doesn't need people to introduce it, because the robot can introduce itself!

根据短文内容,选择最佳选项,并在答题卡上将选定答案的字母标号涂黑。

1What is Smart Tuna used for?

A.It is used for testing if the pipeline is narrow.B.It is used for searching holes in the pipeline.

C.It is used for connecting between the workers.D.It is used for making strange noise in the pipeline.

2According to the passage, what can't Pepper do?

A.Laugh and cheer with you.B.Work like a salesperson.

C.Look over your body.D.Understand your feelings.

3What do these three robots have in common?

A.They all look like humans.B.They all have their own names.

C.They all solve problems.D.They all sing a few songs.

4Which of the following is TRUE about You You?

A.You You can move quickly on its two feet.B.You You likes to be introduced by others.

C.You You has two blue eyes made of lights.D.You you can not only sing but also dance.

5The writer wrote the passage mainly to_________.

A.tell people what intelligent robots can do.B.introduce how many kinds of intelligent robots.

C.ask people to play with intelligent robots.D.call for scientists to invent more intelligent robots.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网