题目内容

【题目】按照要求,完成句子改写。
(1)David is a good swimmer. (同义句转换)David is .
(2)We're all in the Reading Club.(改为同义句)We're all the Reading Club.
(3)Sandy looks tall and slim.(划线部分提问) Sandy ?
(4)The boy under the tree is my friend. (对划线部分提问) is your friend?
(5)Simon does his homework in his bedroom every night. (改为否定句)Simon his homework in his bedroom every night.

【答案】
(1)good,at,swimming
(2)numbers,of
(3)what,is,like
(4)Which,boy
(5)doesn't,do
【解析】(1)根据句意:大卫是个好的游泳运动员。同义句为:大卫擅长游泳。固定搭配be good at+动词ing,擅长做某事,游泳是swim,同义句为David is good at swimming。故填good at swimming。
(2)句意:我们都在读书俱乐部。同义句:我们都是读书俱乐部的成员。固定搭配numbers of……,……的成员,读书俱乐部的成员即为numbers of the Reading Club,故填numbers of。
(3) 根据划线部分是外貌特征,故此处用what来提问,询问某人长得怎么样用what is …… like?/What does …… look like?根据原句,可知此处应选择what is …… like?故填What is,like。
(4)根据划线部分做主语的定语,可知此处应是询问哪一个男孩,用which进行提问,此处主语为男孩,故填Which boy。
(5)根据原句可知此处是一般现在时,含有实意动词does,其否定式应该是借助助动词,后接动词原形,此处主语为第三人称单数,助动词用doesn't,does变为原形do,故填doesn't do。

练习册系列答案
相关题目

【题目】 任务型阅读

As the Internet becomes more popular, many older media (媒体) businesses are dying out. But TV seems to be doing OK. In fact, it's doing better than OK. Though the Internet is popular in the world, television continues to draw more and more people all over the world to many of its programs. Hundreds of millions turn to TV to watch World Cup soccer,Olympic Games and Discoveries.

In many places, increasing numbers of people can watch more TV than before. Ten years ago, only 44% of British homes had satellite or cable TV(卫星或有线电视).Today, more than 93% do. More importantly, recent studies show that people are spending more time watching TV. Surprisingly, this is even true of young people between the ages of 8 and 18.Today's television industry has given so many choices. As a result, people can watch more of the things they like 24 hours a day.

The technology behind television has also improved. The big boxes that once filled living rooms are gone. Today's TV screens are thinner and thinner, yet the pictures are better and better. TVs are also moving from living rooms into kitchens and vehicles.

For years, TVs have also been used as video game players. But now they have been used in a few new ways. Many televisions can connect to the Internet and record programs. They also let people watch two programs at the same time. Today the most modern television has been on the way of development.

The Internet is the main challenge (挑战) for television now. But TV industry has shown that television will be important for years to come.

【1】 Studies show that people are spending more time watching TV than before. ( ) 判断正误(“T”表示正确,“F”表示错误)

2Many televisions can _______________the Internet and record programs. 完成句子

3 Where are TVs moving from living rooms? 简略回答 _______________________

4What is the main challenge for television?简略回答__________________________

5将文中画线句子译成汉语 ______________________________________________

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网