题目内容

【题目】John and Rose are good friends. They are from Canada. But they are in China now. They are in the same school. But__they__are__in__different__classes. John is in Class One. He likes Chinese very much. Rose is in Class Two. Her favourite subject is English, but she doesn't like Chinese. John's mother is a teacher. His father is a driver. Rose's mother is a nurse. Her father is a worker.

26题判断正(T)误(F);27—29题简略回答问题;30题将文中画线句子译成汉语。

1Rose likes Chinese very much.

2Where are they from?

________________________________________________________________________

3What is John's mother?

________________________________________________________________________

4What is Rose's father?

________________________________________________________________________

5________________________________________________________________________

【答案】

1F

2Canada

3She is a teacher.

4He is a worker.

5但是他们在不同的班级。

【解析】

本篇文章难度适中,主要介绍约翰和罗丝以及他们的父母。

1细节理解题。根据Rose is in Class Two. Her favourite subject is English, but she doesn't like Chinese可知,罗丝不喜欢语文,故填F。

2细节理解题。根据They are from Canada可知,他们来自加拿大,故填Canada。

3细节理解题。根据John's mother is a teacher可知,约翰的妈妈是老师,故填She is a teacher。

4细节理解题。根据Her father is a worker可知,她的爸爸是工人,故填He is a worker。

5翻译题。but但是;different不同的。故填“但是他们在不同的班级”。

问答型阅读理解做题方法:

(1)快速通读课文,掌握文章大意。

浏览完题目后,带着问题快速通读全文,对文章的大意有一个初步的了解,同时找到文章中的关键句,并确定第二遍细读的重点部分,对于不影响理解和做题的部分可以一带而过,更不必在个别词上花时间。

(2)提取有效信息,根据题目要求进行改写。

在速度短文后,再回头看题后的问题。这时,能一锤定音的答案就先写好,不能马上确定的答案,根据第一遍速读时的印象到原文中找相关的信息,再进行推敲。尽管有相当的一部分题在原文中能找到答案,不需要推敲,但是大多数还是需要大家进行改写和重组的。

(3)仔细推敲,认真复查

做完题目后,要立足整体,将完成后的句子再通读一遍,看看所改写的句子是否流畅,语句是否通顺。同时还要照顾原文,看看答案是否与原文意义相符,时态一致。确保答案正确,大小写无误,语法正确,逻辑合理。

练习册系列答案
相关题目

【题目】语篇补全 阅读下面的短文,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项补全 短文。选项中有一项为多余选项。

A man died and was on his way to another world, either heaven (天堂) or hell (地狱). When he was halfway there, he saw a beautiful and huge palace. The owner came out and asked the man to stay and live in the palace.

The man said: “I always worked hard all my life. 1.

The owner of the palace said: “If so, there is nowhere else better than here for you. There is a lot of seafood and many other delicious foods in my palace. You can eat anything you want without anyone stopping you. And it’s sure that you need to do nothing.”

“That is great! This must be heaven!” said the man. And he lived comfortably in the palace without thinking too much.2 But day by day, he felt a bit lonely (孤独的) and bored.

So he went to the owner and said: “Just eating and sleeping every day is very boring. 3 Could you help me find a job?”

The owner replied: “Sorry, there are no jobs here at all.”

4“I really can’t stand this kind of life any more,” he said. “If you do not give me a job, I will choose to go to hell, because even going there is better than staying here!

The owner of the palace smiled. “Where do you think we are now?” he said. “Heaven? We are actually in hell!”

A. After another few months, the man could not stand it any more and went to the owner again.

B. At first, the man felt very happy with a life of eating and sleeping.

C. A few months later, the man felt bored and found himself a job.

D. And now I just want to eat and sleep without doing any work.

E. Now I’m losing interest in this kind of life.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网