题目内容
【题目】根据短文内容,选择正确答案。
E
Welcome to the Zoo, everyone! I'm glad to show you around the Zoo on such a beautiful day. I'm Jane, and I am a middle school student. Today I am a volunteer in the Zoo. First of all. I want you to know some rules while you are enjoying yourselves in the Zoo.
1. Please do not give food to the animals.
2. Please leave your bikes, skateboards, etc. outside the Zoo.
3. Do not go into the green areas.
4. Please don't take your pet animals into the Zoo.
5. Children under l2 years old must stay with their adults.
6. You can take pictures in the Zoo.
Now let me tell you our plan for today. First, we will visit the Lion Park on a minibus. Next is the Monkey Park. There are lots of clever and lovely monkeys. Then we'll walk to the Bird World. You can see many kinds of birds there. After that we will go to a famous place, the Panda Park. Thank you! I hope you'll have a wonderful day.
(1)Where are the visitors now?
A.At school.
B.In a park.
C.In a Zoo.
D.In a cinema.
(2)Jane is a ______.
A.visitor
B.worker
C.student
D.teacher
(3)How many places will they visit in the zoo?
A.One.
B.Two.
C.Three.
D.Four.
(4)Which of the following is RIGHT?
A.Tom can take his little dog into the Zoo.
B.Visitors Can't take pictures of those pandas.
C.In the Monkey Park,you can give sweets to those monkeys.
D.You shouldn't go into the green areas.
【答案】
(1)C
(2)C
(3)D
(4)D
【解析】这是一篇说明文,作为志愿者导游的Jane向游客介绍了在动物园的一些注意事项。
(1)根据文章的第一段 Welcome to the Zoo, everyone! I'm glad to show you around the Zoo on such a beautiful day. 可知游客们在动物园,故选C。
(2)根据文章的内容 I'm Jane, and I am a middle school student. 可知Jane是个学生,故选C。
(3)根据最后一段的介绍可知他们要参观 the Lion Park , the Monkey Park,the Bird World,the Panda Park. 共四处地方,故选D。
(5)根据文章的内容可知只有选项D描述正确,注意事项的第三点 Do not go into the green areas.可知。