题目内容

【题目】 A little boy invited his mother to come to his teacherparent meeting, but the little boy was very upset. Although his mother was a beautiful woman, there was a scar (伤疤) on her right face. The boy never wanted to talk about why or how she got the scar. At the meeting, the people saw the mother with a scar, and the little boy felt embarrassed and hid himself from everyone, listening to a conversation between his mother and the teacher.

The teacher asked carefully, “How did you get the scar on your face?”

The mother answered, “When my son was a baby, he was in a room, and the room caught fire. Everyone was too afraid to come in, so I went in. When I was running to his bed, I saw a piece of wood coming down and I placed myself over him trying to protect him. I was senseless (无知觉的), but luckily, the fireman came in and saved both of us.” She touched the scar on her face. “This scar will be lasting, but to this day, I have never regretted what I did.”

At this point, the little boy came out running toward his mother with tears in his eyes. He held his mother in his arms.

根据短文内容,判断下列句子正误。正确的用“A”表示,不正确的用“B”表示。

1A little boy invited his father to come to his teacherparent meeting.

2The little boy knew how his mother got the scar before the teacherparent meeting.

3The boy hid himself because he felt embarrassed.

4His mother has regretted what she did for the little boy.

5The passage is about “The Greatest Love in the World.”

【答案】

1B

2B

3A

4B

5A

【解析】

本文介绍了一个小男孩不希望妈妈去参加第一次家长会,因为妈妈的脸上有一个伤疤;但是妈妈还是坚持去了,孩子在妈妈和老师的谈话中知道了这个伤疤的来历后,为自己的行为感到羞愧。

1细节理解题。根据“A little boy invited his mother to come to his teacherparent meeting, but the little boy was very upset.”一个小男孩邀请他的妈妈去参加家长会,不是爸爸。因此题干表述错误。故选B

2细节理解题。根据“The boy never wanted to talk about why or how she got the scar.”可知,这个小男孩从来没有想过他的妈妈这个伤疤是怎么来的。也就是在家长会之前这个男孩并不知道妈妈们的伤疤是怎么来的。因此题干表述错误。故选B

3细节理解题。根据“At the meeting, the people saw the mother with a scar, and the little boy felt embarrassed and hid himself from everyone, listening to a conversation between his mother and the teacher.”可知,在家长会上,人们看到了他的妈妈,这个男孩很窘迫并把自己隐藏起来。因此题干表述正确。故选A

4细节理解题。根据第三段以及句子“This scar will be lasting, but to this day, I have never regretted what I did.”可知,家里起火时,没有人敢冲进去,为了救自己的儿子它冲进火里,但是她从来不后悔自己做的。因此题干表述错误。故选B

5细节理解题。根据全文意思可知,一位伟大的母亲为了救在火海中的自己的儿子导致自己毁容,但是却没有告诉儿子并且一直没有后悔自己的行为,向我们展示了一位平凡母亲的伟大的爱。可知,这篇文章是关于“世界上最伟大的爱”。因此题干表述正确。故选A

此题属于正误判断题,要求根据短文内容判断句子的正误。做该类题的关键是找到句子在原文中的位置,其次要对比其与原句的细节,从而做出正确的判断。如小题2,根据“The boy never wanted to talk about why or how she got the scar.”可知,这个小男孩从来没有想过他的妈妈这个伤疤是怎么来的。也就是在家长会之前这个男孩并不知道妈妈们的伤疤是怎么来的。因此题干表述错误。故选B

练习册系列答案
相关题目

【题目】阅读下面的短文,用括号内所给词的适当形式填空,必要时可加助动词。

Henry is going through a very hard time. His wife has just died. He feels that life without1(she) is pointless. For months, Henry sits in his house, doing2 (something). His family try to encourage him 3 (do) new things and enjoy life, but they are not 4 (success).

Henry's neighour, an old woman named Lisa, sees him from her yard one day. She has not seen him outside in days. She asks him to come 5 (close) to the fence next to her house.

"Hello, Henry, just look at this fence. It is falling apart. You are a strong man, can you help me fix this fence?" Lisa asks.

Henry is angry inside. He is the man who needs help right now, but he thinks the old lady is too old6 (fix) the fence herself, so he agrees.

Henry has worked on the fence for days. Lisa brings him lemonade while he works. When he finishes, she thanks him. Henry smiles for the7 (one) time in months.

"What a wonderful job, could you please paint for me? " Lisa says to him.

Henry can not believe she is asking for more help. Doesn't she know how sad he is? He works hard painting the fence in the hot sun, but Lisa's lemonade and encouragement are8 (help), as their neighbors pass by, they all tell Henry what a beautiful job he9 (do), Henry feels very happy.

Henry no longer feels that life is hopeless. He finally realizes that Lisa was not being rude. She knows that staying busy can help us forget our sorrows. He helped her, but she10 (true) saved him.

【题目】 Somerset Maugham, a famous English writer, says, to acquire the habit of reading is to construct for yourself a refuge from almost all the miseries of life. Here are several ways to develop a lifetime reading habit.

Set times. You should have a few set times every day when you'll read for at least 5-10 minutes, no matter what happens. For example, make it a habit to read during breakfast and lunch(and even dinner if you eat alone).

Always carry a book. No matter where you go, take a book with you. When leaving the house, make sure to have at least one book. You may keep the book in the car, or take it into the office or to anywhere you go, unless you're sure you won't have time to read. If there is a time when you have to wait, like at a doctor's office, take out your book and read.

Make a list. Keep a list of all the great books you want to read. You can keep this in a pocket notebook. Be sure to add to it whenever you hear about a good book. Keep a running list, and cross out the ones you have read.

Find a quiet place. Find a place in your home where you can sit in a comfortable chair with a good book. There should be no television or computer near the chair to distract you. There should be no music or noisy family members.

Set a high aim. Tell yourself that you want to read 50 books this year or some other number like that. You set about finishing reading them. Just be sure you' re still enjoying the reading.

Ways to 1 a lifetime reading habit

Set times

Read for at least 510 minutes, 2 happens.

Make it a habit to read during 3.

Always carry a book

Take at least one book when you 4 the house.

Carry a book no matter 5 you go.

Make a 6

7 to it when you hear about a good book.

Cross out the ones you have read.

Find a quiet place

Sit in a comfortable chair, 8 television or computer nearby.

Make sure no music or noisy family members trouble you.

9 a high aim

Do your 10 to finish reading them.

Be sure to enjoy the reading.

【题目】 Tonight, I was walking home from work. It was dark. I passed a man _____________________ on a bench in the street. We looked at each other. As I passed, I half smiled and he just _____________________ me, sad like. It seemed he might be staying there for the _____________________. He was wearing a thin sweater.

As I walked away, I ___________________ the cold air on my skin and thought, “I wish I had a _____________________ to offer him.” I have a bag from my grandmother. I thought maybe there is an extra blanket among her things.

I looked in the bag but there was no blanket. There was my _____________________ winter hat though. I’ve had it for years. It would keep his head warm at least, I thought. I went back to the man and stood in _____________________ just a little away until he looked up.

I wasn’t sure what to say. I didn’t want to suppose he needed a hat to keep _____________________. Maybe he wasn’t going to stay there for the night. Maybe he was just sad and wanted ___________________ to be alone.

We both stared at each other for a moment and then I ____________________ forward and asked simply, “Would you like a hat?” He looked at me, then at the hat. I waited for him to tell me to go away or something similar. ______________________ his face softened and he said, “Yes, thank you.” “Okay, goodbye.” I said with a little wave as he nodded kindly and half ____________________ .

I am glad I had the hat to ____________________ . I think I will start keeping blankets. It’s getting colder out there and more people are living in the ____________________ . As Mother Teresa said, “Let us touch the dying, the poor, the ______________________ and the unwanted according to the graces we have received and let us not be ashamed or slow to do the humble(卑贱的) work.”

1A.dancingB.standingC.jumpingD.sitting

2A.stared atB.laughed atC.pointed atD.shouted at

3A.dayB.nightC.morningD.noon

4A.tastedB.watchedC.feltD.smelled

5A.blanketB.hatC.quiltD.backpack

6A.convenientB.awfulC.responsibleD.favorite

7A.agreementB.silenceC.angerD.surprise

8A.safeB.beautifulC.warmD.kind

9A.patienceB.dependenceC.spaceD.experience

10A.rushedB.steppedC.pushedD.speeded

11A.BesidesB.AlthoughC.FinallyD.Instead

12A.watchedwokeC.smiledD.listened

13A.offerB.lendC.buyD.wear

14A.streetsB.templesC.woodsD.fields

15A.energeticB.outgoingC.strongD.lonely

【题目】阅读短文及文后选项,选出可以填入空白处的最佳选项。

According to a common saying, “Honesty is the best policy.”But in daily life, honesty can be difficult.Lying often seems like a good way to impress people or avoid blame for mistakes.1But besides all this, honesty really is worth the effort.

One clear reason for honesty is that lies are difficult to hide because they are harder to remember than the truth.If you make up a story, you have to remember all the details.2But if you promise to tell the truth, you will never have trouble remembering.This saves you effort and makes conversations less stressful for you.

3People who believe your lies might make bad decisions because of them.And a lie about someone else could destroy that person's good name.On a personal level, if your friends find out you lied to them, their feelings will be hurt.They will question whether they can trust you or wonder whether you care about them.

On the other hand, if you always tell the truth, you will develop your good name for honesty. 4Business deals,friendship, family and romantic relationships all depend on trust.

Honesty, however, doesn't mean that you have to say everything you think.5When you do that, you will feel more relaxed and enjoy stronger relationships.

A.This will help you in every area of your life.

B.Another clear reason to avoid lying is that lying can harm others.

C.And the more lies you tell, the more stories you have to remember.

D.Some people lie out of habit, without even realizing they're doing it.

E.Sometimes it's best to remain silent if your words might hurt someone else.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网