题目内容

【题目】 Answer the questions(根据短文内容回答下列问题):

"Mom I dreamed about you all night I dreamt that you had come back to me but I know you are gone……" says a post80s girl named Lulu in a Sina Weibo post

Lulu has been " talking " to her deceased(已故的) mother through her microblog for the past four years Her act has moved millions of Chinese netizens Xinhua reported last Tuesday

The girl from Shenyang posted the first to her mother on June 2012 just over a week after her mother passed away " I will keep talking to you until I leave the world" Lulu wrote Since then she has kept updating her post almost every day expressing how she misses her mother and also shares exciting or sad moments of her daily life

Lulu said it's her way to "keep in touch" with her mother as she used to talk with her three to four time a day when she was alive

During the past four years she has posted over 1200messages and got 86583followers so far One internet user said " Every tweet moves me to tears and thank you for reminding more people to cherish(珍惜) each day we have with our mother" Another said this was the most touching microblog ever

Lulu said she was pleased that her microblog made more people realize their filial (子女的) duties and she hopes young people could take more time to be with their parents

1Where did Lulu write letters to her deceased mother in Sina Weibo or Xinhua Daily

_______________________

2When did Lulu post the first message to her mother

______________________

3How often did Lulu use to talk to her mother when she was alive

____________________

4How many followers has Lulu got in the past four years

_____________________

5After reading the blogs what did some people think of it

________________________

6What can people get from Lulu's blog

________________________

【答案】

1(InSinaWeibo

2In June 2012/ Just over a week after her mother passed away

3Three to four times a day

4Lulu has got86583 followers

5They thought it was touching/grateful/moving/one of the most touching microblog ever/ They thought the blog reminded them to cherish each day one has with his or her mother

6People can get the message that in the family children should have their filial duty and young people need to take more time to be with their parents

【解析】

文章大意:本文介绍一个叫露露的女孩为怀念已逝母亲写了4年微博,每天更新微博,和母亲对话,倾诉对母亲的思念,告诉母亲她的事情,微博感动很多粉丝。

1细节理解题,根据"Mom I dreamed about you all night I dreamt that you had come back to me but I know you are gone……" says a post80s girl named Lulu in a Sina Weibo post.可知这个女孩在新浪微博上给已故的母亲写信,故答案为:(InSinaWeibo

2细节理解题,根据The girl from Shenyang posted the first to her mother on June2012just over a weekafter her mother passed away.可知这个来自沈阳的女孩在20126月,也就是她母亲去世一周后给给母亲寄出第一封信,故答案为:In June2012/ Just over a week after her mother passed away

3细节理解题,根据she used to talk with her three to four time a day when she was alive.可知在她母亲还活着的时候,她每天会跟她说三到四次话,故答案为:Three to four times a day

4细节理解题,根据 she has posted over 1200messages and got 86583followers so far.可知已经有了86583个粉丝,故答案为:(Lulu has got86583 followers

5细节理解题,根据One internet user said " Every tweet moves me to tears and thank you for reminding more people to cherish(珍惜) each day we have with our mother" Another said this was the most touching microblog ever.可知互联网用户是感动的,有的用户感谢她提醒自己珍惜和母亲在一起的每一天,有的说这是最感人的微博等,故得出答案为:They thought it was touching/grateful/moving/one of the most touching microblog ever/ They thought the blog reminded them to cherish each day one has with his or her mother

6细节理解题,根据Lulu said she was pleased that her microblog made more people realize their filial(子女的)duties and she hopes young people could take more time to be with their parents,可知人们可以得到这样的信息,在家庭中孩子应该有孝心,年轻人需要花更多的时间和父母在一起,故答案为:People can get the message that in the family children should have their filial duty and young people need to take more time to be with their parents

练习册系列答案
相关题目

【题目】Choose the words or expressions and complete the passage(选择最恰当的单词或词语完成短文)

Do you feel cool and calm If your answer is no, you're not alone. In today's society, many people find it difficult to slow down. Fastpaced lifestyles make it hard for many to really relax. The good news is you needn't _____to a nice place for relaxation. You can experience these in the middle of a stressfilled life.

Better thinking

The ability of relaxation depends more on your thinking than your situation. The next time when you suffer from worry, think about the situation. What is the problem? What is the cause? Most importantly, what can you do about it? Then, make an"action plan"or a"todo list"to help you feel less worried. _____, if the situation is not in your hands, you should let it go. Take a walk, exercise and talk to a friend to get your mind off the problem.

A habit of relaxing

Even the busiest people arrange short periods of relaxation into their timetable. They do so because they know it's_____. The time you spend relaxing is an important period. A 10minute break in the middle of a long workday can increase your productivity(生产力). You can find an _____, such as exercise, a hot bath or favourite TV show, to make you come to life, A few restful hours of doing something you really enjoy may help you to face a busy week.

Restful sleep

Unfortunately, not being able to relax causes some people to lose their most important rest: sleep. If that's you, write everything on your mind in your diary before going to bed. Write down both problems and possible_____. This can help you release thoughts that might prevent you from getting needed sleep

Finally, _____your disadvantages. You can't do everything perfectly, but you can get the rest and relaxation you need to do many things better.

1A.captureB.escapeC.discoverD.manage

2A.SoB.HoweverC.Above allD.As a result

3A.necessaryB.dramaticC.commonD.traditional

4A.placeB.locationC.activityD.event

5A.ideasB.exercisesC.suggestionsD.solutions

6A.denyB.explainC.recognizeD.catch

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网